Homepagina » Universum » Planeet X? Mysterieuze planeet die vier keer zo groot is als de aarde ontdekt achter Pluto
Planeet X? Mysterieuze planeet die vier keer zo groot is als de aarde ontdekt achter Pluto

Planeet X? Mysterieuze planeet die vier keer zo groot is als de aarde ontdekt achter Pluto

Astronomen van over de hele planeet zijn in de zevende hemel. Volgens twee Amerikaanse wetenschappers staat ver achter Pluto aan de rand van het zonnestelsel een nog onbekende planeet.

Omdat er acht planeten in het zonnestelsel bekend zijn, hebben de twee astronomen van de Technische Universiteit in Californië de onbekende planeet ‘Planeet Negen’ gedoopt.

Het bewijs voor het bestaan van de planeet is gebaseerd op berekeningen. Uitgangspunt voor die berekeningen is een groep kometen en andere objecten die zich in de Kuipergordel bevinden. Die bestaat uit een verzameling van allerlei objecten.

Sluitend model

De manier waarop enkele van die objecten zich bewegen, zou het bestaan van de negende planeet kunnen verklaren. De planeet zou volgens de berekeningen tot 10 keer zo zwaar en vier keer zo groot moeten zijn als de aarde en er 20.000 jaar over doen om rond de zon te draaien.

Er wordt al langer geschreven over het bestaan van de planeet, maar deze wetenschappers hebben voor het eerst een sluitend theoretisch model gepresenteerd dat het bestaan kan verklaren.

Planeet X

“Als je zegt bewijs te hebben voor Planeet X, reageert vrijwel iedere astronoom met ‘alweer?’, zegt Mike Brown, één van de astronomen. “Dat zou ik zelf ook zeggen.” Waarom is het deze keer anders? “Omdat we gelijk hebben,” zegt hij zelfverzekerd.

Er wordt nu tussen astronomen een informele competitie verwacht om zo snel mogelijk de nieuwe planeet te lokaliseren. Als blijkt dat Planeet Negen daadwerkelijk bestaat, moeten we alle handboeken astronomie herschrijven.

Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Astronomical Journal.

Bekijk ook onderstaande video over de ontdekking:

[Caltech]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Coeus schreef:

  Met Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto tel ik er toch echt al negen.

  7 likes
 • Ph schreef:

  Er is al een paar dagen veel te doen rond dit artikel.
  Laat me u allen er op wijzen, dat men niets gevonden of gezien heeft.
  De planeet bestaat alleen (Alleen) in wiskundige formules en computer simulaties…er is dus geen enkel bewijs dat deze eventuele planeet zou bestaan of kunnen bestaan.

  De laatste jaren word wel vaker over een grote planeet in onze achtertuin gesproken, dit zelfs door gerenommeerde wetenschappelijke sites en bladeren…..maar tot dus ver is er geen enkel bewijs geleverd.

  27 likes
  • Elise49 schreef:

   Men kijkt teveel naar de ruimte. Het gebeurt hier al in de lucht. De vreemde geluiden en vreemde luchten van nu lijken op de symbolen uit de oudheid van de goden. De haarkrul, zonnewiel/rad, het zwaard, de draak(bliksembundels), de tong van Kali/Venus/jacobsladder(zijn hetzelfde). Bij weeruitleg van nu heet zo’n lichtbundel een jacobsladder. enz. Als je de geloven nu koppelt aan de fenomenen, dan zijn de goden nu chaos aan het maken.(een gezegde die in elke oude cultuur/verschillende tijdperken voorkomt)
   Lees reactie van Haab en mijn reacties daaronder.

