Homepagina » Mens en Dier » “Dit is echt ziek”: Wat gebeurt er als je mensen voorleest uit Bijbel maar zegt dat het de Koran is?
"Dit is echt ziek": Wat gebeurt er als je mensen voorleest uit Bijbel maar zegt dat het de Koran is?

“Dit is echt ziek”: Wat gebeurt er als je mensen voorleest uit Bijbel maar zegt dat het de Koran is?

De mannen van het YouTube-kanaal ‘Dit Is Normaal’ hebben voor veel opschudding gezorgd op social media. Met schokkende Bijbelteksten gingen ze de straat op. Ze deden alsof de passages uit de Koran kwamen. Uiteraard werd dit gefilmd.

In enkele dagen is het filmpje al meer dan vijf miljoen keer bekeken. De reacties in de video zijn gelijkgestemd: we moeten niet zo snel oordelen. De video is bedoeld om de onwetendheid over het christendom en de vooroordelen over de islam aan te tonen.

Sacha Harlan en Alexander Spoor leggen in de straten van Den Haag schokkende passages uit het heilige boek voor aan willekeurige mensen. De fragmenten uit de Bijbel staan haaks op onze normen en waarden. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde passage uit Leviticus waarin staat dat mannen die met elkaar naar bed gaan vermoord moeten worden.

Vrouw moet onderdanig zijn

Of het stuk waarin vermeld wordt dat de vrouw onderdanig moet zijn: “Ik sta niet toe dat een vrouw onderwijs geeft, dan moet u haar hand afhakken.”

In een andere passage uit de Bijbel staat: “Als u mijn veroordelingen verwerpt en als uw ziel van mijn bepalingen walgt, zult u het vlees van uw eigen zonen en het vlees van uw eigen dochters eten.”

De voorbijgangers oordelen dat de Koran veel agressiever is dan de Bijbel. “Het komt over alsof ze je willen onderdrukken,” klinkt het. Dan komt de aap uit de mouw wanneer blijkt dat de passages gewoon in de Bijbel staan.

‘Ik had geen idee dat dit erin stond’

De mensen reageren verrast. “Dit is echt ziek,” zegt iemand. “Het zijn allemaal vooroordelen,” zegt een man. “Ik probeer altijd om die niet te hebben, maar blijkbaar doe ik het toch.” Een jongedame reageert geschokt: “Natuurlijk heb ik wel Bijbelse verhalen gehoord toen ik jong was en op een christelijke school zat, maar ik had geen idee dat dit erin stond.”

Schrijver Dimitri Verhulst omschrijft God in zijn boek Bloedboek als een rancuneuze tiran. “Er is geen grotere mensenrechtenschender dan God. Hij zou eigenlijk voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag moeten worden gebracht.”

Bekijk het experiment hieronder:

[DeMorgen]


Vind je dit artikel interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

76 reacties

 1. Je kan niet zo maar citaten uit de Bijbel plukken je mist heel de context en het oude en nieuwe verbond.
  Een vertekekend beeld wat de mensen voorgehouden wordt.

  24 likes
  • In welke context is het afhakken van een hand wel een acceptabele repercussie? Veelal worden dergelijke bijbelse absurdismen vergoelijkt door de suggestie van de ‘context’. Het één moet dan wel weer letterlijk gezien worden, het andere dan weer niet. Suggestieve interpretatie heet dat…

   21 likes
  • @netron
   En dat kan wel bij de koran Wel???

   3 likes
 2. Heeft God die Bijbel zelfs geschreven? Is dit de reeds vele malen herwerkte versie? Waar zijn de originelen.
  Deze Bijbel is herschreven in opdracht van de toenmalige heersers en als dusdanig waarschijnlijk ook aangepast naar hun wensen. Er leeft niemand meer die dit kan bevestigen noch ontkrachten. Ieder zijn eigen waarheid aub.

