Homepagina » Archeologie » “Er is genoeg bewijs dat dinosaurussen en mensen tegelijkertijd hebben geleefd”
"Er is genoeg bewijs dat dinosaurussen en mensen tegelijkertijd hebben geleefd"

“Er is genoeg bewijs dat dinosaurussen en mensen tegelijkertijd hebben geleefd”

In de afgelopen weken waren kinderen druk in de weer met het sparen van dinoplaatjes van de Albert Heijn. Volgens gelovigen zijn de plaatjes te veel gericht op de evolutietheorie. Er is nu zelfs een website opgericht om christenen ‘een beter beeld te geven van de ware geschiedenis van dinosaurussen’.

Volgens sommige gelovigen blijkt uit de Bijbel dat de aarde ongeveer 6000 jaar bestaat. Dat botst met het heersende beeld van wetenschappers dat de prehistorische dieren zo’n 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven.

Frans Gunnink zette samen met het Logos Instituut de website Dinodino.nl op. Op de site staat dat mens en dinosaurus samenleefden en dat sommige soorten bij de Zondvloed zijn meegevaren op de Ark van Noach. Er staan artikelen op met koppen als ‘Wat Freek je niet vertelt’, waarbij wordt verwezen naar presentator Freek Vonk, het boegbeeld van de plaatjes.

Draak

Gunnink stelt dat er genoeg bewijs is dat dino’s en mensen tegelijkertijd hebben geleefd: “Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de middeleeuwen komen enorm overeen met het huidige beeld van dino’s. En dat terwijl er toen nog geen fossielen waren gevonden.”

Dino’s en mensen hebben in dezelfde tijd geleefd; door het lezen van de Bijbel is deze conclusie onvermijdelijk, vinden de initiatiefnemers.

Ontdekkingsreiziger Marco Polo zou een draak hebben gezien. Omdat het woord ‘dinosaurus’ pas in de 19e eeuw is bedacht, is dit volgens de initiatiefnemers een aanwijzing dat het wellicht om een dino gaat.

Koolstofdatering

Gunnink denkt dat dino’s als de Tyrannosaurus en Velociraptor zijn uitgestorven als gevolg van de steeds toenemende bevolking. “Evolutietheorie is nu eenmaal algemeen geaccepteerd binnen de maatschappij,” licht hij toe. “Dat betekent niet gelijk dat er geen ruimte is om er vraagtekens bij te plaatsen.”

In de Bijbel wordt niet over dino’s gesproken, maar volgens het Logos Instituut komt in het Bijbelboek Job wel de ‘Behemoth’ voor, een dier waarvan de beschrijving doet denken aan een dino met een lange nek. De standaardvertaling ‘nijlpaard’ of ‘olifant’ doet de tekst geweld aan, vindt het instituut.

Volgens het instituut is koolstofdatering onbetrouwbaar. “Ongeveer elke 5730 jaar vervalt de helft van de koolstof-14. Na 50.000 jaar is er te weinig over om te dateren. Toch wordt er koolstof-14 gevonden in dinobotten. Dat is opmerkelijk. In overblijfselen van een Tyrannosaurus zijn rode bloedcellen en zacht weefsel aangetroffen en in de hoorn van een Triceratops recent lijkende botcellen. Deze waarnemingen passen beter bij een jonge aarde,” aldus het instituut.

[NOS]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
illy
illy
4 jaren geleden

Arme Freek..

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Word je daar nu verlicht van?

an argie
an argie
4 jaren geleden

Het woord “Dinosaurus” is in 1841 bedacht door sir Richard Owen door het samenvoegen van twee Griekse woorden: (deinos) “angstaanjagend, machtig, wondervol” + (sauros) “Hagedis”. http://www.forbidden-history.com/dinosaurfacts-owen.html

Daarvoor werd het anders genoemd. Wanneer iemand een synoniem moet bedenken voor een “angstaanjagende, machtige, wondervolle hagedis”, welk woord zou dat nu zijn.

En juist over Draken (Wat monster betekent) is ONTZETTEND veel te vinden in de geschiedenis. Veel verschillende culturen spreken over draken, ook culturen die nooit met elkaar in contact zijn gekomen.

http://wingedwizard.com/2013/05/dragons-exist-facts/
https://answersingenesis.org/dinosaurs/dragon-legends/dragon-legends-truths-behind-the-tales/

Draken worden verwezen naar het rijk der fabelen. Maar dit soort hagedissen (waarvan de komodovaraan nog als één van de weinigen is overgebleven) hebben langer geleefd dan dat men ons wil doen laten geloven. ALLES wat NIET in het straatje van de evolutietheorie past wordt bekritiseerd, gekleineerd en geridiculiseerd.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
Reactie op  an argie
4 jaren geleden

Het woord dinosaurus is inderdaad pas in 1841 ontstaan, daarvoor gebruikte men het woord draken ipv dinosaurus.
Daarom ben jij het woord draken zo vaak tegengekomen.