   2 likes
   • Elise49 schreef:

    Als je de geloven gelooft, dan komt er binnenkort een gouden tijd van 7 jaar. Iedereen heeft zijn wapens neergelegd, omdat men naar de fenomenen in de lucht kijkt. Men weet dat men nu moet samenwerken om de mensheid te redden. Iedereen wil bij hun naaste zijn. Staat in de bijbel en de Koran en vast ook in andere heilige boeken.
    Ik ben ook geen kerkganger enz., maar vraag jezelf eens af waarom conflict in en rond Syrië? Hier begon min of meer de beschaving van de mensheid en eindigt dus daar ook. Er gebeuren veel dingen nu, die parallel lopen met de oudheid/geloofschriften enz. De agenda 20/30, daarin staat een punt: de aarde zoveel mogelijk in oude staat terugbrengen. enz. Deze agenda loopt dus ook parallel met Niburu/slang/fenomenen enz. Dus van oud tijdperk naar nieuw tijdperk. Alle cirkels lopen in een bepaald tijdsbestek. Zo zijn onze dagen weken jaren, winter, lente enz. ontstaan. Zelfs de tijd is ontstaan vanuit planeten standen/cycli. Lees wanttoknow over de Constant van Ninive. Dit ligt in of bij Syrië.
    Je kunt er gewoonweg niet onderuit dat dit niet met elkaar te maken heeft. Dus neem het serieus.
    Neem object uit onze tijd. Wat is een obelisk? Die staan overal. De punt wijst naar de as van ons sterrenstelsel. Je kunt er ook via de zon aflezen, wat de kortste en langste dag is. De overgang zomer naar herfst enz. Zo weet je ook, wanneer je moet zaaien enz.
    Het zijn dus dingen die van oorsprong heel nuttig zijn en dus geen satanische objecten op de eerste plaats zijn. Dat ding zorgde immers voor voedsel. Het is kennis van en voor de elite. En via die kennis worden we onderdrukt.
    Via de shemitah berekening, die dus ook via de cycli van planeten,zon, maan tot stand komt. Kan men dus dingen aflezen. Volgens de kenners was 2015 zo’n jaar. Het jaar van het licht.(het licht dat we nu in vele vormen in de lucht zien) Dit betekent dat men de schulden moet vereffenen, omdat de gewassen slechter gaan groeien door de natuurfenomenen. Men moet dus voedsel gaan inslaan om de komende tijd te kunnen overbruggen. Het financieel systeem werkt zelfs op de planeten standen/natuurfenomenen. Om de zeven jaar hebben we een crisis. He das niet zomaar verzonnen of tot stand gekomen. Dit zijn feiten die mensen(economen) zelf hebben uitgezocht. Het hele systeem, waarin wij leven is gebaseerd op planeten standen/natuurfenomenen enz.
    Waarom wil de agenda beheersing op alle vlakken? Water enz. Wij denken puur om ons te onderdrukken. Maar het kan ook zijn dat door de fenomenen water te kort komt. Extreme droogte zorgt ervoor dat de gewassen dood gaan. En daardoor komt er weer voedsel te kort. De agenda heeft dus meerdere kanten.
    In de oudheid spreekt men over de zwarte zon. Die vernietigd alles. Behalve de aarde zelf. Er zijn teveel overeenkomsten, die je dus niet langs je heen kunt laten gaan. En geschiedenis heeft zich altijd herhaalt. Dus waarom nu niet vooruit kijken?

    5 likes
    • Elise49 schreef:

     Misschien bestaat er helemaal geen natuurlijke planeet/ster enz. die om de zoveel tijd langs komt en de boel verstoort, maar is het een energie die de mens nu zelf opwekt via technologie/satellieten/zendmasten enz. Ook in de oudheid beschikte men al over verregaande kennis. Zie tekeningen over vliegtuig, helikopter enz. in piramides.
     In vele geschriften staat immers geschreven, dat de mens zichzelf vernietigd via technologie. Ook mijn denken kun je plaatsen in een cycli. De agenda wordt uitgevoerd door bepaalde families/bloedlijnen. Waaronder joodse families. Zij zijn de uitverkorenen om het systeem te laten lopen. Ze hebben het opgebouwd en bouwen het nu weer af. Zij zijn het die alle kennis hebben meegekregen. Veel wetten, wetenschap enz, zijn door bepaalde joden geslachten bedacht of uitgevoerd. christenen, moslims, joden vallen onder abraham. Het verdrag des verbonds. De dingen die nu gebeuren komen uit die trias.

