Homepagina » Buitenland » “Werkelijk niet om aan te zien”: Razende Frans Timmermans vergeleken met Roemeense dictator
"Het is een schijndemocratie": Razende Frans Timmermans vergeleken met Roemeense ex-dictator

“Werkelijk niet om aan te zien”: Razende Frans Timmermans vergeleken met Roemeense dictator

Eerste voorzitter van de Europese Commissie Frans ‘mondkapje’ Timmermans kreeg woensdag een staande ovatie nadat hij het hele Europees Parlement bij elkaar had geschreeuwd. De eurofiel doet journalist Joost Niemöller nog het meest denken aan de Roemeense dictator Nicolae Ceausescu.

Ooit geliefd door zijn volk, maar daarna genadeloos afgestraft door zijn onderdanen. Zijn heerschappij in de jaren zeventig werd gekenmerkt door een open beleid, maar de jaren tachtig zagen er anders uit. Zijn regime werd alsmaar brutaler en repressiever.

De Roemeense bevolking werd systematisch onderdrukt en was door de vele infiltranten bij de geheime dienst niet veilig. Niemand was veilig. De regering van Ceausescu werd uiteindelijk omvergeworpen, waarna hij en zijn vrouw werden geëxecuteerd. Hij was toen helemaal alleen. Een leider zonder volk. Een leider in zijn eigen verbeelding.

Vol van zichzelf

Frans Timmermans is ook een leider in zijn eigen verbeelding, schrijft Niemöller. Hij zat niet in de Tweede Kamer door voorkeurstemmen. Via het interne schaakverkeer werd hij benoemd tot minister.

In die rol ging hij ongemeen bot tekeer tegen Poetin die volgens hem MH17 had neergeschoten, en werd daartoe beloond met een hoge positie bij de EU, aldus de journalist. Een anoniem Kamerlid zei over hem: “Frans zit zichzelf te veel in de weg. Is vol van zichzelf. Kent daardoor geen grenzen of limieten.”

Schijndemocratie

“En nu bralt deze ingebeelde leider het Europarlement toe. En die klappen voor hem. Dat wil zeggen voor zichzelf. Want dat is wat hier gebeurt. Men prijst zich, aangezien iemand het toch moet doen. Het is werkelijk niet om aan te zien,” schrijft Niemöller. “Het Europarlement vertegenwoordigt niemand en heeft niets te zeggen. Het is een schijndemocratie, een aquarium, een biotoop van elkaar toewuivende bankzitters.”

“Timmermans, die altijd enkel in de schijnwereld van zelf-feliciterend besturend Nederland leefde, denkt werkelijk dat hij ‘geschiedenis’ gaat maken,” vervolgt hij. “Deze ijdele brulaap, rondwentelend in het luchtledige schijngelijk over een geveinsde democratie waar de Europese burgers kotsziek van zijn.”

[Joost Niemöller]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
an argie
an argie
4 jaren geleden

Ach ja, de hand van de ene psychopaat wast de andere…
http://frissekijk.info/frans-timmermans-profiel-van-een-psychopaat/

Rini
Rini
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Het zijn de marionettendie klappen niet wij of het volk TIMMERMANS!!!!!!!!!!

Sergio
Sergio
4 jaren geleden

Wat een walgelijk figuur, die Timmerfrans.

Peter
Peter
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

In de jaren 30 en 80 hebben wij meer van dit soort brulapen gehad,
Het is met deze heren slecht afgelopen.
Trouwens mooi stukje van Joost.

an argie
an argie
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

In de jaren ’30 was er iemand die het LEF had om tegen de gevestigde orde van de zionistische bankiers in opstand te komen en een land uit het slop van de Weimar Republiek te trekken.

Heb je je OOIT afgevraagd HOE HET KAN dan een land BINNEN 4 jaar van de slechtste economie van Europa naar één van de besten ter wereld te geraken? En kom me niet aan met oorlogsindustrie want er is geen land in de geschiedenis van de mensheid geweest met een grotere oorlogsindustrie dan de hedendaagse V.S. En er is tegelijkertijd geen land ter wereld in de geschiedenis van de mensheid geweest met een grotere schuld dan de V.S.

Weet je HOEVEEL schuld Duitsland op 8 mei 1945 bij de bankiers als Rothschild had?

0,00000000000000

Wanneer je DIT beseft, snap je dat Duitsland volkomen moest worden vernietigd. Zowel fysiek, als emotioneel, als spiritueel.

De bankiers waren ALS DE DOOD dat het wirtschaftswunder van Duitsland een domino-effect op Europa zou krijgen.

