Buitenland

Het is oorlog in Europa: ‘96% van de Europeanen heeft geen benul wat hen te wachten staat’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Frankrijk wordt al weken geteisterd door massale betogingen en blokkades tegen de omstreden pensioenhervorming van president Macron. Donderdag gingen miljoenen Fransen de straat op.

In heel het land zijn rellen en brandstichtingen. Voor het gemeentehuis van Bordeaux was een enorme brand. De politie wordt ervan beschuldigd buitensporig hard op te treden tegen demonstranten. De oproerpolitie sloot groepjes demonstranten in, wat onwettig is.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen over willekeurige of preventieve arrestaties en buitensporig geweld. Zelfs journalisten kregen te maken met arrestaties, aanvallen en intimidatie door de politie.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Gewelddadige strijd

Dinsdag is weer een nationale staking en een nationaal protest aangekondigd. President Macron vergeleek de protesten in een tv-interview met de ‘antidemocratische bestorming’ van het Capitool in 2021. De vakbonden noemen deze vergelijking een provocatie.

Zaterdag ging het goed mis in Sainte-Soline in het westen van Frankrijk. Daar voerden radicale eco-activisten een gewelddadige strijd met de politie. Ze protesteerden tegen de bouw van een waterreservoir voor de landbouw in West-Frankrijk.

Oorlog in Europa

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin schreef op Twitter dat ‘ultralinks en extreemlinks in Sainte-Soline extreem gewelddadig zijn tegen onze politieagenten. Onbeschrijfelijk, onverdraaglijk. Niemand zou dit mogen tolereren’.

Financieel expert Ab Flipse reageert: “Het is oorlog in Europa. Deze is begonnen in Frankrijk. 96 procent van de Europeanen heeft nog geen benul wat hen te wachten staat.”

4.9 167 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Don Tessers
Don Tessers
10 maanden geleden

Mensen kijken naar de rellen als daar moet ik niet tussen zitten. Maar het zijn geen rellen. Het zijn protesten tegen de dictatuur van Macron, ooit een Rothschild werker om het mafia kapitaal te vergaren voor zijn baas. Ook nazj’ie aanhanger van nazj’ie Brussel EU en voerde samen met Merkel een vernietigend beleid voor Europa.
Franse burgers gaan door om Macron en zijn kabinet weg te krijgen, zij zullen niet stoppen met protesten die steeds grimmiger worden en terecht.!

Onheilsprofeet
Onheilsprofeet
10 maanden geleden

Het geteisem dat ons” regeert “ krijgt steeds fellere tegenstand.

Niet jullie schaap
Niet jullie schaap
10 maanden geleden

Als al die lui zich nou eens zouden verenigen….

mister nexit
mister nexit
10 maanden geleden

We spreken straks over Lodewijk Macron ! De geschiedenis herhaalt zich. Lang leve de Franse revolutie !!

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x