En de dino’s leven nog steeds [ook draken maar ze zijn schaars].
Het meeste leven leeft verborgen in de aardkorst [ook dino’s en draken].

gijs
gijs
4 jaren geleden

dat de aarde 6000 jaar oud zou zijn blijkt niet uit de bijbel, en staat er ook niet in
wel geeft de bijbel aan dat de aarde veel ouder is
hun rekenen vanaf adam en eva en dat zou dan wel 6000 jaar geleden kunnen zijn geweest

Willy
Willy
4 jaren geleden

Wat klopt er eigenlijk wel wat ons verteld is, zo,n beetje alles is verdraaid of gelogen dus wat is er eigenlijk aan de hand?

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Willy
4 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?v=5KXzgeq1BuA
Dinosaurussen zijn meer Vrijmetselaar fantasie creaties.

Crazyeddy
Crazyeddy
Reactie op  Arwijn
4 jaren geleden

Zeker nooit Naturalis bezocht zeker?

Remco
Remco
Reactie op  Crazyeddy
4 jaren geleden

Vast niet, stel je voor dat ze iets bezoeken waarbij de waarheid wordt gestaafd, en je eigen complottheorieën opeens overboord kunnen worden gegooid…

Maar ze zeggen dan vast dat de dinosaurus bij Naturalis van plastic is!

Loki
Loki
4 jaren geleden

Het Instituut spreekt zichzelf al tegen als de Aarde maar 6000 jaar oud zou zijn.

“Ongeveer elke 5730 jaar vervalt de helft van de koolstof-14. Na 50.000 jaar is er te weinig over om te dateren.”
Dus de helft vervalt en is geheid te constateren dat iets ouder is dan 5730 jaar. Tja Frans ff niet aan gedacht zeker.
Hoe verklaren ze trouwens oude culturen als Lemurie, Soemerie en niet te vergeten Atlantis. En vele anderen zoals de meer dan 20.000 jaar oude nederzetting Gunung Padang.

Dat een mensensoort rondgelopen heeft tussen dino’s is een feit, maar 6000 jaar geleden is ietwat lachwekkend te noemen, hoog uit zullen er op wat dino gelijkende dieren hebben geleefd.

Frans en Freek kunnen elkaar in ieder geval de hand schudden wegens het brengen van desinformatie.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Nog even en je gaat sf films aanvoeren als bewijs…

emka
emka
4 jaren geleden

Er zijn legio bewijzen die aantonen dat Darwin’s Theorie de waarheid is.

mario
mario
Reactie op  emka
4 jaren geleden

volgens darwin zouden wij van een apensoort afstammen?
de ontbrekende schakel tussen aap en mens is nog steeds niet gevonden dus ……

Johan
Johan
Reactie op  mario
4 jaren geleden

Volgens Lloyd Pye wel.

https://www.youtube.com/watch?v=pe6DN1OoxjE

Vanaf ongeveer 1:49:00 krijg je antwoord

Ph
Ph
Reactie op  emka
4 jaren geleden

En er zijn een legio aan bewijzen, dat Darwins theorie meer gaten heeft dan iets anders.
Trouwens, zonder de wetten van Mendel, een Pools/Hongaarse Priester en tevens de peetvader van de huidige genetica, stond het Darwinisme nergens.
Daarom spreken we ook niet meer over de theorie van Darwin, maar wel over de evolutie theorie.

Trouwens, het is om heel juist te zijn geen evolutie theorie, het is een mix van panspermie, evolutie en revolutie, waarbij we niet spreken over 1 boom maar wel over meerdere bomen.
Maar zolang dat de mainstream wetenschap en hun volgers dat niet willen inzien en liever geloven in sprookjes, staat die wetenschap stil en kost het handenvol geld, wat anders aan ander onderzoek kan/kon gegeven worden.

Ik ben trouwens niet afkomstig van apen en apen zijn geen familie van mij, ik ben een mens en geen aap.
En kom niet af dat de chimpansees 98% dezelfde genen hebben als mensen, want dat zijn uiteindelijk nog steeds een paar miljoen (miljoen) genen, dat is een wereld van verschil.

