Homepagina » Buitenland » ‘s Werelds topterroristen getraind door Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater
's Werelds topterroristen getraind door Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater

‘s Werelds topterroristen getraind door Amerikaanse beveiligingsfirma Blackwater

Kolonel Gulmurod Khalimov, een voormalige leider van de elitetroepen van de Tadzjiekse politie die zich onlangs heeft aangesloten bij terreurorganisatie IS, blijkt te zijn getraind door het Amerikaanse particuliere beveiligingsbedrijf Blackwater.

In een videoboodschap claimt Khalimov verschillende keren in de VS te zijn geweest om te trainen met speciale troepen en Blackwater, zo meldde de New York Times. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit bevestigd.

De onafhankelijke journalist en mede-oprichter van het webzine The Intercept Jeremy Scahill onthulde onlangs dat Zacarias Moussaoui, ook wel bekend als de ‘20ste kaper van de aanslagen op 11 september 2001’, het telefoonnummer van het trainingscentrum van Blackwater in zijn notitieboekje had.


Blackwater heeft vaak werk gedaan voor de Amerikaanse overheid. In 2012 schreef het tijdschrift The Atlantic:

President Bush gaf de CIA toestemming om een topgeheim doodseskader leden van Al Qaida op te laten sporen en te doden. Het programma werd zeven jaar lang geheimgehouden voor het Congres. Toen Leon Panetta beleidsmakers er in 2009 van op de hoogte stelde, onthulde hij dat de CIA de particuliere beveiligingsfirma Blackwater had ingehuurd om het aan te sturen. “Dit was een historische zet,” zei de prijswinnende journalist Evan Wright, die het boek Generation Kill schreef. Het was voor het eerst dat de Amerikaanse overheid een dergelijke dienst uitbesteedde aan een particuliere firma.

Irak

Blackwater heeft zich in Irak flink misdragen, maar de Amerikaanse overheid durfde in eerste instantie niet in te grijpen. In 2007 schoten medewerkers van het militaire beveiligingsbedrijf 17 burgers in Bagdad dood. Het bedrijf, dat ondertussen diverse keren van naam is veranderd, had een contract van één miljard dollar om het personeel van de Amerikaanse ambassade in Bagdad te beschermen.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, werd stopgezet nadat een hoge manager van Blackwater had gedreigd om de hoofdonderzoeker te vermoorden, schreef de New York Times.

Eerder dit jaar kreeg een medewerker van Blackwater alsnog een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de ongewapende burgers, onder wie ook vrouwen en kinderen. Drie andere beveiligers kregen 30 jaar celstraf.

Oekraïne

Afgelopen jaar schreef de Duitse krant Bild am Sonntag dat Blackwater-huurlingen ook hebben meegevochten in Oekraïne:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
5 jaren geleden

En vanwege deze ervaring is hij overgestapt, naar wat hij denkt de betere kansen bied aan de mensen zo als hij.
Dat blackwater gedoe is inderdaad iets wat uit de hell is opgestaan, het visite kaartje van het psychopatische USA-CIA-Israel-Mossad denken, nee niet denken, maar wat het dierlijke onverstand uitdrukt.

365Y
365Y
5 jaren geleden

Om alle ellende te presenteren alsof Amerika de ene op andere fout stapelde is totaal niet bijzijnde de waarheid omtrent het totale plaatje aangaande de conflict gebieden in onze wereld . Het is reactie op actie , en daarom vind in deze aanklacht altijd relatief, en gezien het intellectueel volume ervan , een grote afgang voor het intellect . De wereld op zijn kop zetten draagt in ieder geval nooit bij tot het trachten uitroeien van het kwaad . Dat er hiervoor betere methoden bestaan geloof ik best, maar we moeten het doen met de leiders die we hebben (gekozen)

Frans
Frans
Reactie op  365Y
5 jaren geleden

365Y
Wie is het kwaad?

Frans
Frans
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Wij kiezen onze leiders niet zelf!
Eerst zijn er leiders, dan mogen we kiezen op totaal andere gronden.
Je denkt toch niet dat leiders toestaan te worden gekozen?

365Y
365Y
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Niet alle leiders zijn leiders in wat ik graag zou willen zien , en mensen hechten teveel en te vaak en te gemakkelijk hun hoop op deze (niet) leiders ..

Ik erger me aan het volgzaam automatisme voor brutale leiders door hen makkelijk alleen goede kwaliteiten aan te meten die ze zelf niet hebben, waardoor mensen hun ziel verkloten omdat die mens door dit blinde geloof, hun ogen sluiten voor andere signalen zoals die van leugens en het omdraaien van dat wat deze leiders eigenlijk bedoelen , zand in de ogen te gooien om wijdverbreid gelooft te worden. Die mensen willen niet weten dat deze leiders hun, en de van oorsprong vrije mensen voor hun karretje spannen om hun angstige geloof bij verlies aan ego maar voor te blijven.

