Buitenland

Deze 15 Amerikaanse steden vernietigden vlak voor kerst kampen voor daklozen

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rond de kerstdagen zijn er veel mensen die iets willen doen voor de minderbedeelden in de samenleving. Ze koken voor daklozen en delen kerstmaaltijden en dekens uit. In deze tijd van vrijgevigheid en compassie kiest een aantal Amerikaanse steden echter voor een rigoureuze aanpak van het ‘daklozenprobleem’.

In Amerika wonen naar schatting 578.000 mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. In plaats van het uitdragen van de kerstgedachte, proberen 15 Amerikaanse steden de daklozen zoveel mogelijk uit het straatbeeld te krijgen, meldt de publieke omroep NPR.

In de decembermaand zijn tentenkampen van daklozen in de stad Portland in rap tempo afgebroken. Eerder dit jaar schroefde de stad het budget voor daklozenopvang al terug.

In Seattle verklaarde de burgemeester ‘de oorlog aan dakloosheid’. Er zijn twee ‘legale’ kampen voor daklozen in de stad, waar zo’n 100 mensen leven. Alle andere kampen zijn inmiddels afgebroken door de politie. In 2012 zijn in totaal 80 kampen met de grond gelijk gemaakt, in 2013 waren dat er 131, nog eens 351 in 2014 en 527 in november, meldt de Seattle Times.

In Eureka in de staat Californië treedt de politie zo hard op tegen de daklozen dat ze letterlijk in een moeras moeten slapen. Je kunt het kamp alleen verlaten als je laarzen draagt, maar het is de enige plek in de stad waar de politie niet controleert.

In de plaats Mendota, ook gelegen in Californië, is het grootste kamp ontruimd op bevel van het lokale waterdistrict. Ook in de steden Phoenix, New Orleans, Washington DC, Kissimmee, Tucson, Salinas, Honolulu, Dallas, Boise, New York City en Oakland hebben de mensen die het al zwaar hebben het rond de feestdagen nog net even een stuk zwaarder.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Ja, hoe kun je ook als welgestelde Amerikaan in welverdiende rust genieten van de feestdagen als op elke straathoek de door het kapitalisme veroorzaakte armoede zich opdringt aan je geweten. Dat kun je die mensen ook niet aandoen. Die armoedzaaiers moeten zo snel mogelijk uit beeld, wat je niet ziet bestaat ook immers niet. Pas dan kun je een beetje genieten van je leven. The American dream comes true

reinaerde
reinaerde
6 jaren geleden

Merry Christmas and a happy New Year!

Offkorse
Offkorse
6 jaren geleden

Exegese, je haalt de woorden uit mijn mond (toetsenbord, pen)

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
6 jaren geleden

The war against rooflessness!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x