Homepagina » Financieel » Het onvoorwaardelijke basisinkomen komt er misschien wel sneller dan je denkt
Het onvoorwaardelijke basisinkomen komt er misschien wel sneller dan je denkt

Het onvoorwaardelijke basisinkomen komt er misschien wel sneller dan je denkt

In Duitsland wordt een proef gedaan met het weggeven van geld als basisinkomen. De Duitse ondernemer Michael Bohmeyer (31) leeft sinds begin 2014 op een klein basisinkomen van 1000 euro per maand. Hij is er een beter mens van geworden, zegt hij.

Hij is een crowdfundingproject begonnen waarmee hij al voor 26 landgenoten een basisinkomen heeft opgehaald. Zijn doel is om te kijken wat de impact hiervan is op het leven van de ontvangers.

Sommigen in Duitsland zijn voorstander van het basisinkomen, terwijl anderen zeggen dat mensen er minder door zullen gaan werken. Als het basisinkomen er komt, zal de overheid uiteindelijk een einde maken aan de bureaucratische verzorgingsstaat en zal het geld gelijk worden verdeeld over de bevolking.

Creativiteit
Het onvoorwaardelijke basisinkomen komt er misschien wel sneller dan je denkt

Michael Bohmeyer (Tagesspiegel)

“Door iedereen een basisinkomen te geven, komt er een enorme hoeveelheid creativiteit vrij,” zei Bohmeyer, die afscheid nam bij een internetbedrijfje dat hij mede had opgericht voordat hij zich op dit experiment stortte.

“Machines zullen op den duur al het werk overnemen,” zei hij. “Om creatief te kunnen werken moeten mensen een vorm van zekerheid hebben; ze moeten zich vrij voelen. En daar kan een basisinkomen voor zorgen.”

Lotingen

Om de paar weken worden er door middel van lotingen nieuwe mensen uitgekozen die iedere maand een onvoorwaardelijk basisinkomen krijgen. Er hebben zich meer dan 66.000 Duitsers opgegeven voor het experiment. Inmiddels hebben 31.449 mensen een donatie gedaan.

Duitsland is niet het enige land dat een basisinkomen overweegt. Utrecht is van plan een experiment te doen waarbij de bevolking wordt verdeeld in groepen waarvan één een onvoorwaardelijk basisinkomen krijgt. Zwitserland houdt binnenkort een referendum over een basisinkomen. En in 2017 wordt in Finland een experiment gedaan waarbij iedereen 800 euro per maand krijgt.

Econoom Carsten Koschmieder van de Vrije Universiteit Berlijn zei in een interview met Business Insider dat het waarschijnlijk nog wel een aantal jaren zal duren voordat het basisinkomen er komt, aangezien de politieke partijen er nog niet achter staan.

[International Business Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Hoe sneller het onvoorwaardelijke basisinkomen er komt, des te beter dit is.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Keiser Report: Why Not Basic Income? (Winter Why Nots, E852):
https://www.youtube.com/watch?v=fHvwVC-vF8Y

Kalki
Kalki
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Ook zouden de aller rijksten eens moeten beginnen met al hun geld onder de armste mensen te verdelen.

Zonnemax
Zonnemax
4 jaren geleden

De politiek en het gros van de bevolking loopt vrijwel altijd achter de feiten aan. Het zijn de creatieve pioniers, de vrije denkers, die de weg plavijen naar een volgende stap in de evolutie waar het OBI onderdeel van is.

Piet
Piet
Reactie op  Zonnemax
4 jaren geleden

Pioniers? Vrijdenkers? Utopisten en egoisten, dat zijn het! Het onvoorwaardelijk basisinkomen komt er nooit. Het is onbetaalbaar en er is geen draagvlak voor te vinden. Maar zelfs al zou het financieel en politiek haalbaar zijn, dan nog zou het onvoorwaardelijke aspect sowieso vervallen. Tegenover rechten (gratis geld) zullen altijd plichten staan (bijv. sollicitie en vrijwilligerswerk). Dat is een absoluut vereiste om een dergelijk systeem overeind te houden. Je kunt niet verwachten dat werkenden hun zuur verdiende geld afstaan om een basisinkomen te bekostigen, zonder dat werklozen daar iets tegenover stellen. Voor wat, hoort wat, anders maken mensen misbruik van het systeem* en neemt de arbeidsparticipatie af.

* Bijv. een basisinkomen innen en vervolgens zwart gaan werken.