  26 likes
  • Ooit van de dode zee rollen gehoord?
   Hierin wordt bevestigd dat de Bijbel en in het bijzonder de boeken die de rollen bevatten exact dezelfde zijn.
   Overigens bestaat de Bijbel uit 66 boeken geschreven over een periode van 3000 jaar in vier verschillende talen met een rode draad terwijl deze mensen elkaar niet kenden.Van genesis tot openbaringen.
   Heeeel iets anders dan bijv. de koran.

   8 likes
   • Heb jij deze dode zee rollen gelezen of ga je uit van schriftgeleerden die als een slager die zijn vlees keurt hierover een mening vormen.

    Daarbij komt dat er meer dan 66 boeken zijn (deuterocanoniek/apocriefen, gnostische evangelien, evangelie van thomas en maria, etc), enkel deze stroken soms niet met indoctrinatie die men moet volgen.

    6 likes
  • En ik weet: je hebt grote stelen en kleine stelen, maar de grote stelen het meest! 😉

   1 likes
 3. Wat zegt dit nu precies? Dat het overgrote deel van de Christenen de bijbel niet al te letterlijk neemt?

  13 likes
 4. LS…

  RELIGIE HEEFT MEER VERWOEST EN ZAL NOG ONEINDIG MEER VERWOESTEN DAN EEN MENS OOIT TEGENOVER WIE DAN OOK ZAL KUNNEN VERANTOORDEN

  De mens op zich is niets anders dan een mislukt wanproduct gefokt door meerdere buitenaardse entiteiten. De entiteit heeft de religie bepaald die er alleen maar voor dient opdat de mislukte mens als slaaf kan dienen en permanent in een staat van horror verkeert. De mens was bedoeld als slaaf en was verplicht zijn kinderen te offeren voor seks en voedsel als mede zijn dieren en iedereen die niet leefde volgens de wetten van de buitenaardse monsters. Horror is gelijk energie voor deze monsters ! Pedofilie is derhalve de grootste misdaad op aarde en in het universum. De zogenaamde satanische bloedlijnen staan qua afkomst het dichtst bij die buitenaardse monster en zijn te herkennen aan hun onmenselijkheid, misdaden , perverse wandaden ,hun niet aflatende hebzucht , territoriumdrift en moordlust. Dus lees gerust uit de bijbel en zeg dat het de koran is… Same dirty sh*t from a different toilet. Amen !

  17 likes
 5. Ja het verschil is dat de moslims dit zwaar serieus nemen en het doorvoeren in de praktijk.
  Daar zit het hem nou juist in… Extremisten…

  7 likes
  • Oh ja? Weet jij wat in de Koran staat? Weet jij hoe moslims deze interpeteren? Loop een moskee binnen en praat met moslims ipv over ze te oordelen.

   Vredig groet,
   Een moslim

   13 likes
  • Verdiep je eens in de nationale religieuze bolwerken in Staphorst, Rijssen, zo naar beneden langs de bible-belt. Je zult versteld zijn hoe conservatisme en extremisme een flinterdunne scheidslijn hebben binnen die christelijke gemeenschappen.

   Het extreem-rechtse christendom onderscheid zich wat dat betreft niet van het moslim-extremisme. Het verschil zit ‘m hoogstens in de uitvoering van opvattingen, hier in West-Europa getemperd door de diversiteit aan belevingen en secularisatie..

   https://www.youtube.com/watch?v=n_mXgtTl-8U (let op: bevat schokkende uitspraken, visies en veroordelingen!)

   Overdreven?

   2 likes
   • Ja, en dat verschil in uitvoering is nou juist de crux, slimmerd. Want in Staphorst worden geen homo’s van flatgebouwen gegooid, worden geen overspelige vrouwen gestenigd, wordt van een dief niet de hand afgehakt en zul je ook geen waanzinnigen aantreffen die met een bomgordel om ‘ongelovigen’ wil gaan doden. En daarom is het klassieke redeneertrucje van ‘hunnie doen ‘t ook!’ niet van toepassing.

