Buitenland

Deze 15 Amerikaanse steden vernietigden vlak voor kerst kampen voor daklozen

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rond de kerstdagen zijn er veel mensen die iets willen doen voor de minderbedeelden in de samenleving. Ze koken voor daklozen en delen kerstmaaltijden en dekens uit. In deze tijd van vrijgevigheid en compassie kiest een aantal Amerikaanse steden echter voor een rigoureuze aanpak van het ‘daklozenprobleem’.

In Amerika wonen naar schatting 578.000 mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. In plaats van het uitdragen van de kerstgedachte, proberen 15 Amerikaanse steden de daklozen zoveel mogelijk uit het straatbeeld te krijgen, meldt de publieke omroep NPR.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de decembermaand zijn tentenkampen van daklozen in de stad Portland in rap tempo afgebroken. Eerder dit jaar schroefde de stad het budget voor daklozenopvang al terug.

In Seattle verklaarde de burgemeester ‘de oorlog aan dakloosheid’. Er zijn twee ‘legale’ kampen voor daklozen in de stad, waar zo’n 100 mensen leven. Alle andere kampen zijn inmiddels afgebroken door de politie. In 2012 zijn in totaal 80 kampen met de grond gelijk gemaakt, in 2013 waren dat er 131, nog eens 351 in 2014 en 527 in november, meldt de Seattle Times.

In Eureka in de staat Californië treedt de politie zo hard op tegen de daklozen dat ze letterlijk in een moeras moeten slapen. Je kunt het kamp alleen verlaten als je laarzen draagt, maar het is de enige plek in de stad waar de politie niet controleert.

In de plaats Mendota, ook gelegen in Californië, is het grootste kamp ontruimd op bevel van het lokale waterdistrict. Ook in de steden Phoenix, New Orleans, Washington DC, Kissimmee, Tucson, Salinas, Honolulu, Dallas, Boise, New York City en Oakland hebben de mensen die het al zwaar hebben het rond de feestdagen nog net even een stuk zwaarder.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Ja, hoe kun je ook als welgestelde Amerikaan in welverdiende rust genieten van de feestdagen als op elke straathoek de door het kapitalisme veroorzaakte armoede zich opdringt aan je geweten. Dat kun je die mensen ook niet aandoen. Die armoedzaaiers moeten zo snel mogelijk uit beeld, wat je niet ziet bestaat ook immers niet. Pas dan kun je een beetje genieten van je leven. The American dream comes true

reinaerde
reinaerde
8 jaren geleden

Merry Christmas and a happy New Year!

Offkorse
Offkorse
8 jaren geleden

Exegese, je haalt de woorden uit mijn mond (toetsenbord, pen)

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

The war against rooflessness!

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x