Gezondheid

McNuggets binnenkort (grotendeels) vrij van antibiotica

Help anderen door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Binnen twee jaar moeten alle McNuggets in de 14.000 Amerikaanse vestigingen van McDonald’s afkomstig zijn van antibioticavrije kippen. Behalve antibioticavrije kip gaat de restaurantketen ook (chocolade)melk verkopen van koeien die niet zijn ingespoten met het groeihormoon rbST.

Analisten denken dat de nieuwe topman Steve Easterbrook een stap in de goede richting heeft gezet. Het besluit past in een serie maatregelen om het bedrijf weer aansluiting te laten vinden bij een nieuwe generatie klanten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het bedrijf heeft aangekondigd alleen te stoppen met antibiotica die ook worden gebruikt bij mensen. De dieren zullen ook in de toekomst nog altijd preventief worden behandeld met speciale antibiotica voor dieren. Volgens het bedrijf wordt dat gedaan om ‘te voorkomen dat de kippen ziek worden’.

Over de langetermijngevolgen voor de mens van deze speciale antibiotica is nog maar weinig bekend. In Europa wordt al langer niet meer preventief behandeld met antibiotica, maar in de rest van de wereld nog wel.

Leveranciers van McDonald’s zullen hun processen moeten aanpassen. De stap van McDonald’s zal naar verwachting ook gevolgen hebben voor de concurrenten van het concern. Dat betekent dat er waarschijnlijk een omslagpunt is bereikt in het antibioticagebruik in de kippensector.

Doordat de kippen antibiotica in zich hebben worden bacteriën sneller resistent, zodat de antibiotica minder goed werken voor mensen. De Amerikaanse levensmiddelenautoriteit FDA oefent al jaren druk uit op vleesproducenten om het gebruik van antibiotica in te perken.

Kleinere branchegenoten als Chipotle en Panera zijn er al lang mee gestopt. Ook de populaire keten Chick-fil-A kondigde vorig jaar aan van de antibiotica af te willen.

[Foodlog]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Toch stom dat KFC niet voorop loopt met een beter kippenvlees.

Lyra
Lyra
8 jaren geleden

Het beste is om GEEN vlees te eten. Het is slechte voor lichaam en geeest. Doe er maar onderzoek naar!

nunki
nunki
8 jaren geleden

Nu nog de prijzen naar beneden. €1,- voor een hamburger is te duur. 3 voor de prijs van 1 1/2 zou beter werken bij mij.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Ellen: We leefden ooit vreedzaam samen met dieren? Veel dieren eten elkaar op om te kunnen overleven! Vreedzaam naast elkaar leven heeft te maken met de ruimte. Ieder zijn eigen stekje. Geloven zijn in het leven geroepen om geen mensen meer te eten. Hiervoor in de plaats offeren we mensen/dieren om het natuurlijk proces in te vullen. Het systeem had dus ook nog primitief kunnen zijn.
Geen vlees meer eten? Een worm is ook vlees. Of mensen in Afrika eten een hert, anders gaan ze dood. Het gaat om de eiwitten enz. Het draait om natuurlijk eten(eigen evolutie) of gemanipuleerd eten.(door mens gemaakte evolutie). Een natuurlijke evolutie gaat heel langzaam, zodat velen/planten enz. er ook tijd voor krijgen om aan te passen. Een mens/chemische evolutie gaat snel en zo krijg je dat er mensen/planten zijn die zich niet hebben kunnen aanpassen.
Met andere woorden: Het huidig systeem is en gaat steeds sneller(toevoegingen enz.) over de natuurlijke evolutie. Veel mensen worden dan ook ziek. De sterkste blijven over. Vlees(puur natuur) op zich kan geen kwaad. Alles draait om de elementen/proteïnen/eiwitten/vitamines enz.
Waar ik me ook of meer zorgen over maak is gezond drinkwater. We bestaan zoveel procent uit water. Water werkt zuiverend. enz. Voedsel kunnen we nog zelf verbouwen in een kas en om te laten groeien heb je wel goed water nodig.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x