Archeologie

“Er is genoeg bewijs dat dinosaurussen en mensen tegelijkertijd hebben geleefd”

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen weken waren kinderen druk in de weer met het sparen van dinoplaatjes van de Albert Heijn. Volgens gelovigen zijn de plaatjes te veel gericht op de evolutietheorie. Er is nu zelfs een website opgericht om christenen ‘een beter beeld te geven van de ware geschiedenis van dinosaurussen’.

Volgens sommige gelovigen blijkt uit de Bijbel dat de aarde ongeveer 6000 jaar bestaat. Dat botst met het heersende beeld van wetenschappers dat de prehistorische dieren zo’n 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Frans Gunnink zette samen met het Logos Instituut de website Dinodino.nl op. Op de site staat dat mens en dinosaurus samenleefden en dat sommige soorten bij de Zondvloed zijn meegevaren op de Ark van Noach. Er staan artikelen op met koppen als ‘Wat Freek je niet vertelt’, waarbij wordt verwezen naar presentator Freek Vonk, het boegbeeld van de plaatjes.

Draak

Gunnink stelt dat er genoeg bewijs is dat dino’s en mensen tegelijkertijd hebben geleefd: “Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de middeleeuwen komen enorm overeen met het huidige beeld van dino’s. En dat terwijl er toen nog geen fossielen waren gevonden.”

Dino’s en mensen hebben in dezelfde tijd geleefd; door het lezen van de Bijbel is deze conclusie onvermijdelijk, vinden de initiatiefnemers.

Ontdekkingsreiziger Marco Polo zou een draak hebben gezien. Omdat het woord ‘dinosaurus’ pas in de 19e eeuw is bedacht, is dit volgens de initiatiefnemers een aanwijzing dat het wellicht om een dino gaat.

Koolstofdatering

Gunnink denkt dat dino’s als de Tyrannosaurus en Velociraptor zijn uitgestorven als gevolg van de steeds toenemende bevolking. “Evolutietheorie is nu eenmaal algemeen geaccepteerd binnen de maatschappij,” licht hij toe. “Dat betekent niet gelijk dat er geen ruimte is om er vraagtekens bij te plaatsen.”

In de Bijbel wordt niet over dino’s gesproken, maar volgens het Logos Instituut komt in het Bijbelboek Job wel de ‘Behemoth’ voor, een dier waarvan de beschrijving doet denken aan een dino met een lange nek. De standaardvertaling ‘nijlpaard’ of ‘olifant’ doet de tekst geweld aan, vindt het instituut.

Volgens het instituut is koolstofdatering onbetrouwbaar. “Ongeveer elke 5730 jaar vervalt de helft van de koolstof-14. Na 50.000 jaar is er te weinig over om te dateren. Toch wordt er koolstof-14 gevonden in dinobotten. Dat is opmerkelijk. In overblijfselen van een Tyrannosaurus zijn rode bloedcellen en zacht weefsel aangetroffen en in de hoorn van een Triceratops recent lijkende botcellen. Deze waarnemingen passen beter bij een jonge aarde,” aldus het instituut.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
illy
illy
7 jaren geleden

Arme Freek..

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Word je daar nu verlicht van?

an argie
an argie
7 jaren geleden

Het woord “Dinosaurus” is in 1841 bedacht door sir Richard Owen door het samenvoegen van twee Griekse woorden: (deinos) “angstaanjagend, machtig, wondervol” + (sauros) “Hagedis”. http://www.forbidden-history.com/dinosaurfacts-owen.html

Daarvoor werd het anders genoemd. Wanneer iemand een synoniem moet bedenken voor een “angstaanjagende, machtige, wondervolle hagedis”, welk woord zou dat nu zijn.

En juist over Draken (Wat monster betekent) is ONTZETTEND veel te vinden in de geschiedenis. Veel verschillende culturen spreken over draken, ook culturen die nooit met elkaar in contact zijn gekomen.

http://wingedwizard.com/2013/05/dragons-exist-facts/
https://answersingenesis.org/dinosaurs/dragon-legends/dragon-legends-truths-behind-the-tales/

Draken worden verwezen naar het rijk der fabelen. Maar dit soort hagedissen (waarvan de komodovaraan nog als één van de weinigen is overgebleven) hebben langer geleefd dan dat men ons wil doen laten geloven. ALLES wat NIET in het straatje van de evolutietheorie past wordt bekritiseerd, gekleineerd en geridiculiseerd.

gijs
gijs
7 jaren geleden

dat de aarde 6000 jaar oud zou zijn blijkt niet uit de bijbel, en staat er ook niet in
wel geeft de bijbel aan dat de aarde veel ouder is
hun rekenen vanaf adam en eva en dat zou dan wel 6000 jaar geleden kunnen zijn geweest

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x