    3 likes
 6. Het gaat om de Bijbel voor de christenen om Jezus , de eerste boeken zijn van het oude testament , tja daar staan vreselijke dingen in !! Maar het uit eindelijke doel van de Bijbel is Vrede en Liefde die Jezus sprak , en net van geweld.

  9 likes
  • en niet van geweld !!

   5 likes
   • Vandaar dat de Katharen als heidenen bestempeld werden en uitgemoord door de toenmalige paus. Deze echte christenen paste niet in het beeld wat de kerk aan het opbouwen was dus moesten deze mensen sterven. Waar haal je de spreuk vandaan dat de bijbel vrede en liefde predikt en geen geweld? Nog nooit gehoord van de uitroeiing van de tempeliers gehoord i.o.v. een franse koning en corrupte paus?

    6 likes
    • Oa de katharen.

     De katharen waren slechts een van de ontelbare groepen die hun vlam gedoofd zagen worden door oiv de bijbel opererende terroristen. Pausen, de leiders van onze ‘religie van de liefde’, voerden veldslagen aan en waren nietsontziend. Bevolkingen van hele stadjes werden het ravijn ingegooid als het de paus bliefde. En dan kwam je er nog relatief goed vanaf….

     3 likes
 7. Wat er wel in de Bijbel staat dat is dat er mensen zijn die een leugen zal voor waarheid verkondigen en de waarheid voor een leugen en dat is hier nu precies gebeurd, uit de koran lezen en zeggen dat het in de Bijbel staat. Dit is werk van satanisten uit de linkse kerk.

  16 likes
 8. Dit is een smerige leugen dat er zou staan in Leviticus dat mannen dan vermoord moeten worden.
  Er staat alleen dat het een gruwel is in Gods ogen,meer niet!!

  Kijk maar bij Leviticus 18,vers 22……het bewijs!!!

  11 likes
  • Heb het even voor je opgezocht:

   Leviticus 20:13

   Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben met vrouwelijke bijligging, zij beiden hebben een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen.

   Misschien is de cover-up om dat wat verfoeilijk is te ontkennen wel het gene wat smerig is Lucie..

   Je naam is trouwens wel een opmerkelijke in dit verband 😉

   6 likes
  • Leviticus 20 vers 13

   4 likes
 9. Wat een top actie!!!

  En God voor het Internationaal Gerechtshof is ook een goede, dagvaarden maar meteen!

  16 likes
 10. “Alles is een leugen”.
  je bent pas “vrij” als je geest “vrij” is .
  Er is door verschillende mensen in het verleden al eerder onderzocht welke van de 2 boeken nu gewelddadiger is.
  Meten is weten:
  Zo is men bijvoorbeeld gaan tellen hoeveel keer het woord , een woord die feitelijk niet past onder de noemer Vrede, voorkomt in de teksten van de Bijbel en de Koran.
  Eindresultaat:
  Koran: 0 x
  Bijbel: 100 X minstens!
  (Mat 10:34: Meent niet dat ik gekomen ben om vrede te brengen op aarde. Ik ben niet gekomen om vrede te brengen maar het zwaard.)
  Er is berekend dat in het Oude Testament 600 tekstengedeelten voorkomen waarin moord centraal staat, 100 teksten waarin God opdracht geeft om te doden en 1000 passages die spreken over Gods toorn, straf en oorlogsvoering.

  Stel dat de huidige`God` niet de ware is, maar dat Satan de ware is.
  Deceptie is een machtige wapen van`Het Kwaad.

  Wees gegroet.