Zonnemax
Zonnemax
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

Ik heb met je te doen Pietje, dat je na ruim 2000 jaar nog steeds vast zit in het Quid Pro Quo protocol. Maar weet dat iedereen uiteindelijk hieruit verlost wordt.

jannie
jannie
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

jaja, ouwe waarden!! werken voor je geld lui kreng!

het roer moet wél om, vooral in onze hoofden.

een basisloon geeft ruimte voor creativiteit en er zal fluitend hulp geboden worden aan de ouderen onder ons die nog zo graag zelfstandig willen blijven wonen.

het inbrekersgilde hoeft ook niet meer zo nodig!! dus.. veiligere wereld en veeeeeeel minder stress dus meer gezondheid!!

dat alles is echter niet de bedoeling van onze geachte overheid. het is namelijk helemaal niet de bedoeling dat er geen angst en stress is. slaafjes hou je beter in het gareel.

dat is hoe ik erover denk..

maup
maup
Reactie op  Piet
4 jaren geleden

Piet,
vind even uit hoe geld werkt en hoe het ander kan,
dan is geld het probleem niet.

B. de Jong
B. de Jong
4 jaren geleden

Fijn om te weten dat er niet alleen in Nederland met het basisinkomen wordt geexperimenteerd. Mede dankzij internet blijf ik hiervan op de hoogte. Dit tij is niet meer te keren !!!

Emmetje
Emmetje
4 jaren geleden

Basis inkomen is uitstekend en moet verder ontwikkeld worden. Wil niet ontevreden zijn maar hoe kun je van 1000 euro nou je huur, energie, zorgverzekering etc. etc. betalen? Je zult dan altijd een andere inkomstenbron nodig hebben.

Bas
Bas
Reactie op  Emmetje
4 jaren geleden

Het is dan ook kennelijk niet de bedoeling om op je rug te gaan liggen, maar om je creativiteit wakker te schudden en je vrijheid terug te krijgen. De mens is dan weer verantwoordelijk voor zichzelf en dat is vrijheid en je kan dan kiezen om of de baan van je keuze te doen (die mss minder salaris oplevert, maar toch je hart kan doen volgen omdat er al een basis inkomen is) of vrijwilligerswerk cq mantelzorg te doen, zonder dat je gedwongen wordt om 40 uur te werken om rond te komen. Daarnaast zal je zien dat de arbeidsmarkt verandert en ook veel flexibeler zal worden en dat is ook weer goed nieuws voor de economie.

En het in mijn ogen allergrootste pluspunt is, dat er geen instanties met onduidelijke regels en plichten nodig zijn die je komen controleren of je wel genoeg doet en/of niet stiekem samenwoont met iemand.

p.s. ik heb gewoon een 36 uur contract en daarnaast ben ik vrijwilliger in zorg en tevens mantelzorger voor mijn zoon en mijn moeder…. Ik ben dus niet afhankelijk van een uitkering en toch juich ik het toe!

alex
alex
Reactie op  Emmetje
4 jaren geleden

hmm doe al 3 jaar met minder dan 1000

Een groot spel
Een groot spel
Reactie op  Emmetje
4 jaren geleden

Ik red het met 950 per maand Inc gas water licht huur eten en wiet 😉 als jij van 1000 euro per maand niet kan rond komen ben zeker gewend lux te leven f te verwent heb is een keer een artikel over verwende mensen gelezen dat ze snelle opgevers zijn en zwak in hun denk vermogen heb het linkje niet meer

Roos
Roos
Reactie op  Emmetje
4 jaren geleden

Ik werk en moet het van minder dan 1000 euro doen!
M’n eigen risico, die iedereen heeft is door lichamelijke gebreken al gebruikt op de helft vh jaar…..
Ik kom niets te kort, heb een hobby die 20 in de maand kost, eet iedere dag gezond een lekker, rij als het nodig is in m’n kleine autootje, heb geen toeslagen en hou nog over ook!
Gelukkig ben ik erg creatief en een tevreden mens en blijf allert, soms snap ik niet waarom een ander dat niet zou kunnen……
Oja, ik ga ook ieder nog op vakantie….Kom op zeg !

Anne
Anne
4 jaren geleden

Dit tij is inderdaad niet meer te keren. Ik ben er erg blij mee. Op de website van basisinkomen.nu staat geschreven dat het basisinkomen niet links of rechts is, het is vooruit. Daar ben ik het mee eens.

Mr.X
Mr.X
4 jaren geleden

Een Basis inkomen voor iedereen!
Laat ons duidelijk zijn dat we allemaal totaal afhankelijk zijn gemaakt van Geld!

Maar laten ons NOG duidelijker zijn dat ALS alles in de aankomende periode in gaat storten er zoveel boven water zal komen dat er genoeg is voor iedereen!

Wat wil ik hiermee zeggen!
De mensheid is in de afgelopen eeuw en zeker de afglopen 300 jaar COMPLEET uitgebuit en niet alleen WIJ maar ook onze voorouders zijn TOTAAL opgelicht en leeggezogen en BESTOLEN van onze inkomsten!
ZODRA en ik herhaal alleen ZODRA de mensheid uiteindelijk ECHT in opstand zal komen tegen de criminele machten die nu regeren als het Vaticaan, Koningshuizen, Bilderberggroep en de Illimunatie dan zal er ZOOVEEL ongeregistreed GELD en GOUD naar boven komen waar we geen weet van hebben!
Als deze TOTALE criminele bende oplichters en bedriegers ontmaskert zullen worden zal IEDEREEN op aarde zijn deel krijgen!
Ze hebben in Zwitserland geheimen ongeregistreerden Banken die zoveel GELD en GOUD in beheer hebben wat geheel uit diefstal en Drugshandel voortgekomen is van de burgermaatschappij!

