Buitenland

“Werkelijk niet om aan te zien”: Razende Frans Timmermans vergeleken met Roemeense dictator

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerste voorzitter van de Europese Commissie Frans ‘mondkapje’ Timmermans kreeg woensdag een staande ovatie nadat hij het hele Europees Parlement bij elkaar had geschreeuwd. De eurofiel doet journalist Joost Niemöller nog het meest denken aan de Roemeense dictator Nicolae Ceausescu.

Ooit geliefd door zijn volk, maar daarna genadeloos afgestraft door zijn onderdanen. Zijn heerschappij in de jaren zeventig werd gekenmerkt door een open beleid, maar de jaren tachtig zagen er anders uit. Zijn regime werd alsmaar brutaler en repressiever.

De Roemeense bevolking werd systematisch onderdrukt en was door de vele infiltranten bij de geheime dienst niet veilig. Niemand was veilig. De regering van Ceausescu werd uiteindelijk omvergeworpen, waarna hij en zijn vrouw werden geëxecuteerd. Hij was toen helemaal alleen. Een leider zonder volk. Een leider in zijn eigen verbeelding.

Vol van zichzelf

Frans Timmermans is ook een leider in zijn eigen verbeelding, schrijft Niemöller. Hij zat niet in de Tweede Kamer door voorkeurstemmen. Via het interne schaakverkeer werd hij benoemd tot minister.

In die rol ging hij ongemeen bot tekeer tegen Poetin die volgens hem MH17 had neergeschoten, en werd daartoe beloond met een hoge positie bij de EU, aldus de journalist. Een anoniem Kamerlid zei over hem: “Frans zit zichzelf te veel in de weg. Is vol van zichzelf. Kent daardoor geen grenzen of limieten.”

Schijndemocratie

“En nu bralt deze ingebeelde leider het Europarlement toe. En die klappen voor hem. Dat wil zeggen voor zichzelf. Want dat is wat hier gebeurt. Men prijst zich, aangezien iemand het toch moet doen. Het is werkelijk niet om aan te zien,” schrijft Niemöller. “Het Europarlement vertegenwoordigt niemand en heeft niets te zeggen. Het is een schijndemocratie, een aquarium, een biotoop van elkaar toewuivende bankzitters.”

“Timmermans, die altijd enkel in de schijnwereld van zelf-feliciterend besturend Nederland leefde, denkt werkelijk dat hij ‘geschiedenis’ gaat maken,” vervolgt hij. “Deze ijdele brulaap, rondwentelend in het luchtledige schijngelijk over een geveinsde democratie waar de Europese burgers kotsziek van zijn.”

[Joost Niemöller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
an argie
an argie
6 jaren geleden

Ach ja, de hand van de ene psychopaat wast de andere…
http://frissekijk.info/frans-timmermans-profiel-van-een-psychopaat/

Sergio
Sergio
6 jaren geleden

Wat een walgelijk figuur, die Timmerfrans.

Emile
Emile
6 jaren geleden

Ik heb het ge-ijl ook gehoord van die eikel, als ik er zat dan kreeg ie five across the eyes van me !!
Wat een nep vent is dat zeg, en dat gejank om de EU te behouden, mijn hemel, alsof de wereld vergaat.
De heleboel valt uit elkaar, zeker omdat het in Italie heel slecht gaat en deze eikels in Brussel willen hun wereldje maar behouden, en wat voor wereld ??? , niemand weet meer waar de EU voor staat man.
Vrije handel prima, beetje heen en weer reizen ook prima, wat moeten we nou nog meer delen dan ?? , ja , ellende , dat is wat we delen.
Ik moet die Timmermans echt niet tegenkomen , en die dwaas van een Dijsselbloem al helemaal niet.
Het is iedereen’s goed recht om deze gasten naar de grond te werken, ze zijn ani-menselijk, anti-sociaal etc.. etc.. , they piss me off :-p (zoals men wel kan merken)

mario
mario
6 jaren geleden

kunnen we hier nu werkelijk niets doen.
ik hoop werkelijk dat we eens de straat op gaan en het zootje een trap onder hun achterste geven.
ik en anderen hopen dat er een referendum komt en dat we uit die eu stappen.
liever de broekriem enkele jaren aantrekken dan naar dit circus te kijken.

ik hoop dat er een tijd komt dat de elite niet meer weten waar ze het zoeken moeten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

73
0
We lezen graag je reactie!x