  2 likes
  • I. In het begin was het Woord; en het Woord was bij God, het was bij God in het begin. Alles is door Hem ontstaan; En zonder Hem is niets ontstaan. In wat bestond, was Hij het Leven, en het Leven was het Licht der mensen; Het Licht schijnt in de duisternis, maar de duisternis nam het niet aan.
   Er kwam een mens, van God gezonden: Johannes was zijn naam. Hij kwam tot getuigenis, om van het Licht te getuigen, opdat allen door Hem zouden geloven. Hijzelf was niet het Licht, maar hij moest getuigen van het Licht.
   Het waarachtige Licht, dat alle mensen verlicht, kwam in de wereld. Hij was in de wereld, en ofschoon de wereld door hem was ontstaan, erkende de wereld hem niet. Hij kwam in zijn eigen bezit; Ook de zijnen ontvingen hem niet. Maar aan allen die hem ontvingen, gaf hij de macht, Gods kinderen te worden. Aan allen die, die in zijn Naam geloven, die niet uit bloed, noch uit de wil van vlees of man, maar die uit God zijn geboren.
   Het Woord is vlees geworden, en heeft onder ons gewoond! En wij hebben zijn glorie aanschouwd; een glorie als van den Eengeborene uit den Vader, vol van genade en waarheid. Johannes getuigde van Hem en riep uit: Van Hem was het, dat ik sprak: Die na mij komt, is mij voorafgegaan; want Hij bestond eerder dan ik.
   Waarachtig, uit zijn volheid ontvingen wij allen de ene genade na de andere; Zeker de Wet is door Mozes gegeven, maar de genade en waarheid zijn door Jezus Christus gekomen.
   Niemand heeft ooit God gezien; God zelf, de eengeboren Zoon, die in de schoot des Vaders is, heeft Hem verkondigd. –
   Proloog: De menswording van het Woord Gods: Het Evangelie van Jesus Christus volgens Johannes: uit De Heilige Schrift, vertaling uit de grondtekst met aantekeningen in opdracht van de Apologetische Vereniging “Petrus Caninsius” etc………..
   Er zijn natuurlijk nog andere versies met iets andere vertalingen maar met dezelfde inhoud. Ik heb meerdere Bijbels, maar ga niet die vertalingen hier plaatsen.

   1 likes
   • II. Verder wil ik opmerken dat “De Bijbel” en zeker Het Evangelie van Jezus Christus boeken zijn voor ingewijden. Als je het exegetisch of dialectisch benaderd kom je er niet uit en is het vaak zelfs niet te begrijpen en dan krijg je “geloof op gezag, je moet het maar geloven” en niet het levende geloof dat een zeker weten is en van waaruit men vertrouwt op toenemen in kennis. Alleen een gnostische benadering kan inzicht verschaffen (Gnosis: a. de Adem Gods; God, de Logos, de Bron aller dingen, zich openbarende in en als Geest, Liefde, Licht, Kracht en Universele Wijsheid; b. de Universele Broederschap, als draagster en openbaring van het stralingsveld Christi; c. de levende Kennis die van en bij God is, en het deel wordt van hen die, door ziele-wedergeboorte, de Lichtgeboorte Gods zijn binnengegaan. Uit: De Egyptische Oergnosis van J. van Rijckenborgh.
    Jezus kwam niet om vrede te stichten op aard omdat dit niet de oorspronkelijke heilige aarde is; op aard heerst de waan, de gespletenheid, de onvolkomenheid. Het zogenaamde goed (minste kwaad) en het zogenaamde kwaad (minste goed) is nooit in evenwicht; het keert steeds in zijn tegendeel weer. Daarom is vrede op aarde niet te vinden, iedereen is dronken van waan of ook wel waan-zinnig!. Niet in de mensen, niet in de landen en volkeren, niet in de gehele mensheid (alleen “in de mensen van goeden wil een welbehagen”). Deze aarde is een gevangenisplaneet, een afgezonderd lichaam (hel met deze zijde en gene zijde), een dualistische planeet in quarantaine. Het Zwaard/Woord veroorzaakt in een mens die dit aanneemt (kan aannemen) een soort verontrusting want zijn ego wordt aangetast. En dat ego (“wie zichzelf zal willen verliezen om Mijnentwil, zal Het behouden) dat dient te verdwijnen of ondergeschikt aan de geest te worden en dat gaat zeker niet zonder slag of stoot! Daarom: “Zonder Mij kunt gij niets doen”. Ook de woorden: wie vader of moeder (het oude, geconditioneerde, bekende -gewoonten -onechte- niet verlaat, kan Mij niet volgen.