Dit geeft misschien een iets andere kijk op de zaak….wij zijn namelijk al DECENNIA platgebombardeerd met onophoudelijke propaganda en haatzaaierij…
Nieuw bewijsmateriaal, bijv, a.g.v. het open gaan van de archieven van Finland, schijnen een iets ander licht op de gebeurtenissen dan ons tot nu toe steevast is voorgeschoteld.

http://frissekijk.info/polen-begon-de-oorlog-engeland-de-wereldoorlog-deel-1-2/
http://frissekijk.info/polen-begon-de-oorlog-engeland-de-wereldoorlog-2/

Padja
Padja
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

“Waar gaat het over?”
– oh iets met een politicus

“Ahaaa, nou ehhh… Opstand, revolutie!
Wat zei die eigenlijk?”

-oh iets over de demi dema democratie geloof ik.
En hij ging tekeer over Poetin.

“Nou jaaaa, zeg. Is ie helemaal gek.hoe durft ie.
De dictator,
We pikken het niet langer.

Emile
Emile
4 jaren geleden

Ik heb het ge-ijl ook gehoord van die eikel, als ik er zat dan kreeg ie five across the eyes van me !!
Wat een nep vent is dat zeg, en dat gejank om de EU te behouden, mijn hemel, alsof de wereld vergaat.
De heleboel valt uit elkaar, zeker omdat het in Italie heel slecht gaat en deze eikels in Brussel willen hun wereldje maar behouden, en wat voor wereld ??? , niemand weet meer waar de EU voor staat man.
Vrije handel prima, beetje heen en weer reizen ook prima, wat moeten we nou nog meer delen dan ?? , ja , ellende , dat is wat we delen.
Ik moet die Timmermans echt niet tegenkomen , en die dwaas van een Dijsselbloem al helemaal niet.
Het is iedereen’s goed recht om deze gasten naar de grond te werken, ze zijn ani-menselijk, anti-sociaal etc.. etc.. , they piss me off :-p (zoals men wel kan merken)

rocinante
rocinante
Reactie op  Emile
4 jaren geleden

Waarom roep je nu op tot geweld?

Ik wil ook van deze EU af, maar ben tegen het gebruik van geweld tegenover zwakzinnigen.

Johan
Johan
Reactie op  rocinante
4 jaren geleden

Een spuitje is een zachtere oplossing.

Lies
Lies
Reactie op  Emile
4 jaren geleden

Hoezo gaat het slecht in Italië? Wat heb ik gemist?

JoGer
JoGer
Reactie op  Lies
4 jaren geleden

@Lies: “Hoezo gaat het slecht in Italië? Wat heb ik gemist?”

Blijkbaar… http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/07/italiaanse-banken-op-instorten-nieuwe-crisis-dreigt

luna
luna
Reactie op  Emile
4 jaren geleden

een heel narcistisch en eng kereltje.. met zijn NEPTRANEN mh17 en de trouwringen en knuffels..
wat een fake, wat een blamage voor wat ” democratie ” heet ! Nederland.. ga je schamen!!!
Zijn woede uiting met deze vertoning komt die geile drankteckel juncker goed uit.. dat heet :
RECLAME maken voor een product waarvan je in je achterhoofd weet dat je het zelf niet zou kopen maar je hebt er zo een goed betaalde baan mee..

Ach mensen.. we zakken allemaal af in de stront met deze figuren en .. hopelijk komt er een mega golf aan LICHT aan van de zon, want dat is niet meer tegen te houden lijkt me..

Overigens.. met kereltjes als meneer mondkapje en pruttelruttel en klisma dijsel, lady rollator klein pensionada, kereltje phold en ga zo door, zou sons of anarchy wel raad weten..

Padja
Padja
Reactie op  Emile
4 jaren geleden

Hahaha,
Vrije handel en een beetje reizen.
Wat EU verder eigenlijk allemaal inhoudt… ..?

Maakt het ook uit.
Wel de lusten maar niet de lasten. Dat is wat je wil.
Leuke leus voor jullie protestacties.
Of eh… Moordacties is misschien een beter woord

