CoronaBinnenland

Europese coronapas verlengd tot 2023: ‘De trein is nog niet gestopt’

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Vrijdag stuurde zorgminister Kuipers een brief naar de Kamer over de Europese coronapas, het digitaal coronacertificaat (dcc).

“Gezien de huidige epidemiologische situatie in de Europese Unie, kan volgens de Commissie niet worden uitgesloten dat lidstaten ook na 30 juni 2022 […] genoodzaakt zijn van burgers te vragen in het bezit te zijn van een vaccinatie-, test- of herstelcertificaat tijdens het uitoefenen van hun recht op het vrij verkeer,” schrijft Kuipers.

“Hierdoor stelt de Commissie voor om de dcc-verordening te verlengen met een periode van 12 maanden, tot 30 juni 2023. De Commissie schrijft dat de verlenging van de verordening niet mag worden opgevat als een verplichting voor de lidstaten om beperkingen op het vrij verkeer te handhaven of op te leggen,” aldus Kuipers.

Behandelvoorbehoud

“Hoewel de ernst van de ziekte door de omikronvariant in de meeste gevallen meevalt, is het niet te voorspellen hoe de epidemiologische situatie zich zal ontwikkelen. Bijvoorbeeld ten aanzien van nieuwe varianten van zorg en de verdere ontwikkeling van immuniteit en vaccins. De epidemiologische situatie vereist daarmee dat de middelen die het verspreiden van het virus tegengaan, beschikbaar blijven,” benadrukt de minister.

Woensdag stemde de Tweede Kamer in met de motie-Omtzigt die oproept tot het plaatsen van een parlementair behandelvoorbehoud op de verordening voor het verlengen van de Europese coronapas.

Met het behandelvoorbehoud vraagt het parlement de regering om niet met het voorstel in te stemmen voordat hierover een debat heeft plaatsgevonden.

Stiekem verlengen

“Gelukkig legde Omtzigt wel een steentje op de spoorlijn, maar de trein is nog niet gestopt hoor,” reageert columnist Marianne Zwagerman.

Freelance journalist Arno Wellens schrijft: “Een briljante move van Rutte: de coronapas zogenaamd afschaffen en tijdens de eerste de beste vrijdagmiddagborrel stiekem verlengen.”

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pepper
Pepper
5 maanden geleden

Alweer?

salvar
salvar
5 maanden geleden

precies.

Piet karbiet
Piet karbiet
5 maanden geleden

🙂

Marianna
Marianna
5 maanden geleden

zeg dat wel

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

78
0
We lezen graag je reactie!x