Bewustzijn

Het geheim van gedachtekracht – deel 7 – Het effect van gedachten op het lichaam

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door Michel Lejeune van Trancewerk, voor de NineForNews Nieuwsbrief.

Veel mensen denken nog steeds dat gedachten en hun fysieke lichaam strikt gescheiden dingen zijn. Voor deze groep zal het wellicht niet eenvoudig te accepteren zijn dat het mogelijk is om met behulp van gedachten fysiek dingen te kunnen veranderen aan je lichaam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zijn namelijk wetenschappelijke meetmethodes waarmee men de mogelijkheid heeft om de reactie van de lichaamscellen te meten op basis van de gedachten die je hebt. Op zich is dat niet echt een wonder, maar het is wel waardevol als je de daadwerkelijke celreacties ziet als je gedachten veranderen. Het bewijst namelijk, op wetenschappelijk niveau, dat je gedachten daadwerkelijk invloed hebben op je lichaamscellen en dus op je lichaam.

Norman Cousins
Norman Cousins

Norman Cousins, geboren op 24 juni 1915 te Union Hill, New Jersey, heeft een experiment gedaan waarbij hij bloed van zichzelf aftapte en dat daarna in een laboratorium liet onderzoeken op het immuniteitsniveau. Nadat hij daarna een uur lang mediteerde, en dus volledige in trance was, tapte hij nogmaals bloed af en liet dat ook onderzoeken.

Uit de meetresultaten van dit bloed, dat dus na de meditatie afgetapt werd, bleek dat het immuniteitsniveau meer dan 200% gestegen was ten opzichte van het bloed vlak vóór de meditatie. En dat na slechts 1 uur meditatie. Het verschil in immuniteitsniveau was alleen veroorzaakt door een verschil in gedachten!

Zijn gedachten beïnvloedden z’n immuunsysteem echt op een ongeëvenaarde manier. En daarmee werd het harde wetenschappelijke bewijs geleverd dat gedachten wel degelijk invloed hebben op ons fysieke gestel.

Gedachtekracht heeft ook directe invloed op ons lichaam. Als je bijvoorbeeld voelt dat je ziek wordt en je zegt tegen jezelf dingen als:

  • “Oh nee, ik word verkouden, morgen zal het wel zo erg zijn dat mijn neus helemaal verstopt zit.”
  • “Als ik maar niet helemaal ziek wordt. Vreselijk!”

 

dan laat je je onderbewustzijn focussen op verkouden zijn en ziek worden. Het onderbewustzijn stuurt vervolgens direct het immuunsysteem aan, waardoor het simpelweg alleen maar doet waar je het over had. Waar de focus op lag…

Verkouden zijn en ziek worden

Misschien heb je wel eens gehoord dat er mensen zijn die het zo druk hebben dat ze nu niet ziek kunnen zijn. En zodra die drukke periode voorbij is, iets hebben van ‘nu mag het’ en dan prompt ziek worden. In een vakantie of zo. Zij hebben als het ware hun ziek worden even uitgesteld…

Dus je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als je zou zeggen “mijn lichaam is ijzersterk”, “mijn immuunsysteem weet precies wat het moet doen om mij gezond en sterk te houden”, of “morgenochtend als ik wakker word ben ik helemaal honderd procent gezond, zit ik vol energie en voel ik me helemaal goed!”.

verkouden zijn
Zeg eens iets anders tegen jezelf als je verkouden wordt

Merk daarbij op dat in deze laatste zinnen met geen woord is gerept over verkouden zijn of ziek worden. Zeg dus niet “niet ziek worden” of “niet verkouden zijn”, want dan ligt de focus weer op ziek worden en verkouden zijn.  Spreek over gezond zijn en energie hebben.

Heb je dat ooit geprobeerd? Zodra je een verkoudheid aan voelt komen is het namelijk niet het meest voor de hand liggende om te zeggen “ik voel mij sterk en gezond”, maar het is wel uitermate krachtig en het werkt veel beter dan welk medicijn dan ook.

