Homepagina » Buitenland » Deze 15 Amerikaanse steden vernietigden vlak voor kerst kampen voor daklozen
Deze 15 Amerikaanse steden vernietigden vlak voor kerst kampen voor daklozen

Deze 15 Amerikaanse steden vernietigden vlak voor kerst kampen voor daklozen

Rond de kerstdagen zijn er veel mensen die iets willen doen voor de minderbedeelden in de samenleving. Ze koken voor daklozen en delen kerstmaaltijden en dekens uit. In deze tijd van vrijgevigheid en compassie kiest een aantal Amerikaanse steden echter voor een rigoureuze aanpak van het ‘daklozenprobleem’.

In Amerika wonen naar schatting 578.000 mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. In plaats van het uitdragen van de kerstgedachte, proberen 15 Amerikaanse steden de daklozen zoveel mogelijk uit het straatbeeld te krijgen, meldt de publieke omroep NPR.

In de decembermaand zijn tentenkampen van daklozen in de stad Portland in rap tempo afgebroken. Eerder dit jaar schroefde de stad het budget voor daklozenopvang al terug.

In Seattle verklaarde de burgemeester ‘de oorlog aan dakloosheid’. Er zijn twee ‘legale’ kampen voor daklozen in de stad, waar zo’n 100 mensen leven. Alle andere kampen zijn inmiddels afgebroken door de politie. In 2012 zijn in totaal 80 kampen met de grond gelijk gemaakt, in 2013 waren dat er 131, nog eens 351 in 2014 en 527 in november, meldt de Seattle Times.

In Eureka in de staat Californië treedt de politie zo hard op tegen de daklozen dat ze letterlijk in een moeras moeten slapen. Je kunt het kamp alleen verlaten als je laarzen draagt, maar het is de enige plek in de stad waar de politie niet controleert.

In de plaats Mendota, ook gelegen in Californië, is het grootste kamp ontruimd op bevel van het lokale waterdistrict. Ook in de steden Phoenix, New Orleans, Washington DC, Kissimmee, Tucson, Salinas, Honolulu, Dallas, Boise, New York City en Oakland hebben de mensen die het al zwaar hebben het rond de feestdagen nog net even een stuk zwaarder.

[Sputniknews]Vind je deze info waardevol? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Ja, hoe kun je ook als welgestelde Amerikaan in welverdiende rust genieten van de feestdagen als op elke straathoek de door het kapitalisme veroorzaakte armoede zich opdringt aan je geweten. Dat kun je die mensen ook niet aandoen. Die armoedzaaiers moeten zo snel mogelijk uit beeld, wat je niet ziet bestaat ook immers niet. Pas dan kun je een beetje genieten van je leven. The American dream comes true

  44 likes
 2. Dit zouden ze in Nederland ook moeten doen. Ik wens niet geconfronteerd te worden met kneuzen die niet in een maatschappij meekunnen. Deze mensen dragen niets bij aan de welvaart, maar eisen dat wel op. Totaal omgekeerde wereld.

  4 likes
 3. Iedereen heeft recht op onderdak, onderwijs, voedsel en gezondheidszorg o.a..

  10 likes
  • @Kalki: en allemaal gratis natuurlijk!? Mens, dat is een geitenwollensokkengedachte. Waarom denk jij dat men daar recht op heeft?

   2 likes
   • A W Reijersen van Buuren

    Arbeiders zijn van oorsprong boerenkinderen die als slaaf voor de roofridders en andere onfrisse lieden moesten werken. Die boerenkinderen leefden in een omgeving waar er een natuurlijk evenwicht was waarna ze werden gedwongen om in een omgeving te leven als slaaf waar fatsoenlijk voedsel / kleding / wonen niet interessant was voor diegene die die boerenkinderen als slaaf gebruikten. Die onfrisse lieden van nu willen de bevolking doen geloven dat arbeiders alles krijgen wat ze nodig hebben terwijl er in werkelijkheid bewust naar wordt gestreefd om zoveel mogelijk arbeiders uit de weg te ruimen. Dr L de Jong schreef dit ook al in de serie “Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog”. De Nederlandse rijken vonden het een verschrikking van wat Hitler met arbeiders deed want de Nederlandse rijken buiten liever zelf de arbeiders uit op dezelfde manier als Hitler deed schreef Dr L de Jong (Bij joop.nl werd een reactie waarin dit ook werd aangekaart niet geplaatst! De PvdA top is nu vriendjes met de VVD en de PvdA top heeft zo te zien lak aan de armen in Nederland en dan zo’n bericht in joop.nl van Dr L de Jong dat kan natuurlijk niet.).

    5 likes
  • Dat staat in een manifest van een failliete club. De VN is een totaal irrelevant instituut vol idioten. En dat weten ze heel goed.

   2 likes
 4. Het liefste hebben ze natuurlijk dat deze daklozen (uitvreters) zo snel mogelijk sterven van de kou of honger. En dat in zo’n rijk land als de VS ppfffffff.

  11 likes
 5. Iedereen heft recht op onderdak, onderwijs, voedsel en gezondheidszorg o.a..

  8 likes
 6. Merry Christmas and a happy New Year!

  6 likes
 7. Exegese, je haalt de woorden uit mijn mond (toetsenbord, pen)

  5 likes
 8. The war against rooflessness!

  4 likes
 9. maar waar worden dan al die daklozen mensen dan heen gestuurd? zeker in een van de vele femakampen

  3 likes
 10. Ach in rijke stinkerd land Nederland mag je ook niet overal je tentje, kartonnen doos, whatever, neerplempen. Ordnung muss sein.
  Kampeervergunning aanvragen bij de eigenaar ofzo. Haha, lol als je in de kalverstraat wil kamperen.

  Misschien wat studenten uit hun wooncontainers schoppen om plaats te maken voor illegale kampeerders?

  1 likes
  • Langs mijn dagelijkse fietsroute in adam oost zag ik de laatste twee weken ook een tentje in de struiken aan de rand van het flevo park. De plantsoenendienst heeft de struiken afgelopen week gekortwiekt en de beschutting van het tentje was daarmee verdwenen. Gisterochtend zag ik twee agenten bij het tentje schrijven en praten met de kampeerder en in de middag was het tentje al verdwenen. Niemand had dus last van deze figuur.

   het wordt anders als je bij iemand voor zijn huis gaat kamperen, maar dat was hier helemaal niet aan de hand. En ja, je wil ook niet dat er een kamp ontstaat, maar waarom ga je dan niet handhaven vanaf het moment dat er aanzuigende werking blijkt? Maw vanaf het moment dat er meer dan dat ene tentje staat?

   Echt onnodig om die man weg te sturen.

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

Thaise politie doet twee keer inval bij groep die zegt te communiceren met aliens van Pluto. Dit is de reden

De politie in Thailand heeft tot twee ...

Onbegrip over zware straf wraakvader die pedofiel aanpakte. Je dochter beschermen wordt bestraft in dit gekke land terwijl de echte criminelen en viezeriken overal mee wegkomen

Onbegrip over zware straf wraakvader die pedofiel aanpakte. Je dochter beschermen wordt bestraft in dit gekke land terwijl de echte viezeriken overal mee wegkomen

Mario Haazen (53) uit Helmond heeft in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.