Het gaat niet om tientallen Miljaren NEEN het gaat om Tientallen BILJOENEN gestolen geld uit maatschappij en criminelehandel van de afgelopen 30 jaar!
ALS en nog maals zeg ik ALS de MENSHEID in opstand KOMT en alles naar boven zal komen van hun vuilen diefstal streken, ZAL IEDEREEN TERWERELD, IEDEREEN KLEIN en GROOT in een KLAP DIRECT Miljonair worden!

Als alles loopt zoals verwacht zal iedereen in 2017 RIJKELIJK beloond worden!
Tevens zullen er Technieken worden ontdekt als VRIJE energie en nog veel meer geheimen!

Ze proberen de mensheid ook de schuld te geven van Global warming of klimaatverandering, terwijl het de Elite zelf zijn die de mensheid al 100 jaar afhoud van ontwikkelingen die vergevorderd zijn!
Ze willen GELD verdienen aan fossiele brandstoffen terwijl er alreeds hele andere vromen zijn van energie opwekking!

WIE geeft WIE eigenlijk de schuld waarvan?
Het zijn de ELITE en schurken die ons totaal afhankelijk hebben gemaakt van het verziekte geld systeem en de verplichte brandstoffen die ze ons verkopen en waar HUN alleen GROF aan verdienen!
Ze hebben ALLE nieuwe Technieken angstvallig van ons afgehouden en vervolgens geven ze ONS mensheid de SCHULD voor klimaatverandering en opwarming van de aarde!
Het zijn ALLE ELITE en Regeringen ZELF samen met de GROTE banken en alle criminele organisaties als de Illimunatie die ONS bedonderd hebben en NIET ANDERS OM!

WIJ mensheid zijn hun TOTAAL NIKS SCHULDIG deze boevenbende is ONS mensheid is verschuldigd!
Ze zullen trachten ons HELEMAAL leeg te gaan roven!
LAAT DIT NIET GEBEUREN!

Er wacht ons ALLEMAAL, iedere burger en mens ter wereld een RUIME TE GOED KOMING voor alle geleden schade en diefstal van de afgelopen eeuw op de mensheid!

WAKKER WORDEN…

IEDERE regering die een vreedzame REVOLUTIE niet toelaat,
zal een GEWELDADIGE REVOLUTIE niet kunnen tegenhouden!
Uitspraak: John F. Kennedy.

Ook hier rust maar 1 ding!
De tijd zal het uitgaan maken!

GOD Bless…

exegese
exegese
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Ik zou je graag op je woord geloven Mr.X maar de wens zou de vader van de gedachte zijn. Ik kan me onmogelijk voorstellen dat de machthebbers achter de schermen zich zonder slag of stoot overgeven en hun geroofde bezittingen braaf overhandigen. Ze zullen zich met hand en tand verzetten, ze zullen bereid zijn alle verschrikkelijke middelen uit de kast te trekken om het gepeupel uit te schakelen dan wel te onderwerpen middels bruut en afschrikwekkend geweld. Ze gaan nog liever in hun eigen geweld ten onder dan zich over te geven. De enige kans die we zouden kunnen hebben is bovennatuurlijke hulp van buiten af. Alleen is daar buiten wat aanwijzingen geen tastbaar bewijs van dat dat zo is of zoiets staat te gebeuren.

Mammon
Mammon
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Tja,

… – Belazer de Massa dan rinkelt de Kassa – …

Maar ze trappen en keer op keer in??

Dean Martin
Dean Martin
4 jaren geleden

Op de lange termijn zullen wij hier niets mee opschieten. Alles zal worden aangescherpt en regeltjes die erbij gaan komen.

Ook dat alles langzaam toch duurder en duurder word zodat dit toch eigenlijk helemaal geen verbeteringen brengt voor de burger.

Hoe mooi alles in het begin lijkt..

peter gorter
peter gorter
4 jaren geleden

het zal zeker heel veel gezinnen uit de duisternis halen . maar er zal wel een chip tegenover staan zeker. afwachten maar.

legalize
legalize
4 jaren geleden

luchtkastelen, wie gaat dit allemaal bekostigen?

Trekt alleen maar meer gelukzoekers aan.

Bob
Bob
4 jaren geleden

Naar mijn mening gaat het er nooit komen omdat geld een slaven tool is en de Vrijmetselarij gaat dat nooit meer doen ivm het nieuwe tijdperk.

x

Check Also

positieve

Oeps: 58 van de 60 positieve coronatests blijken negatief na controle

Omdat er op grote schaal wordt getest ...

gommers

Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’

De Haagse politiek zegt diep geschokt te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x