Binnenland

André Kuipers krijgt bakken kritiek na aanval op complotdenkers: ‘Hij is zelf gevaarlijk’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruimtevaarder André Kuipers vindt het een gevaarlijke ontwikkeling dat complotdenkers steeds vaker aanschuiven in praatprogramma’s om hun mening te geven. “Het heeft geen zin om met die mensen te praten en ik ga er niet meer op in. Het heeft geen nut. Ik houd me gewoon vast aan wetenschappelijke bewijzen,” zei hij in de PodBast van Bastiaan Meijer.

Volgens Kuipers moeten we vertrouwen op mensen ‘die ervoor hebben gestudeerd, want anders krijg je gevaarlijke situaties’. De astronaut vergeleek complotdenkers met heksen. “Vroeger had je hekserij. Als er iets mis ging in het dorp was het: ‘Oh, het oude vrouwtje heeft het gedaan’. Hup, op de brandstapel. Dit zit in dezelfde categorie.”

Veel mensen reageren verontwaardigd op de uitspraken van Kuipers. Zo schrijft Itsme: “Wat pas echt gevaarlijk is, is mensen die een andere mening hebben, wegzetten als complotdenkers. En dat is precies wat André Kuipers doet.”

Zelfingenomen arrogantie

Simone voegt toe: “Dus André Kuipers is van mening dat alle kritische artsen WERELDWIJD allemaal complotdenkers zijn? Bijzonder.” En Miss S: “Ik vind mensen zoals André Kuipers, die vinden dat alleen bepaalde mensen met een mening gehoord mogen worden, gevaarlijk.”

Neuroloog Jan B. Hommel, die kritisch staat tegenover het coronabeleid, haalt snoeihard uit naar de astronaut: “De zoveelste letterlijk omhooggevallen flapdrol die denkt iets te moeten zeggen over iets wat hij geen verstand van heeft.”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
1 jaar geleden

“”..André Kuipers vindt het een gevaarlijke ontwikkeling dat complotdenkers steeds vaker aanschuiven in praatprogramma’s..

Heb ik iets gemist? Heeft het weer zin om Op1, Jinek, Buitenhof en vergelijkbare programma’s te kijken?

NicoVilly
NicoVilly
1 jaar geleden

Andre Kuipers heeft toch veel samengewerkt met NASA? Die club heeft de mensheid al altijd misleid op gebied van kennis en wetenschap. Moet je nog meer weten?

Eddy
Eddy
1 jaar geleden

Ik mocht die Andre Kuipers al lang niet. Hij is anti wetenschap, denkt enkel in voorgekauwde richting. Hij werkt er al jarenlang aan mee om als bekende Nederlander de klimaat hoax aan te wakkeren en mensen bang te maken dat de aarde vernietigd wordt door de mensen. Menen een schuldgevoel aanpraten met als enig doel mensen bang, arm en afhankelijk te maken. Andre Kuipers, ga je schamen en als je dit bewust doet hoor je thuis in Gitmo.

Richard
Richard
1 jaar geleden

Iemand wegzetten als “complotdenker” is zonder een goede onderbouwing een drogreden (ad hominem)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

109
0
We lezen graag je reactie!x