Homepagina » Binnenland » André Kuipers krijgt bakken kritiek na aanval op complotdenkers: ‘Hij is zelf gevaarlijk’
andré kuipers
Foto: DLR/ESA/A.Morellon CC BY-SA 3.0 DE

André Kuipers krijgt bakken kritiek na aanval op complotdenkers: ‘Hij is zelf gevaarlijk’

Ruimtevaarder André Kuipers vindt het een gevaarlijke ontwikkeling dat complotdenkers steeds vaker aanschuiven in praatprogramma’s om hun mening te geven. “Het heeft geen zin om met die mensen te praten en ik ga er niet meer op in. Het heeft geen nut. Ik houd me gewoon vast aan wetenschappelijke bewijzen,” zei hij in de PodBast van Bastiaan Meijer.

Volgens Kuipers moeten we vertrouwen op mensen ‘die ervoor hebben gestudeerd, want anders krijg je gevaarlijke situaties’. De astronaut vergeleek complotdenkers met heksen. “Vroeger had je hekserij. Als er iets mis ging in het dorp was het: ‘Oh, het oude vrouwtje heeft het gedaan’. Hup, op de brandstapel. Dit zit in dezelfde categorie.”

Veel mensen reageren verontwaardigd op de uitspraken van Kuipers. Zo schrijft Itsme: “Wat pas echt gevaarlijk is, is mensen die een andere mening hebben, wegzetten als complotdenkers. En dat is precies wat André Kuipers doet.”

Zelfingenomen arrogantie

Simone voegt toe: “Dus André Kuipers is van mening dat alle kritische artsen WERELDWIJD allemaal complotdenkers zijn? Bijzonder.” En Miss S: “Ik vind mensen zoals André Kuipers, die vinden dat alleen bepaalde mensen met een mening gehoord mogen worden, gevaarlijk.”

Neuroloog Jan B. Hommel, die kritisch staat tegenover het coronabeleid, haalt snoeihard uit naar de astronaut: “De zoveelste letterlijk omhooggevallen flapdrol die denkt iets te moeten zeggen over iets wat hij geen verstand van heeft.”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
10 maanden geleden

“”..André Kuipers vindt het een gevaarlijke ontwikkeling dat complotdenkers steeds vaker aanschuiven in praatprogramma’s..

Heb ik iets gemist? Heeft het weer zin om Op1, Jinek, Buitenhof en vergelijkbare programma’s te kijken?

NicoVilly
NicoVilly
10 maanden geleden

Andre Kuipers heeft toch veel samengewerkt met NASA? Die club heeft de mensheid al altijd misleid op gebied van kennis en wetenschap. Moet je nog meer weten?

Eddy
Eddy
10 maanden geleden

Ik mocht die Andre Kuipers al lang niet. Hij is anti wetenschap, denkt enkel in voorgekauwde richting. Hij werkt er al jarenlang aan mee om als bekende Nederlander de klimaat hoax aan te wakkeren en mensen bang te maken dat de aarde vernietigd wordt door de mensen. Menen een schuldgevoel aanpraten met als enig doel mensen bang, arm en afhankelijk te maken. Andre Kuipers, ga je schamen en als je dit bewust doet hoor je thuis in Gitmo.

Richard
Richard
10 maanden geleden

Iemand wegzetten als “complotdenker” is zonder een goede onderbouwing een drogreden (ad hominem)

x

Check Also

zoon

Vader wiens zoon overleed na Pfizer-prik gecensureerd door Facebook

Ernest Ramirez, een rouwende vader wiens zoon ...

verpleegkundige

Dappere IC-verpleegkundige: er wordt gesproken over het weigeren van zorg aan ongeprikten

De Amerikaanse IC-verpleegkundige Chelsea Walls werkt al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

109
0
We lezen graag je reactie!x