Mens en Dier

Huisarts in open brief aan alle politieagenten: ‘Wilt u nog meewerken aan geweld tegen de eigen bevolking?’

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte noemde de onrust afgelopen weekend in onder meer Amsterdam en Eindhoven ‘ontoelaatbaar’ en sprak zelfs van ‘crimineel geweld’. “Elk normaal mens kan hier alleen met afschuw kennis van nemen,” reageerde hij. Een huisarts die zondag op het Museumplein demonstreerde, besloot na deze uitspraken van Rutte in de pen te klimmen.

In een open brief aan de politie van Amsterdam en alle politieagenten in Nederland schrijft huisarts Els van Veen dat ze naar Amsterdam was gekomen om te demonstreren omdat ze zich erg bezorgd maakt over het schenden van onze grondrechten. De aanwezigheid van de vele politieagenten was voor haar intimiderend. “Langs alle randen van het Museumplein stond de ME met knuppels en schilden. Ik ben huilend naar hen toegelopen en vroeg waarom ze onschuldige burgers aanvielen. Ik kreeg geen antwoord, de agenten leken wel robots,” schrijft ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ze had ook vernomen dat de politie Romeo’s inzet om geweld uit te lokken. “Ik heb daar inmiddels veel filmpjes van gezien. Ik ben verbijsterd dat dit gebeurt in Nederland. Ik ben bezorgd en bang,” aldus Van Veen.

De overheid en media houden elkaar in mijn beleving in een verstikkende greep

Volgens de kranten waren er alleen ‘wappies’ en ‘relschoppers’. “Dat is niet waar,” benadrukt de huisarts. “Er waren overwegend bezorgde mensen, van alle leeftijden. Ik heb musici gesproken en andere artsen.”

“De premier noemde mensen zoals wij crimineel. Maar ik zie dat anders. Sinds 17 januari ben ik mijn vertrouwen in een rechtsstaat verloren. Als ik een politiewagen zie, word ik bang. Ik durf geen aangifte te doen, want dan weet de politie mijn adres. Mijn indruk is dat de regering de politie aanzet tot geweld. Ik ben ervan overtuigd dat veel agenten zich hier niet goed bij voelen.”

Ze verwijst die agenten naar de buitenparlementaire onderzoekscommissie corona, die hier te vinden is. “Het parlement functioneert niet meer,” klaagt Van Veen. “Zij heeft zich buitenspel gezet met de coronawet. Deze ‘afgetreden’ regering heeft nu bijna alle macht. De overheid en media houden elkaar in mijn beleving in een verstikkende greep. De werkelijkheid wordt opgeofferd aan het narratief, dat wij ‘samen moeten strijden tegen een virus’. In mijn ogen maakt de overheid samen met de media dit land kapot. Wij zijn bang voor elkaar gemaakt. Groepen mensen zijn tegen elkaar opgezet.”

Spiegel

De huisarts roept de politie van Amsterdam en de landelijke politie op te stoppen met het gebruiken van geweld tegen burgers. “Wij hebben het recht om onze mening kenbaar te maken. Wij hebben het recht om te demonstreren. U hebt de plicht om ons te beschermen in plaats van ons aan te vallen. Ik vraag u in de spiegel te kijken en uzelf af te vragen of u nog wel mee wilt werken aan geweld tegen de eigen bevolking.”

Van Veen krijgt veel lovende reacties. “Mooie, krachtige open brief van mijn oud-huisarts. Ik deel haar mening volledig,” twittert Annelies. Journaliste Fiona Zwart schrijft: “Deze brief zegt alles. Deze huisarts was zelf op het Museumplein en zag het politiegeweld. Ondanks de censuur die steeds erger wordt, geven social media nog steeds de mogelijkheid om dit soort brieven de wereld in te sturen. Zodat niemand later kan zeggen: ‘Ik wist het niet’.”

4.7 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

116 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Men wil zelfs politie uit naburige EU landen gaan inzetten in Nederland las ik op een populaire propaganda site. Benieuwd wat het volk van die landen daarvan vindt.

Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Het kan nu toch niet lang meer duren voor deze corrupte regering tot zelf besef komt

Ouwe man
Ouwe man
3 jaren geleden

Respect

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Bravo, Els van der Veen.
Toch zal rutte zich er vanaf willen maken met iets als: Ik was niet goed geïnformeerd

Back to top button
116
0
We lezen graag je reactie!x