Het werkt beter omdat je in feite onmiddellijk je onderbewustzijn programmeert, dat op zijn beurt alle middelen toepast om voor elkaar te krijgen wat je zei. Je sterk voelen en gezond zijn. Het onderbewustzijn spreek dus het immuunsysteem aan om zijn werk te doen!

Wat leuk is om te weten, is dat dit in een tijdsbestek van een uurtje of minder gerealiseerd kan worden. Een visualisatiesessie kan dit voor je doen! Zo’n sessie is een verfijnd en krachtig stuk gereedschap dat snel voor een bepaalde verandering zorgt. Je kunt zo’n sessie bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapen gaan beluisteren, waardoor het de hele nacht doorwerkt. Of je kunt hem ’s morgens beluisteren als dat beter uitkomt. En daarbij help je jezelf, door op de juiste manier tegen jezelf te praten.

Zolang je tegen jezelf blijft zeggen dat je moeite hebt om dit of dat te veranderen, je toch dik blijft, je bang bent om iets te doen, het toch genetisch bepaald is, het de hormonen zijn, of wat dan ook, dan maak je het jezelf er een stuk minder gemakkelijk mee.

Andere woordkeus = ander innerlijk beeld = veranderingen in/aan je lichaam

Je kunt deze excuses, of eigenlijk moet ik zeggen aangeleerde smoesjes, herkennen doordat ze meestal buiten jezelf liggen. De oorzaak leg je buiten jezelf, waardoor je denkt dat zeker jijzelf er niets aan kunt doen. Kijk maar of je deze ogenschijnlijk aannemelijke smoesjes bij jezelf kunt herkennen. Let er maar eens op.

Dik zijn...Als je bijvoorbeeld af wilt vallen terwijl je jezelf dik vindt, is het beeld dat je van jezelf hebt blijkbaar dat van een dik iemand. En dat beeld snapt het onderbewustzijn wel. En het onderbewustzijn zal alles doen om jouw lichaam aan dat beeld te laten voldoen.

Het vertraagt bijvoorbeeld je stofwisseling, je vetverbranding, het laat je moe en lui zijn, omdat je vooral niet moet bewegen, het haalt motivatie en doorzettingsvermogen weg, alles om maar aan het beeld te laten voldoen dat jij het gegeven hebt: dik zijn.

Of daar nu het woord wel of het woord niet voorstaat, dat maakt niet uit. Het gaat om het innerlijke beeld dat je hebt van jezelf. En dat innerlijke beeld wordt gevoed met… ‘gedachtekracht’!

Op exact dezelfde manier werkt het als je onzeker bent over jezelf, je een bepaalde eigenaardigheid hebt waar je vanaf wilt, en zelfs met allergieën en andere lichamelijke kwalen werkt dit zo.

Dus je kunt tegen jezelf zeggen dat je altijd honger hebt als je een dieet volgt, waarmee je het onderbewustzijn programmeert in de hongermodus te gaan zodra je begint met een dieet. Je kunt ook voor iets anders kiezen. Want ook al lijkt het soms dat je geen keuzes hebt, alsof je met vaststaande feiten geconfronteerd wordt, met behulp van je eigen gedachtekracht kun je altijd andere, nieuwe en vooral betere keuzes maken om een zo goed mogelijke invloed op je lichaam te hebben!

Heb je vragen of opmerkingen, reageer dan hieronder.

Michel Lejeune
www.trancewerk.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Boeckx
Jos Boeckx
8 jaren geleden

Ja ook ik heb dit aan de lijve ervaren, het is zoals beschreven wij zijn scheppers. Wat ik wel miste in het artikel is het gegeven tijd. Als we onze verwachtingen koppelen aan een bepaalde tijd, werken gedachtekrachten niet. Hou je doel voor ogen, blijf het verwachten en verlangen, maar bepaal niet hoe of wanneer.

Back to top button