Binnenland

Wybren van Haga is er klaar mee: ‘Zij demonstreren niet, zij terroriseren’

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Kamerlid Wybren van Haga eist maatregelen tegen aanhangers van Extinction Rebellion. “Deze organisatie van beroepsvandalen moet eindelijk een keer aan banden worden gelegd, ze ontwrichten keer op keer onze samenleving,” zegt hij.

Van Haga wijst op de aanhoudingen van Extinction Rebellion-extremisten op Eindhoven Airport. De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag meer dan 100 klimaatactivisten aangehouden op het vliegveld. Ze eisen dat het vliegveld onder meer ‘stopt met vervuilen, zich houdt aan de klimaatregels en dat er minder vanaf het vliegveld wordt gevlogen’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Wet

“Zij overtreden opnieuw de wet, richten enorme financiële schade aan en veroorzaken overlast. Het hele vluchtschema op Eindhoven Airport moest worden omgegooid,” aldus Van Haga.

Eerder blokkeerde Extinction Rebellion meermaals de A12, waarbij de al onderbezette politie groots moest uitrukken om de vandalen tot de orde te roepen. Hierbij werden honderden mensen opgepakt.

Zijn partij, BVNL, wil dat de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast vanaf heden op Extinction Rebellion van toepassing wordt.

Gebiedsverboden

“Deze wet maakt het mogelijk om gebiedsverboden op te leggen. Maar het biedt ook andere mogelijkheden, zoals een groepsverbod, of een meldplicht. Het wordt hoog tijd om zulke middelen in te zetten op de vandalen van deze extreme actiegroep. Zij demonstreren niet, zij terroriseren,” benadrukt Van Haga, die Kamervragen heeft gesteld aan justitieminister Yesilgöz.

Hij wil dat iedere eurocent aan schade op de daders zal worden verhaald. “Maak Extinction Rebellion verantwoordelijk.”

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Om daarna dat soort fascistische regeltjes tegen iedere demonstratie tegen de overheid te gebruiken. Nee, bedankt.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wybren van Haga heeft met zijn hartenkreet: de leden van Extinction Rebellion demonstreren niet, maar terroriseren, het gelijk aan zijn kant.

Maar (helaas) zal daar vanuit de regering en in het bijzonder het ministerie van Justitie onder de niet zo bezielende leiding van Dilan Yesilgöz geen gehoor aan worden gegeven.

En WAAROM zeg ik dit? Omdat voor velen van ons al lang duidelijk is, dat er PRECIES volgens een agenda wordt geacteerd.

De leden van Extinction Rebellion zijn niet zomaar een groep mensen, die WERKELIJK zo bezorgd zijn om de zogenaamde klimaatcrisis, maar beroepsactivisten, betaald door die vreselijke George Soros. Ik weet niet precies hoeveel geld er per dag aan die gasten wordt uitgekeerd, maar het is in ieder geval voor hun de moeite waard om hun bed uit te komen.

En wij weten uiteraard ook, dat er heel veel geld beschikbaar wordt gesteld om ROTZOOI te trappen.

Ik wilde eerst off topic iets melden over wat ik vanochtend had gelezen op een Telegramkanaal, maar eigenlijk sluit het redelijk goed aan bij deze tekst.

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn de Fransen weer als eersten begonnen met ECHT verzet tegen Macron. Een terecht verzet, waar wij slappe Hollanders nog wat van kunnen leren.

Overal stakingen, branden en inmiddels volledig chaos.

Maar….. OOK dit hebben ze bij het WEF en de EU voorzien. Vandaar dat ze al enige jaren een Europees leger hebben opgetuigd. Voor heel veel mensen een nieuw fenomeen.

Dat Europese leger wordt nu, as we speak, ingezet in Frankrijk. Dat heeft grote voordelen voor de ontaarden, omdat een Tsjech, Griek, Pool of Nederlander, die deel uitmaakt van dat leger, geen enkele binding heeft met het Franse volk.

In de plannen van het WEF staat al duidelijk aangegeven, dat er ongetwijfeld wanorde zal gaan ontstaan bij het uitrollen en daarvoor is dit leger opgezet om dan met grof geweld de opstand neer te slaan.

Hoe ik dit weet? Er zijn filmbeelden opgedoken van politiemensen met uniformen met daarop POLICE (dat zijn de Franse politiemensen) en daarnaast mensen met uniformen zonder die tekst daarop.

DAT zijn dan de meest gewelddadige figuren, die nietsontziend te keer gaan en al heel wat slachtoffers hebben gemaakt.

Ik kan het natuurlijk niet met 100% zekerheid zeggen, maar het zou MIJ niets verbazen als dat zogenaamde Europese leger hier in Nederland ook al meerdere keren is ingezet.

ZO proberen “ze” dus hun plannen toch door te zetten en hun agenda te blijven uitrollen.

Lotus
Lotus
1 jaar geleden

Dat zal wel lukken, hoeft van Haga zich niet druk om te maken. De Kamerleden zijn als de dood dat er toestanden gaan escaleren, dat hebben ze wel vaker gezegd. Minister van Justitie is van VVD.
VVD had een rare verkiezingscampagne filmpje.
Blijkbaar bizar genoeg om onderwerp te zijn bij Jinek~De VVD deelt een nogal polariserend campagnefilmpje met tekst, zij gaan stemmen, u toch ook?

Bastiaan Ragas zanger zat aan tafel en hij zei, je ziet hier boze mensen, mensen die boos zijn over het milieu, over cultureel maatschappelijke dingen, dus dit zijn allemaal debielen, dus je moet op de VVD stemmen, zo komt filmpje over en waarom zijn er geen grote partijen die zeggen, ik begrijp dat de boeren boos zijn e.d.

https://www.evajinek.nl/video/fragmenten/video/5371707/de-vvd-deelt-een-nogal-polariserend-campagnefilmpje

Piet
Piet
1 jaar geleden

Wybren heeft 100% gelijk, maar het wef kabinet zal nooit tot zijn gewenste actie overgaan. Ik denk dat zij het juist prachtig vinden dat die zooi zoveel rotzooi trapt. Des te eerder is het land in hun ogen rijp voor de totale (slinkse) dictatuur. Met cbdc, met camera,s, met QR codes op dat rottoestel, met 15 minuten steden.
Als het volk maar geknecht kan worden. Alles in opdracht van Schwabber.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x