    1 likes
    • LS…

     De bijbel is geschreven door satan en bedoeld voor zijn volgelingen. Hij die de bijbel kan lezen en begrijpen is een ingewijde in de codes die verborgen zijn in elk woord. Zelfs de paus weet het niet en denkt dat hij christus vertegenwoordigt. Het is de entiteit die boven de paus staat en dat is satan vermomd als de grijze of zwarte paus. Die wil je niet tegenkomen. Maar hij jou ook niet als je hem terug stuurt naar waarvan hij vandaan komt. De HEL !

     8 likes
    • Woow zo duidelijk heb ik het nog nooit gelezen , en ook het is zo waar !!

     0 likes
  • @ obi wan: Daar zeg je wat obi wan. Zou zo maar eens waar kunnen zijn en ik denk dat het ook zo is. En zo scheppen wij als dialectische en onvolkomen mensen (zijn nog niet De Ware Mens, de Adam Kadmos) steeds maar weer onheilige (niet-hele of on-volmaakte) scheppingen waar geen zegen op kan rusten.

   0 likes
 11. Nee dit wil zegt dat de over groten deel van de Nederlandse bevolking dom is en altijd dom zal blijven gehouden Door de media!!! Altijd maar zegen dat de koran zo geweldadig onwetende honden terwijl de bijbel juist nog erger is vooral tegenover de vrouwen toe

  10 likes
 12. LS…

  Het feit dat ook op deze site de mensen als kleine kinderen over elkaar heen buitelen over wie nu gelijk heeft in de illusie van waarheid zegt genoeg. Zowel de bijbel als de koran zijn herschreven door Satan. En Satan lacht zich de gloeiende pook uit de broek om zoveel domheid. Satan wil niet dat jij de waarheid begrijpt laat staan weet dus houdt hij je bezig met oorlog, moord, verkrachting en leugens, etc.etc.

  11 likes
 13. Zoals de Bijbel hier uit zijn verband wordt gerukt, en ik denk dat er alleen uit het Oude Testament is gelezen, zo wordt dat ook bij de Koran gedaan.

  Zowel in de Bijbel als in de Koran, wordt er anders gedacht over vrouwen als 2015 jaar geleden, Maar in het Nieuwe Testament staat dat we alle een zijn in Christus. Dus laten we dat voor ogen houden.

  En ieder in zijn waarde laten. Zoals in de Bijbel en in de Koran staat,

  Heb je naaste lief gelijk jezelf. Laten we daar eerst eens mee gaan beginnen, ziet de wereld er al snel een stuk mooier uit.

  2 likes
 14. Achterlijk experiment, net als de inhoud van de boeken.

  10 likes
 15. Dat boek waaruit zij citeren ken ik totaal niet. Ze mogen mij “die bijbel “opsturen.
  Ook zulke taal of hoe je het ook noemt, is mij totaal vreemd.

  8 likes
 16. In mijn bijbel staat: “vrede op aarde en de lijken er onder”. En wat er ook in staat: “stelen doen we alleen van de rijken”. Maar misschien heb ik een wat latere editie dan jullie.

  5 likes
 17. Wat veel mensen niet beseffen is dat alle geloven op Aarde gelijk zijn, maar er andere interpretaties op worden nagehouden. Door de eeuwen heen zijn geloofsboeken vele malen aangepast en realiteitszin van het oorspronkelijke geloofsboek ernstig is aangetast. Dit werd vooral gedaan om een bepaalde sfeer van angst te creëren, zodat mensen als makke schaapjes hun hogere verhevene leider maar al te graag zouden volgen uit zogenaamde bescherming van GOD/ALLAH en noem maar op.

  Leg de boeken maar naast elkaar en je zult zien dat er sterke gelijkenissen zijn, welke uit de basis van de oud Soemerische teksten komen.