     2 likes
    • gijs schreef:

     @Elise49, hetgeen jij noemt ( gouden tijd binnenkort en dat de mensen zouden moeten samenwerken om de mensheid te redden )staat juist niet in de bijbel, maar dit zeggen/willen de kerkgangers vaak wel.
     er staat wel in dat je tot geloof moet komen om gered te worden, en dat individueel, al zouden miljoenen mensen gaan samenwerken om jou te redden, dan nog zal het ze niet lukken als jij niet tot geloof komt
     ipv de gouden tijd komt er een mindere tijd
     wel gebeuren er idd veel dingen die parallel lopen zoals beschreven in de bijbel

     1 likes
  • Kat uit de Tas schreef:

   Mooi gezegd!

   6 likes
 • Rene Strobos schreef:

  Om alle controverse te vermijden veranderen ze de maten wat een “planeet” zou moeten zijn ..
  En zo werd opeens Pluto uit het lijstje van planeten verwijdert.
  En toen waren er nog 8….in plaats van negen ..
  1 Mercurius
  2 Venus
  3 Aarde
  4 Mars
  5 Jupiter
  6 Saturnus
  7 Uranus
  8 Neptunus
  9 Pluto
  Als U begrijpt wat ik bedoel..
  Als er dus een planeet gevonden zou worden zou het de negende planeet zijn..!!
  Niet de tiende ..
  Comprende ?
  Dus een gevonden planeet zal op het lijstje voorkomen als nr negen.
  Ook al is hij ( volgens de oude telling) incluis Pluto ..de tiende zijn ..
  Zouden ze dat bewust hebben gedaan ?

  Al die verhalen over Nibiru zou flauwekul zijn ..
  Ik hoop het ..
  Ik ben namelijk ook zo een aanhanger van allerlei theorieën.
  Wil dat zeggen dat ik het geloof .?
  Ik sluit niks uit …in tegenstelling wat veel anderen doen .
  Dat maakt dat ik me eigenlijk wel een beetje zorgen maak over de nabije toekomst.
  Maar wie niet ?
  Het zou een ramp zijn mocht nibiru aankomende jaren toch opduiken.
  Er zijn heel veel verhalen ( wat bekend stonden als fabels) ondertussen bewezen als waarheid.
  Laat Nibiru alsjeblieft niet waar zijn………… toch ?
  Met vriendelijk groet Rene Strobos

  http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/

  13 likes
  • Ikke schreef:

   Ik hoop dat het waar is en de complete mensheid zal verdwijnen, de planeet Aarde zal daardoor weer mooier en schoner zijn. En niemand zal dat oorlogzuchtige mensensoort missen. Ohja als je het nog niet wist, we gaan allemaal een keer dood, dus wat eerder maakt dan ook niet meer uit.

   3 likes
  • frans schreef:

   De aarde, onze Moeder aarde, Onze Gaia, heeft tot nu toe ten behoeve van de ontwikkeling van de mens en Gaia zelf alle rampen overleeft.
   Dus geen zorgen maken.Zou ik zeggen en doen. en doe ik ook.
   Nibiru is nog lang niet een nibuuru. Naburig en buur.

   0 likes
 • Haab schreef:

  Volgens mijn informatie is dat wat ze nu gevonden hebben geen planeet maar de binaire zus van onze zon. Ons zonnestelsel kent twee zonnen, waarvan er eentje brand en de andere niet. De planeet X draait om deze twee zonnen heen. Hij kan niet achter Pluto gevonden worden want daar is hij op dit moment niet. Planeet X bevindt zich momenteel in het binnenste zonnestelsel tussen zo’n en aarde. Nog niet voortdurend zichtbaar ( vanwege de felle zon) maar wees gerust. Dat komt nog…………(samen met shock en aw)

  3 likes
  • Henk001 schreef:

   Het zou erg helpen als je jouw “informatie” er even bij linkt.

   8 likes
  • Elise49 schreef:

   Je zou best eens gelijk kunnen hebben. En daarom horen we die geluiden en zien we rare wolken enz.
   Keek vandaag bij beyond the matrix bij De komst van… docu Symbols of an alien sky. Een mythologie/astronomie symbol uitleg. Wat viel mij op aan de vormen in de lucht? Een haarkrul. Een zonnewiel, het zwaard. de tong van Kali/Venus enz. Het is dus al bezig? De goden maken chaos.