Emile
Emile
Reactie op  Padja
4 jaren geleden

Toen de EU was opgericht en de EU landen de Euro kregen moesten de “arme” europese landen enorm veel geld lenen om mee te doen in die club, dat zorgde tijdelijk voor een boost van hun economie, maar geleend geld moet je eens een keer terugbetalen. (de Grieken gaven dat eindelijk zelf ook toe, en ja, zelfs burgers wisten dat het niet zo door kon gaan)
Banken hoeven maar een paar procent van hun uitstaande leningen in kas te hebben wat op dit moment resulteert in een tekort van 380 miljard bij de italiaanse banken.
Europa moet dus weer banken helpen maar dit keer in Italie en de bail out bedragen worden hoger en hoger want de banken die in de problemen komen zijn steeds groter.
De volgende banken zijn de Franse banken want ook Frankrijk is eigenlijk al lang failliet, uiteindelijk kan het Italiaanse verhaal zelf impact hebben op de grote banken van Duitsland, Frankrijk en Duitsland zijn de grondleggers van de EU dus als het overslaat dan is het einde EU in z’n huidige hoedanigheid.
De EU burger heeft dus een tijdje hogere welvaart gekend maar dat was allemaal fictief.
Niemand heeft voor altijd de lusten en nooit de lasten.
De Noord Europese landen hadden een soort van EU kunnen beginnen maar niet de Zuid Europese landen, die hadden ze er nooit bij moeten betrekken.
Nu heeft iedereen de lasten en niemand meer de lusten.
Mijn opmerking van vrije handel en vrij reizen in de EU en meer niet blijf ik volhouden omdat menig mens niet weet waar Brussel nog meer voor staat.
Ik heb geen stemrecht aangaande de president van Europa , geen zeggenschap in hun beleid en dat noem je een dictatuur en geen democratie.
De bank die het alleenrecht heeft van Euro’s drukken is een private instelling genaamd het ECB en geen enkele minister van financien van welk Europees land dan ook heeft daar iets over te zeggen, ik doel op het onverwacht bijdrukken van 1100 miljard aan Euro’s waar onder andere Dijsselbloem en de duitse minister van Financien niet blij mee waren maar ze konden het niet tegenhouden omdat het ECB een private instelling is, begrijpt iemand nog wie er nou eigenlijk aan de macht is ??
Goldman Sachs , JP Morgan etc.. of de Europese Burger of het Euro Parlement for that matter ???
Als de EU wil dat de Pro Europese Renzi wint in de verkiezingen in Italie dan moeten ze de banken redden, doen ze dit niet dan zullen de rechtse partijen in Italie kunnen zeggen tegen de kiezer, zie je nou wel, Brussel helpt de banken niet dus waar hebben we hun voor nodig , op deze manier zal Renzi de verkiezingen verliezen en er komt dan een anti Europese rechtse partij aan de macht, Brussel zit once again in een padstelling want ze hebben net de regels aangescherpt om banken te redden, ze moeten dus hun eigen regels wederom omzeilen.
De EU van nu is gedoemd te mislukken, we moeten de “arme” Europese landen afstoten maar ja, dan heb je geen Europese superstaat meer.
Zo’n eikel als Timmermans weet dit en hij probeert te redden wat er te redden valt en breekt bijna in huilen uit om z’n eigen hachje te redden, hij is dus per definitie een rotzak en niet onwetend, daarom worden geinformeerde mensen misselijk van het kijken naar z’n betoog.
Nu maar weer kijken hoe ze het Italie debakel gaan oplossen.

Padja
Padja
Reactie op  Emile
4 jaren geleden

Je hebt geen stemrecht in de EU.
Inderdaad.
En laat dat nou net zijn waar de beste man voor pleit.

mario
mario
4 jaren geleden

kunnen we hier nu werkelijk niets doen.
ik hoop werkelijk dat we eens de straat op gaan en het zootje een trap onder hun achterste geven.
ik en anderen hopen dat er een referendum komt en dat we uit die eu stappen.
liever de broekriem enkele jaren aantrekken dan naar dit circus te kijken.

ik hoop dat er een tijd komt dat de elite niet meer weten waar ze het zoeken moeten.

Padja
Padja
Reactie op  mario
4 jaren geleden

Wie bedoel je nou met “de elite”?
Meestal wordt daar de 1% megarijken me bedoeld.

Politici zouden in het bedrijfsleven vele malen meer kunnen verdienen dan op de schopstoel waar ze zich nu bevonden.

Willie
Willie
4 jaren geleden
Willie
Willie
Reactie op  Willie
4 jaren geleden

Deze ongelooflijke narcistische paljas steunt deze mijnheer hahahaha: Jean-Claude Juncker: “We beslissen iets. We brengen dat dan naar voren en wachten af wat er gebeurt. Als er geen protest is of opstand uitbreekt – want de meesten begrijpen toch niet wat er beslist werd – dan gaan we een stap verder, stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is”. Der Spiegel, 27-12-1999. Maken zij deze stappen al niet reeds lang en is er dan nog wel een weg terug? En dit is dan die geweldige figuur zonder wie wij niet kunnen volgens Timmer-Frans? Frans loopt ook al aardig lang aan deze weg te timmeren. Niet te vertrouwen deze op-commando-traantjes-tevoorschijn-wetende-te-toveren en overslaande-stemmetjes-en-verontwaardigde-gezichten-trekkende figuur. Heerlijk en geweldig vindt hij al die aandacht: hij groeit en groeit en groeit. Maar ja, er is nog steeds een heel grote menigte met adoratie voor dit soort lieden en dat weet ook hij: succes verzekerd!

