Buitenland

Het Pentagon wil niet dat je deze documenten over biolabs in Oekraïne ziet

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De Amerikaanse ambassade in Oekraïne heeft zaterdag alle documenten over door het Pentagon gefinancierde biolabs in Oekraïne verwijderd van haar website. Dat schrijft onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytanzhieva op social media.

Het ambassadepersoneel is vergeten een document te verwijderen waaruit blijkt dat het Pentagon twee nieuwe biolabs financiert in Kiev en Odessa.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Oekraïne heeft geen controle over de militaire biolabs. De Oekraïense overheid mag geen gevoelige informatie over het programma openbaren. Daarnaast heeft het Pentagon toegang gekregen tot Oekraïense staatsgeheimen.

Onder verdachte omstandigheden

Eén van de laboratoria bevindt zich in Charkov, de op één na grootste stad van Oekraïne. In januari 2016 stierven daar in twee dagen tijd minstens 20 Oekraïense soldaten aan een griepachtig virus. Nog eens 200 soldaten belandden in het ziekenhuis. De Oekraïense overheid maakte geen melding van de overleden soldaten.

In het zuidoosten van Oekraïne, waar ook een aantal biolabs staan, brak in 2018 onder verdachte omstandigheden hepatitis A uit. In januari 2018 werden in de stad Mykolajiv 37 mensen met hepatitis A opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in. In dezelfde stad raakten in 2015 meer dan 100 mensen besmet met cholera.

pentagon
Foto: Dilyana.bg
Massavernietigingswapens

In de zomer van 2017 werden in de stad Zaporizja 60 mensen met hepatitis A opgenomen in het ziekenhuis. In juni 2017 belandden 19 kinderen uit een weeshuis in het ziekenhuis door hepatitis A. In november dat jaar werden ook in Charkov gevallen van hepatitis A gemeld.

De Verenigde Staten en Oekraïne hebben gezamenlijk het Science and Technology Center in Ukraine (STCU) opgezet. De afgelopen 20 jaar heeft het STCU ruim 285 miljoen dollar geïnvesteerd in zo’n 1850 projecten die zijn uitgevoerd door wetenschappers die eerder werkten aan de ontwikkeling van massavernietigingswapens, ontdekte de onderzoeksjournaliste.

De documenten staan ook hier op haar website.

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
2 jaren geleden

Ik hoop het.

salvar
salvar
2 jaren geleden

inderdaad

MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

Ja, zo werkt in de Westerse woke wereld. Beschuldig de andere partij wat je zelf in ruime mate doet. Ontken alles. We trappen er niet meer in. Laat Biden en Soros en die andere oorlogshisters (Clinton, Ollongren, enz) met hun stoere taal het zelf maar uitvechten in een persoonlijke boks match met Putin. Ik gok dat de beheerste en altijd kalme Putin gaat winnen.

Lies
Lies
2 jaren geleden

Deze biolabs worden gebruik om biowapens te maken tegen Rusland en China dat is bekend.Er zijn zo veel ziektes rondom deze biolabs onstaan en niet alleen in Ucraine maar overal in de wereld. Geen land aanklacht de americanen vanwege zijn fouten. Het is van het verleden tijd de amerikanen basis te hebben, gewoon eruit van onze gronden.

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x