  Iedereen heeft het recht te geloven wat hij/zij wil, maar moet ook beseffen dat wij allen gelijk zijn en zich niet moet laten misleiden door misbruik makende machthebbers die dit gebruiken om volkeren tegen elkaar op zetten.

  Dat geldt voor iedereen op deze wereld en wie dat niet wil zien leeft nog in de oertijd.

  6 likes
  • En waarom zijn die boeken vele malen aangepast? Daar zit iets achter. Alles wat van oorsprong zuiver en rein is = de waarheid (van de Heilige Bron) wordt bezoedeld op deze planeet inquarantaine. Ofwel “Alles van Waarde is Weerloos”: Lucebert!

   0 likes
 18. Ze halen het oude testament aan ,het nieuwe spreekt juist van ,liefde,vergeving gelijkheid daarin wordt de vrouw juist geprezen enz dat is het verschil met de Koran ze zijn blijven hangen in de oude barbaarse wetten en richtlijnen.
  Maar ikzelf heb het idee dat Jezus Christus toentertijd gekomen is om één ander recht te zetten,ook heb ik het idee dat er subgoden-regeltjes gemixed werden met de ware Bron, uiteindelijk zijn (kerkelijke)machthebbers exact hetzelfde als nu breng de mens in verwarring ,maak ze afhankelijk en houdt de macht.Weinigen beseffen dat er geen priesters /kerken meer nodig zijn na de dood van Jezus Christus. ieder gebed wordt gehoord zonder tussenkomst van derden(priesters etc)let wel, VERhoord is wat anders.

  5 likes
 19. Er wordt alleen uit het oude testament geciteerd , hoe komt dat ?
  Wat betekent oud en nieuw testament ?

  2 likes
  • De mensen ten tijde van het Oude Testament leefden onder de Wet. De mensen van het Nieuwe Testament hebben Christus Jezus en deze mensen hebben alleen als Wet: Heb God lief en uw naasten lief gelijk uzelve etc. etc. Het lijkt me dat als je werkelijk liefhebt (de Liefde bezit) je een ander geen schade berokken. Trouwens dan schaad je jezelf ook, want we zijn allen EEN!

   3 likes
 20. Thorah of het Evangelie.

  De Thorah staat vol van gruwelijkheden die te maken hebben met genealogie en de komst van Christus.
  Het zaad van de nephilim vs het zaad van Adam.
  Het Evangelie bevat geen van dit soort teksten.
  Voor alle Christenen is het Evangelie de leidraad niet de geboden die Moses kreeg.
  Een nieuwe tijd een nieuw verbond.

  Dit ‘experiment’ is dus je reinste misleiding.

  4 likes
 21. Helaas leest niemand de bijbel om te verifieren of het waar is wat er staat. (hier en daar een uitzondering zoals Jules of Kim)

  (1 Timotheüs 2:11-12)

  “Een vrouw moet zich laten onderwijzen in stilheid, in alle onderdanigheid. Want ik sta niet toe dat een vrouw onderwijs geeft, en ook niet dat zij de man overheerst, maar
  ik wil dat zij zich stil houdt”

  Van handen afhakken geen spoor. Dit stukje was trouwens de vader van Timmy die het vertelde. Tijdens een meer vrouwonvriendelijke samenleving.(‘t is het nog steeds)

  Hier meer over sterke vrouwenrollen in de bijbel:
  http://www.verhoevenmarc.be/PDF/vrouwen-leidersInBijbel.pdf

  Over het opeten van je kinderen, dit was het meeste wat er op leek:

  Lev 026:029 And ye shall eat the flesh of your sons, and the flesh of your
  daughters shall ye eat.

  Terug in context: Dit maakt deel uit van wat God aan de groep van Moses verteld: Alle goede dingen als je je aan het convenant houd. Alle slechte dingen (vloek). Die je dan krijgt. En pas bij de 5de keer… “als je dan nog niet gehoorzaam bent… dan…”
  De eerste keer wordt het geproduceerde eten door de vijanden opgegeten. Ergens tussenin krijg je razende honger… en bij die 5de keer… zoveel honger dat je over zou gaan op kannibalisme.