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Willie
4 jaren geleden

Straks ga je nog suggereren dat Timmermans de MH17 uit de lucht heeft geschoten..
Het moet niet gekker worden, je raaskalt.

Willie
Willie
Reactie op  days of our lives
4 jaren geleden

Vreemde conclusie waar ik niet verantwoordelijk voor ben. Bekijk het uitstekende commentaar op dit lijntje hier ook eens van: War on Error, 9 juli 2016 01:15 op 01:15.

Willie
Willie
Reactie op  days of our lives
4 jaren geleden

“We zijn een ongelooflijk goed land”! Het land misschien wel ja. https://www.youtube.com/watch?v=3sNm_yJRglM

Willie
Willie
4 jaren geleden

Wat kijkt die haan zelf-vergenoegdzaamd, zich zeer bewust van zijn acteertalent. Ik heb het filmpje met stijgende verbazing zitten bekijken en beluisteren. Droom ik?

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Ik heb de video bekeken en lijkt het erop of die Frans Timmermans continu met zijn rechterhand maar een beetje staat te rukken.

Padja
Padja
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

T is maar waar je op wilt letten he.
Misschien een idee om ook eens te luisteren naar wát er gezegd wordt.

pleiadian
pleiadian
4 jaren geleden

Ik stem zeker geen PVDA, maar ik vind Frans een uitstekend politicus en een goede spreker.

Willie
Willie
Reactie op  pleiadian
4 jaren geleden

Precies: een “uitstekend politicus” dus oppassen geblazen en een “goed spreker”, dus oppassen geblazen.

frank
frank
Reactie op  Willie
4 jaren geleden

Ik ben allergisch geworden voor politieke kletspraat Zo ontzettend correct., dat je er onpasselijk van wordt. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van gevaarlijke marionetten
van een instortende maffiosiebende achter de schermen.
Dit is een belachelijk theater… maar het gaat wel over ons…

En ja, het kan anders als deze geïnfecteerde kluit weg is.

Karel
Karel
4 jaren geleden

Hij heeft het diverse malen over Democratie , nou dan ben ik gauw met hem klaar want die hele EUhandel is totaal maar dan ook totaal en compleet GEEN DEMOCRATIE . Er heeft geen hond voor gekozen , het is door geprest door de elite en multinationals met hun lobbyisten die vervolgens allemaal vriendjes hebben binnen gehaald voor hun cluppie meer is het gewoon niet , een organisatie zonder mandaat van kiezers in een democratie is een farce en bestaat feitelijk niet . Het is gewoon niet legaal tot stand gekomen dus keihard illegaal binnen de democratie . Ze kunnen schreeuwen en gillen wat ze willen zoals die Timmermans maar vertegenwoordigen doet hij niemand al denkt hij in z’n dromen blijkbaar van wel . Het is gewoon een opgefokt zooitje daar die elkaar in stand houden en voor de rest helemaal niets . Snel Nexxit want nogmaals geen hond zit hierop te wachten en die gekken kosten alleen maar klauwen geld van de burger .

Padja
Padja
Reactie op  Karel
4 jaren geleden

Ja, want als je de gulden weer terug hebt….
Komt de goede fee met een toverstafje en is alles weer goed.
?

Hans
Hans
4 jaren geleden

Zijn Eurofiele vrindje, Kereltje Pechtold, is net zo’n psychopatische narcist.
De grote schoonmaak en afrekening komt voor dit soort figuren sneller als dat ze denken, want het volk gaat ontwaken.

Foppe
Foppe
Reactie op  Hans
4 jaren geleden

Wat bedoel je met afrekening? Hebben mensen als Pechtold en Timmermans iets verkeerds gedaan, dat ze afgerekend dienen te worden? Echt, ik begrijp niet dat mensen als jullie steeds zulke woorden gebruiken. Voor de mensen die gewoon hun best doen om er iets moois van te maken, in tegenstelling tot negatievelingen die van achter hun pc wat schrijven!

x

Check Also

coronahulpfonds

Addertje onder het gras bij coronahulpfonds: waarom verzwijgen Rutte en Hoekstra dit?

Afgelopen week zijn de Europese leiders het ...

timmermans

Frans Timmermans ‘verdient proces wegens dood door schuld’

Aanstaande woensdag behandelt het gerechtshof Den Haag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

73
0
We lezen graag je reactie!x