Archeologie

Lemuria: het verloren continent

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het continent Lemuria zou zich volgens uiteenlopende verhalen hebben bevonden in de Indische Oceaan of de Grote Oceaan.

Het concept van Lemuria dateert uit de negentiende eeuw en komt voort uit pogingen van geleerden uit die tijd om de grote verschillen in biogeografie tussen onder andere India en Madagaskar te verklaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De bioloog Philip Lutley Sclater wordt vaak gezien als de eerste die met de theorie over Lemuria kwam. Hij deed onderzoek naar zoogdieren in de Indische Oceaan en omliggende landen. Wat hem verbaasde was dat hij fossielen van dezelfde dieren vond in India én Madagaskar, maar niet in Afrika en het Midden-Oosten.

Kumari Kandam

Dit was voor hem bewijs dat Madagaskar en India mogelijk ooit deel uitmaakten van een gezamenlijk continent. Deze theorie was voor die tijd niet ongebruikelijk. Ook Étienne Geoffroy Saint-Hilaire kwam al met een theorie over een verloren continent in de Indische Oceaan, maar gaf het geen naam.

Lemuria wordt vaak vergeleken met een ander legendarisch verzonken land in de Indische Oceaan, namelijk Kumari Kandam.

Moderne wetenschappers twijfelen sterk aan het bestaan van Lemuria vanwege hun hedendaagse kennis van de platentektoniek. Hoewel er verzonken continenten bestaan zoals het Kerguelenplateau, is er geen definitief bewijs van een dergelijk verzonken continent in de Indische of Grote Oceaan.

Helena Blavatsky

Lemuria werd in de loop der jaren vaak gebruikt als inspiratiebron. Ook speelt Lemuria een grote rol in veel verhalen over occultisme, met name door de werken van Helena Blavatsky, die in de jaren 80 van de negentiende eeuw beweerde een versie van de Stanza’s van Dzyan te hebben gezien die ouder zou zijn dan Atlantis.

In haar complexe kosmologie, die uitgaat van zeven oerrassen, omschreef ze Lemuria als het thuisland van het derde oerras.

Bron: Newspakistan.pk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

Hoi, leuk artikel had gister op een feesje ook leuke gesprekken hierover…

Maar ik d8 dat de Sumerians de eerste wereldbevolking was en daarna de Mayans etc.. Kameraad had het over Karnieten ofzo (waarschijnlijk heel verkeerd gespeld), maar misschien hebben jullie nog idee wat er eerst was… Hoor het graag, have a nice day!

Peter ♥
Peter ♥
11 jaren geleden

Ik zag pas een docu. op National geografic waarin men naar het binnenste van de aarde reisde en onderweg kwam men oude aardplaten tegen. Platen dus waarvan men in die docu zei dat het verzonken landen/continenten waren.

Of dat waar is weet ik natuurlijk niet maar ik ben niet iemand die dingen wenst uit te sluiten. Ik weet dat moeder aarde al een stormachtige geschiedenis achter zich heeft dus waarom niet? Men zegt vaak wel dat er geen wetenschappelijk bewijs is maar wat is wetenschap nu helemaal? Die gokken vaak ook maar een eind raak.

robin111
robin111
11 jaren geleden

Lemuria was exact op de plek waar nu Hawaii is. Het eiland is nu zon en zee maar waar nu strand ligt was in die tijd 30.000-20000 jaar geleden de top van de hoogste berg op aarde. Deze berg is als gevolg van aardactiviteiten destijds zo omhoog geduwd en later ook weer gezonken in de zee tot de huidige situatie. Er is onlangs veel gedetaileerde informatie hierover vrijgekomen.

Anoniem
Anoniem
11 jaren geleden

[quote name=”Peter ♥”]Ik zag pas een docu. op National geografic waarin men naar het binnenste van de aarde reisde en onderweg kwam men oude aardplaten tegen. Platen dus waarvan men in die docu zei dat het verzonken landen/continenten waren.
[/quote]

Hoe heet die docu?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x