  Lees heel Lev 26 om het idee te krijgen.

  Zoals Erasmus van Rotterdam zei: “Geloof niet alles wat op het internet staat”

  3 likes
  • Ik heb heel Leviticus 26 doorgelezen. Ik citeer (uit de meest oorspronkelijke vorm alhier voorhanden (statenvertaling) Leviticus 26:29 : ‘Want gij zult het vleesch uwer zonen eten, en het vleesch uwer dochters zult gij eten’.

   De context even meegenomen: Wanneer ‘de kinderen Israëls’ de voorgeschreven wetten (zoals aan het begin van hoofdstuk 26 weergegeven) niet zouden naleven dan zijn de gevolgen dusdanig gruwelijk dat het eten van je eigen kinderen een onontkoombaar gegeven zal zijn.

   Wat een gruwelijkheden en liefdeloosheid. Je kunt het vergoelijken, bagetaliseren tot je een ons weegt maar het is toch vér voorbij welk moraal dan ook..

   Hoogstens kan het (maar dat geldt voor die geschriften allemaal) in de tijdgeest van toen gezien moeten worden, als een soort van onrijpheid van de beschaving (?), maar extrapoleer het dan niet als morale standaard voor de maatschappij heden ten dage.

   0 likes
 22. Ze hebben het hier over het oude testament. Ze moeten het nieuwe testament lezen, het evangelie van Jezus Christus. Dat kennen moslims niet. Jezus zegt “heb uw naasten lief als uzelf”. Alle wetten uit het oude testament komen te vervallen. Er is maar 1 wet, de wet van de liefde.

  3 likes
 23. mijn persoonlijke inziens is van mening over religie in het algemeen.

  dat er geen gelovige verschill is tussen moslims en christenen of hindoes ortdodoxed of whatever what
  de principes die erin staan geschreven zijn geschreven om de mens gevangen te houden in een valse realiteit wat heel veel beperkingen zal opleggen aan die mens het is 1 van de tentakels van de grote ocutpus die de man/vrouw bestuurt en controleert naar zijn wensen (propaganda)
  koran, bijbel, allemaal dezelfde boeken in een ander jasje en in ander vorm gegoten. het is een techniek van het duister op ieder potje past een deksel zo gezegd.

  2 likes
 24. Goh ik dacht dat geschriften die oproepen tot haat en geweld verboden waren?

  2 likes
 25. hmm wel typisch dat ze dit passages noemen. waarom staan er geen verzen bij, zodat ook ik ze kan opzoeken;-) kan ze namelijk nergens vinden.

  Overigens weet ik wel dat de eerste 6 delen va de koran hetzelfde zijn als de bijbel. Maar er zijn zoveel verschillende bijbels waarin ze het occulte hebben verweven met de waarheid.. Hedendaagse christendom, is het paganistische christendom. Onder heidendom of paganisme worden in het algemeen alle religies begrepen die noch monotheïstisch zijn, noch op de Bijbel zijn gebaseerd

  Ik heb een hoop gelezen, the 12 lost tribes of israel. Book of enoch apocrypha.

  Het volk van god waren de hebreeuwen, en over het algemeen waren de hebreeuwen donker van kleur. en niet blank. (Israëlieten) daarom was napoleon op zoek naar de verloren stammen, die zich inmiddels door de jaren heen verspreidt hadden. Op zoek naar verborgen informatie, ook de dode zee rollen etc etc.

  Ik noem maar even de voc, in de geschiedenis leren wij dat zwarten zwaar onderdrukt zijn en nog steeds. Waarom denk je? Dit heeft denk ik een rede?!;-) aangezien de wereld waarin we leven, met als leiders, families van adel, aristocraten, zionistische joden etc etc..die niks maar ook niks te maken willen hebben met een god, jezus of zwarte volkeren die de waarheid wel kennen.