   1 likes
   • Elise49 schreef:

    Volgens mij is er geen 8ste/ 9de planeet. Je hebt 7 planeten en 2 zonnen. Aarde sta je zelf op, dus die tel je niet mee. Ik bedoel als je een gebeurtenis vertelt of vertaalt uit de oudheid. Alles hier en in verleden werkt met/op 7 of een trias. 7 planeten/1zon/1 zwarte zon=weer een trias.

    1 likes
    • Elise49 schreef:

     Samen zijn het 9 objecten en met aarde 10. Dus hoeven we niet verder meer te zoeken. Wel naar die zwarte zon. Dus goed kijken allemaal. Wel met bescherming.

     1 likes
 • dimmer schreef:

  En die ondekken ze nu pas???

  3 likes
 • Jeff schreef:

  en ik vind het discriminatie …. de dwergen zijn altijd al de dupe. Er zou een wet tegen moeten zijn

  7 likes
 • Peter schreef:

  Kijk zelf maar eens door een telescoop wat je ziet als je naar de planeten kijkt.

  The STARS declare the TRUTH
  https://www.youtube.com/watch?v=PwzjvhcKjHw

  1 likes
 • Theo schreef:

  Zeer vette info over het getal 9.

  Ancient Knowledge Pt.6/1 – Number 9 Code, Vortex Based Math, Flower of Life, Fibonacci, Time, 432Hz
  https://www.youtube.com/watch?v=ZG4dRUOWwtg

  1 likes
 • Alfred E. Neuman schreef:

  Die nieuwe planeet is momenteel puur hypothetisch, dit wordt wel vaker gedaan om modellen en waarnemingen met elkaar te laten kloppen. Men heeft ooit planeet X bedacht om de baan van Mercurius te kunnen verklaren,dit was met de gravitatietheorie van Isaac Newton niet nauwkeurig te voorspellen. Vervolgens kwam later de Relativiteitstheorie, welke een veel completere uitleg geeft over de werking van zwaartekracht en plots was de baan van Mercurius wel exact te voorspellen en was de hypothetische planeet X dus overbodig geworden. Wie weet komt men binnenkort wel tot de conclusie dat er iets niet klopt aan onze theorie en/of modellen.

  4 likes
  • Rene Strobos schreef:

   Inderdaad misschien is de wereld wel plat zoals men ons wil laten geloven kijk maar een sop facebook …
   https://www.facebook.com/groups/dieerdeistflach/
   En dan is de realiteit helemaal anders dan men ( nasa) U steeds wil laten geloven ..
   Dat we onder een koepel ( dome) zouden leven.
   Ik sluit niets uit.
   Dat houd in dat ik een heel groot acceptatie vermogen heb, in WAT er allemaal wel of niet kan of zou kunnen.
   We zullen zien ..

   0 likes
 • nunki schreef:

  We hebben ook nog een Oortwolk. Wie weet wat daar allemaal nog ronddoolt.

  3 likes
 • Same old story schreef:

  @rene strobos

  Eindelijk een gewoon en simpel antwoord waar ik het totaal mee eens ben.

  2 likes
 • atomnics schreef:

  oke mensen choassssssssss rennnnnnnnnnnennn hahahaha

  ik zeg laat maar komen gezzelig man man man na tijden weer eens wat actie in het leven popcorn, chips, drop alles jo doe lekker mee mensen geen zorgen en geniet van het uitzicht geniet van jouw 3D real life movie en wees jezelf dat is de sleutel van alles thats all en zo worden de rollen uitgespeeld tot een HAPPY END FOR ALL MANKIND

  2 likes
 • R. schreef:

  Black star!!

  1 likes
 • elotra schreef:

  Nine is divine simpel…

  1 likes
 • x

  Check Also

  wetenschappers

  Wetenschappers ontdekken gigantische onbekende structuren diep in de aarde

  De aarde blijft verrassen. Wetenschappers hebben mysterieuze ...

  magnetisch veld

  Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

  Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

  >