BuitenlandCorona

Zweden maken zich grote zorgen om coronavaccin: ‘Het heeft mijn leven verwoest’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een haastig ontwikkeld vaccin nemen? Dat nooit meer, zegt Meissa Chebbi, die net als honderden andere jonge Zweden lijdt aan narcolepsie. Ze liep de ziekte op na de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep in 2009-2010. De griepprik heeft het vertrouwen van Zweden in vaccinaties een flinke opdoffer gegeven. “Ik zou het nooit aanraden,” zei de 21-jarige Chebbi tegen persbureau AFP over een vaccin dat in allerijl is ontwikkeld.

Uit een recente peiling blijkt dat minder dan de helft (46 procent) van de Zweden het coronavaccin gaat halen. 26 procent is niet van plan om het te nemen en de overige 28 procent weet het nog niet. De meeste mensen zeggen het vaccin te zullen weigeren omdat ze bang zijn voor bijwerkingen.

De gezondheidsautoriteiten van het Scandinavische land raadden het volk in 2009 aan om het vaccin Pandemrix tegen de Mexicaanse griep te halen. Meer dan 60 procent van de Zweden gaf gehoor aan deze oproep. Het gevolg was dat Chebbi en vele honderden anderen, met name kinderen en jongvolwassenen, later werden gediagnosticeerd met narcolepsie.

Het bleek te gaan om een bijwerking van het vaccin. Er werd namelijk een link gelegd met een hulpstof, een zogeheten adjuvant, in het vaccin die een versterkte immuunrespons uitlokt. Narcolepsie is een chronische aandoening aan het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat mensen vaak spontaan in slaap vallen.

702 schadeclaims

“Ik heb continu slaapaanvallen, in allerlei situaties en op ongepaste momenten,” zei Chebbi. “Als ik aan het eten ben, tijdens sollicitatiegesprekken, in de les, op de universiteit. Ik ben op mijn werk in slaap gevallen, ik val in de bus in slaap, overal.”

“Het heeft mijn leven verwoest.”

Van de 702 schadeclaims rond narcolepsie die zijn ingediend, zijn er inmiddels 440 goedgekeurd. De slachtoffers hebben een schadevergoeding van omgerekend 9,8 miljoen euro gekregen.

Babis Stefanides, een 36-jarige inwoner van Stockholm, zei het coronavaccin niet te zullen nemen. “Er zijn gewoon te veel vragen,” zei hij tegen AFP. De Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell, die in 2009-2010 opriep tot massale vaccinatie, zei dat het coronavaccin niet zal worden verplicht.

[Medical Xpress]

4.7 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robbie
Robbie
2 jaren geleden

Vaccineren wordt wellicht verplicht dadelijk!
Want de wereldbevolking moet van 7 miljard naar 500 miljoen teruggebracht worden!
https://steemit.com/freedom/@doetwa/the-georgia-guidestones-and-the-planned-depopulation-of-the-world

Alena
Alena
2 jaren geleden

Maken ze zich verschrikkelijk druk om natuurlijk natuurbehoud, gaan ze bij de mens onnatuurlijke rommel inspuiten
…wat is daar de logica van?

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Nooit die spuit voor mij !

Bij het ontbijt neem ik 200% vit D3 en echinacea. Na de lunch neem ik Multi A-Z met echinacea en een glas grapefruitsap. Ik heb vanmiddag een uur gezwommen en 3/4 uur gefietst. In de tijd ben ik afgevallen van 90 naar 84 kg. Ondanks dat ik ben gestopt met roken, zou ik aan moeten komen. Ik voel me gezonder dan ooit !

Ik laat me dus ook niet testen.

Rinalokerse@outlook.com
2 jaren geleden

Goed zo, lees je eigen eerst in voor dat je het vaccin neemt, veel te veel risico’s.
Het virus muteert steeds, dus dan zou ook het vaccin telkens moeten veranderen.
Wijs anderen ook op wetenschappelijk onderzoek van het vaccin.
Het is geen medicijn! Let daar goed op! En de snelheid waarmee hij komt strookt tegen onderzoeken in, voor de meeste medicatie heb je een onderzoeksbeleid van 5 tot 10 jaar, en dit experimenteren ze binnen een jaar. Hoe dan? Moet je jezelf afvragen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

78
0
We lezen graag je reactie!x