Dominique
Dominique
Reactie op  Ph
3 jaren geleden

Het is toch altijd maar raar dat als je zegt dat een kat en een leeuw 92 % het zelfde DNA delen, dat iedereen dan zegt van “ja natuurlijk”
maar een mens en aap heeft 98.9% hetzelfde DNA en dan is het van ” neenee ik ben niet afkomstig van apen” terwijl je sommige mensen in een kooi kan zetten langs een aap en je het verschil bijna niet ziet.
we zijn ook niet afkomstig van chimpansees. De mens en chimpansee heeft een gezamenlijke voorouders, dus we zijn neven van de chimpansee.

dutchresearcher
dutchresearcher
4 jaren geleden

De aarde 6000 jaar? En hoe zit dat dan met de ijstijden, platentectoniek, holbewoners,…? Waarom hebben chimpansees voor 97% hetzelfde DNA als mensen?

Dinosauriërs uitgestorven door toenemend aantal mensen op aarde? Ik denk dat als deze twee soorten samen op aarde hadden geleefd, de mens het heel zwaar zou hebben gehad. Net als alle andere grotere zoogdieren. Een olifant zou nog een leuke prooi zijn voor een Thyrannosaurus.
Overigens leven we waarschijnlijk samen met dinosaurussen nu. Vogels zijn namelijk hoogstwaarschijnlijk afstammelingen van de vliegende dinosoort, die de komeetinslag wel overleefden.

Maar, what’s the point? Waarom zou men willen dat het grote publiek gelooft dat de dino’s 65 miljoen jaar geleden zijn gestorven? Waarom zou dit niet kunnen kloppen en wat boeit het eigenlijk? En waarom zijn er wel rotstekeningen van tijgers, mammoets e.d., maar niet van dino’s?

pieter
pieter
Reactie op  dutchresearcher
4 jaren geleden

Goede vraag: waar zijn de grotschilderingen van dino’s?

WouterV
WouterV
4 jaren geleden

Gunnink stelt dat er genoeg is bewijs is dat dino’s en mensen tegelijkertijd hebben geleefd: “Kijk naar draken, de beschrijvingen uit de middeleeuwen komen enorm overeen met het huidige beeld van dino’s. En dat terwijl er toen nog geen fossielen waren gevonden.”

Als je dit soort gegevens als bewijs ziet, dat men vroeger sprak over draken, dan is het niet vreemd natuurlijk dat je in de Bijbel gelooft.

Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen echt denken dat het verhaal van Noach echt waar was laat staan dat er dino’s op zouden zitten.
Hoe groot moet die ark wel niet zijn geweest dan? Want er moesten niet 2 van elk dier mee, dat gold alleen voor onreine dieren. Volgens Genesis 7.2 staat namelijk dat er van elk soort 7 mannetje en 7 vrouwtjes mee moesten. De middeleeuwse wiskundige Ioannes Buteo kwam op basis van de bijbel op een Ark van minstens 15 vierkante kilometer. Met de technieken uit die tijd was zo’n boot onmogelijk te maken.
Wat we ook weten is dat de hoeveelheid water op aarde altijd constant is, dus waar kwam dat water ineens vandaan dan, en waar is al het water gebleven. En hoe zat het met de vissen, en wat voor soort water was het. zoet of zout? Je zou denken zout want al onze zeeen zijn ook zout water, maar hoe konden de dieren dan drinken?

Als je een beetje logisch nadenkt dan kom je er achter dat het verhaal van Noach totale onzin is of het is een opgeklopt volksverhaal( best kans dat er ooit een flinke overstroming is geweest in het M-O en dat dit verhaal daar uit ontstaan is).

Rik
Rik
Reactie op  WouterV
4 jaren geleden

Er is hard bewijs van Noah’s ark hier te vinden o.a. http://www.viewzone.com/noahx.html

Remco
Remco
4 jaren geleden

Aha!

Ik hoorde overigens laatst iemand die streng gelovig is dat God de botten van dinosaurussen heeft neergelegd om de mens te testen op zijn/haar geloof…

Die God toch, ouwe poetsenbakker die het is!

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Remco
4 jaren geleden

Anastasia ( de vrouw uit Rusland), schrijfster van “De zoemende ceders van Rusland”, schreef al dat onze geschreven geschiedenis één grote leugen is; bedoeld om ons te onderdrukken.

Heleen
Heleen
Reactie op  Remco
2 jaren geleden

Ik ben ook gelovig, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Die beesten hebben gewoon geleefd.

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

gevechtspiloot

Gevechtspiloot: ‘Dit ding is niet afkomstig van de aarde’

Wat gevechtspiloot David Fravor in 2004 overkwam, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x