Buitenland

’s Werelds topterroristen getraind door Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kolonel Gulmurod Khalimov, een voormalige leider van de elitetroepen van de Tadzjiekse politie die zich onlangs heeft aangesloten bij terreurorganisatie IS, blijkt te zijn getraind door het Amerikaanse particuliere beveiligingsbedrijf Blackwater.

In een videoboodschap claimt Khalimov verschillende keren in de VS te zijn geweest om te trainen met speciale troepen en Blackwater, zo meldde de New York Times. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit bevestigd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De onafhankelijke journalist en mede-oprichter van het webzine The Intercept Jeremy Scahill onthulde onlangs dat Zacarias Moussaoui, ook wel bekend als de ‘20ste kaper van de aanslagen op 11 september 2001’, het telefoonnummer van het trainingscentrum van Blackwater in zijn notitieboekje had.


Blackwater heeft vaak werk gedaan voor de Amerikaanse overheid. In 2012 schreef het tijdschrift The Atlantic:

President Bush gaf de CIA toestemming om een topgeheim doodseskader leden van Al Qaida op te laten sporen en te doden. Het programma werd zeven jaar lang geheimgehouden voor het Congres. Toen Leon Panetta beleidsmakers er in 2009 van op de hoogte stelde, onthulde hij dat de CIA de particuliere beveiligingsfirma Blackwater had ingehuurd om het aan te sturen. “Dit was een historische zet,” zei de prijswinnende journalist Evan Wright, die het boek Generation Kill schreef. Het was voor het eerst dat de Amerikaanse overheid een dergelijke dienst uitbesteedde aan een particuliere firma.

Irak

Blackwater heeft zich in Irak flink misdragen, maar de Amerikaanse overheid durfde in eerste instantie niet in te grijpen. In 2007 schoten medewerkers van het militaire beveiligingsbedrijf 17 burgers in Bagdad dood. Het bedrijf, dat ondertussen diverse keren van naam is veranderd, had een contract van één miljard dollar om het personeel van de Amerikaanse ambassade in Bagdad te beschermen.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, werd stopgezet nadat een hoge manager van Blackwater had gedreigd om de hoofdonderzoeker te vermoorden, schreef de New York Times.

Eerder dit jaar kreeg een medewerker van Blackwater alsnog een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de ongewapende burgers, onder wie ook vrouwen en kinderen. Drie andere beveiligers kregen 30 jaar celstraf.

Oekraïne

Afgelopen jaar schreef de Duitse krant Bild am Sonntag dat Blackwater-huurlingen ook hebben meegevochten in Oekraïne:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
8 jaren geleden

En vanwege deze ervaring is hij overgestapt, naar wat hij denkt de betere kansen bied aan de mensen zo als hij.
Dat blackwater gedoe is inderdaad iets wat uit de hell is opgestaan, het visite kaartje van het psychopatische USA-CIA-Israel-Mossad denken, nee niet denken, maar wat het dierlijke onverstand uitdrukt.

365Y
365Y
8 jaren geleden

Om alle ellende te presenteren alsof Amerika de ene op andere fout stapelde is totaal niet bijzijnde de waarheid omtrent het totale plaatje aangaande de conflict gebieden in onze wereld . Het is reactie op actie , en daarom vind in deze aanklacht altijd relatief, en gezien het intellectueel volume ervan , een grote afgang voor het intellect . De wereld op zijn kop zetten draagt in ieder geval nooit bij tot het trachten uitroeien van het kwaad . Dat er hiervoor betere methoden bestaan geloof ik best, maar we moeten het doen met de leiders die we hebben (gekozen)

JC
JC
8 jaren geleden

Hmm..uit strategisch oogpunt snap ik het ook wel weer. Je weet tenminste wat denkbeeld is qua handelen, immers dat heeft ie van de US geleerd.

Hot Burmees
Hot Burmees
8 jaren geleden

Noot aan redactie:

Blackwater heet nu Academi.

Academi, voorheen bekend als Blackwater Worldwide, Blackwater USA en Xe Services (uitspraak: [zi:]), is een controversiële particuliere militaire uitvoerder die onder andere beveiliging en andere taken voor het (Amerikaanse) leger uitvoert. Het militaire bedrijf werd in 1997 opgericht door Erik Prince en Al Clark. Blackwater werkt volgens critici in landen als Irak systematisch buiten de wet en wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere buitengerechtelijke executies. De controverses rond de operaties van het bedrijf leidden ertoe dat de naam van het bedrijf steeds veranderde. Toch wees Barack Obama het bedrijf de beveiliging toe van de Amerikaanse ambassade in Afghanistan.
Na een fusie met een van zijn voornaamste concurrenten, Triple Canopy, valt Academi sinds begin juni 2014 – samen met Constellis, Strategic Social, Tidewater Global Services, National Strategic Protective Services, Academi Training Center en International Development Solutions – onder de paraplu van Constellis Holdings.[1]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Academi

***************************

ACADEMI is an elite security services provider. With exper­tise forged in the world’s most challenging environments, our world-class network of security professionals design customized solutions for our clients to help them navigate the complex, sensitive environments in which they operate.

Today’s changing security climate demands innovative solutions that can be applied in both high-threat and low profile operating environments. ACADEMI has become a trusted partner to both government and commercial clients by providing solutions that foster a smarter, safer security approach based on knowledge and training.

Our cadre of experienced instructors create comprehensive training curriculums for both government and commercial clients that utilize our premiere 7,000 acre training facility located in Moyock, North Carolina.

ACADEMI works as a team to promote a culture of integri­ty, excellence, and dignity in everything we do, making us a trusted global security partner.

https://www.academi.com/pages/about-us

https://www.academi.com/

*******************************
In mijn optiek is, dit de wereldpolitie van de UN ( UN is de wereldregering van de NWO) , de NATO/NAVO/OTAN is het wereldleger van de UN.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x