Ego,s worden vastgehouden ten koste van de ander. Die neiging is geheel anders dan dienen, daarom zijn zij geen leiders maar zeikers . Hun richting gaat van eigen kwaad en afkeer naar haat en chaos, de nooit iets nieuws scheppers , en kunnen ze niet meer veranderd worden want ze houden zoveel van hun , zeg, magische succes en geloven in zichzelf dat ze altijd geweldig zijn en daarbij komt dat ze van echte kritiek niets willen horen . Ze weten dat ze liegen maar het masker moet opblijven, ook voor Hen die hem/haar een bron uit het heilige gaf , dat wel toegeeft aan de hogere intuïtie . Gaan zij hier tegenin dan komt vroeg of laat de chaos in het leven waar ze niet vanzelf vanaf kunnen komen .

JC
JC
5 jaren geleden

Hmm..uit strategisch oogpunt snap ik het ook wel weer. Je weet tenminste wat denkbeeld is qua handelen, immers dat heeft ie van de US geleerd.

Hot Burmees
Hot Burmees
5 jaren geleden

Noot aan redactie:

Blackwater heet nu Academi.

Academi, voorheen bekend als Blackwater Worldwide, Blackwater USA en Xe Services (uitspraak: [zi:]), is een controversiële particuliere militaire uitvoerder die onder andere beveiliging en andere taken voor het (Amerikaanse) leger uitvoert. Het militaire bedrijf werd in 1997 opgericht door Erik Prince en Al Clark. Blackwater werkt volgens critici in landen als Irak systematisch buiten de wet en wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere buitengerechtelijke executies. De controverses rond de operaties van het bedrijf leidden ertoe dat de naam van het bedrijf steeds veranderde. Toch wees Barack Obama het bedrijf de beveiliging toe van de Amerikaanse ambassade in Afghanistan.
Na een fusie met een van zijn voornaamste concurrenten, Triple Canopy, valt Academi sinds begin juni 2014 – samen met Constellis, Strategic Social, Tidewater Global Services, National Strategic Protective Services, Academi Training Center en International Development Solutions – onder de paraplu van Constellis Holdings.[1]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Academi

***************************

ACADEMI is an elite security services provider. With exper­tise forged in the world’s most challenging environments, our world-class network of security professionals design customized solutions for our clients to help them navigate the complex, sensitive environments in which they operate.

Today’s changing security climate demands innovative solutions that can be applied in both high-threat and low profile operating environments. ACADEMI has become a trusted partner to both government and commercial clients by providing solutions that foster a smarter, safer security approach based on knowledge and training.

Our cadre of experienced instructors create comprehensive training curriculums for both government and commercial clients that utilize our premiere 7,000 acre training facility located in Moyock, North Carolina.

ACADEMI works as a team to promote a culture of integri­ty, excellence, and dignity in everything we do, making us a trusted global security partner.

https://www.academi.com/pages/about-us

https://www.academi.com/

*******************************
In mijn optiek is, dit de wereldpolitie van de UN ( UN is de wereldregering van de NWO) , de NATO/NAVO/OTAN is het wereldleger van de UN.

Frans
Frans
Reactie op  Hot Burmees
5 jaren geleden

Kortom, dit is het militair industriële complex!
Hier heeft een mens de leider niet zelf te kiezen.
Dank voor je uitleg.

jos van veen
jos van veen
5 jaren geleden

iedereen zo zijn verdiensten.Blackwater,USA, Turkije,UK,S.A.,militair industrieel complex.executive outcomes,defensies,aivd’s/mossad/nsa.kgb(of opvolger)..you name it.
De stimulans om altijd ergens een oorlog ter beschikking te hebben of te krijgen. Anderen de rotzooi wij de winst.nst

Herbouw (internationaal) leveranties grondstoffen en energie.techniek,landvergroting..ga maar door.allemaal samenhang met vernietiging en massadood.bevolkingreductie,hongersnood, religieuze wanstaltigheid..het houdt niet op
Verveling, te kort aan creativiteit, heers en hebzucht, monopoliespelletjes..videogames..

x

Check Also

aliens

Israëlische oud-ruimtebaas: ‘Wij hebben al jaren contact met aliens’

Israël heeft al contact gemaakt met aliens, ...

trump

Trump: ‘Ik heb de presidentsverkiezingen gewonnen!’

Maandag claimde president Donald Trump dat hij ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x