Gezondheid

80 procent test positief op vrij onbekende stof die onvruchtbaarheid en vertraagde puberteit kan veroorzaken

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

Vier op de vijf Amerikanen worden blootgesteld aan een vrij onbekende stof in populaire ontbijtproducten, waaronder Cheerios en Quaker Oats, die gelinkt is aan onder meer verminderde vruchtbaarheid en vertraagde puberteit.

De Environmental Working Group (EWG) heeft een studie gepubliceerd in het Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology, waaruit blijkt dat een duizelingwekkende 80 procent van de Amerikanen positief is getest op een schadelijk pesticide genaamd chloormequat. Hoofdonderzoeker Alexis Temkin zei dat ‘alle alarmbellen afgaan’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze ‘zeer giftige’ stof mag in producten met haver en andere graansoorten verwerkt zijn die worden geïmporteerd door de Verenigde Staten. Chloormequat wordt op de gewassen gespoten om de stengels kort en stevig te houden, zodat ze gemakkelijker geoogst kunnen worden.

Vaker hogere concentraties

De EWG trof de stof aan in 92 procent van de haverproducten die zij in mei vorig jaar in de winkel heeft gekocht, waaronder Quaker Oats en Cheerios.

Cheerios wordt gemaakt door General Mills en Quaker Oats door PepsiCo. Zij waren niet bereikbaar voor commentaar.

De EWG testte daarnaast de urinemonsters van 96 mensen die tussen 2017 en 2023 zijn verzameld. In de monsters uit 2023 werden vaker hogere concentraties chloormequat gevonden, wat doet vermoeden dat mensen in toenemende mate worden blootgesteld aan de stof.

‘Gevaarlijke’ ontwikkeling

In 2017 werd chloormequat aangetroffen in 69 procent van de urinemonsters, in 2023 in maar liefst 90 procent van de monsters. Bij dieronderzoek is aangetoond dat chloormequat de voortplantingssystemen beschadigd.

Het Amerikaanse milieuagentschap EPA stelde vorig jaar voor om het gebruik van chloormequat voor het eerst toe te staan bij de teelt van haver, gerst, triticale en tarwe in de VS. De EWG vindt dit een ‘gevaarlijke’ ontwikkeling.

De organisatie raadt consumenten aan om te kiezen voor biologische varianten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kip Corn
Kip Corn
2 maanden geleden

Ontbijtgranen zijn al si ds jaar en dag opzettelijk ontworpen om impotentie te veroorzaken, Kellogg, een zevende dag evangelist bracht het open en bloot op de markt als een voedsel die masturbatiedrang tegen zou houden.

Jojo
Jojo
2 maanden geleden

Kutprik

Johan
Johan
2 maanden geleden

We zijn met te veel mensen op deze aarde (zeggen ze) een halvering van de gehele bevolking over de hele wereld is dus wenselijk. Het mnra vaccinatie programma heeft nog niet de geweest doden opgeleverd. Omvolkeren is in Nederland de bedoeling (Nederlanders massaal gevaccineerd en vervangen voor….. Alles is doelbewust gepland

deze
deze
2 maanden geleden

Monsanto, Cargill, Bayer etc. allemaal DODELIJKE teringzooi
Haal je goede eten bij de HALAL winkels, zuiver en goedkoper!
Bij de boer streekprodukten, let op de giftige groene kikkers op de etiketjes!

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x