  Overigens, leert het paganistische christendom ons de namen God en Jezus, maar het is Ahajah en Jessaja in het hebreeuws. Plus het feit dat hoe Jezus overal wordt afgebeeld niet eens Jezus is! Google maar eens op Cesare Borgia, de zoon van Alexander de 6e, staat bekend als moordlustig, wreed etc etc..deze man gebruiken ze als illustratie van jezus..

  Dan daarbij, heb je nog filosofie, esoterie, new age boedistme katholistme gnosis, islam etc etc etc..er is maar 1 waarheid! christendom, de rest behoort tot de mysteries. Het occulte, kun je herkennen aan de symboliek etc etc.. Even kort samengevat.

  Ben benieuwd of iemand mij die passages waar men het steeds over heeft mij dan kan laten zien. Welke verzen? ben benieuwd. en ook welke bijbel.

  Hoe meer je zoekt, hoe meer je vindt, en dat is meer een gevoelskwestie..want Ahajah (god) is niet met het verstand te begrijpen. Het gaat ons te boven. We weten het ergens allemaal, maar we zijn daarvoor nog niet genoeg ontwikkeld. Ik zeg niet dat ik ben ontwikkeld, maar ben wel op de goede weg.

  Het gaat erom, dat wat je leest, begrijpend leest ook en dat je logisch nadenkt, alles rustig uitzoeken en onderzoeken..maar wie doet dat nog? er is geen tijd meer voor. We hebben het veels te druk met ons te laten leven en te laten gedragen door het systeem. Dat heeft ons gemaakt tot wie we zijn. Wij weten helemaal niets van god of jezus af. Dat vind je niet in de hedendaagse bijbel meer.

  2 likes
 26. zie hier de ontwetenheid van gelovigen, waarom ze het niet zien of willen zien is omdat die mensen een houvast nodig hebben omdat ze het anders echt niet weten bij wie ze moeten zijn voor een raad. het is ook de angst dat die almachtige god hun zal straffen. het grote grap is dat alles maar ook alles in jezelf terug te vinden is en realiseer dat het altijd al aanwezig was geweest zie hier de ironie over de zoektocht die uiteindelijk naar jezelf leid

  aan alle gelovigen christenen of moslims of wat dan ook.
  vraag jezelf eens af en wees eerlijk tegen jezelf voor wie kies je heilige personen zoals jezus, mohammed, etc etc die je nooit persoonlijk heb ontmoet of geknikkert mee hebt of kies je moeder, vader, zussen, broers, mensen die echt van je houden of laat je hun 1.2.3 achter omdat je geloof (religie) vrienden heb die beweren dat je met hun naar het paradijs gaat think about that! in mijn ogen willen zei juist dat je geliefde familie mensen verlaat voor hun sterker nog hun willen dat jij ruzie met hun krijgt oorlog! again think about that know who really love you and keep them foreever in youre heart know instead of believing they love you!

  1 likes
 27. De boeken zijn idd geschreven en herschreven door mensen. Weer een van die dingen die ze hebben gebruikt om ons te controleren. Volg je hart, kan je niet missen.
  In unity…

  1 likes
 28. Even een makkelijke stelling, iedereen die een geloof aanhangt is in principe een gevaar voor onze maatschappij.
  Kom maar op met de reacties 🙂

  0 likes
 29. woord is Zwaard .

  0 likes
 30. ‘Heilige’ boeken zijn als broodmessen: je kunt er brood mee snijden maar ook iemand de strot mee afsnijden. Het is maar in wiens handen ze terecht komen.

  0 likes
 31. gelukkig dat er zulke slimme mensen zijn als de makers van de video en de mensen welke zij hebben opgenomen….gelukkig maar.

  0 likes
 32. Her stikt hier van de duivels… en zijn onderdanen….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

den haag

Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’

Een anti-racismedemonstratie? Geen probleem. De agenten knielen ...

coronamaatregelen

Ook bestuurders verzetten zich tegen coronamaatregelen: ‘Absurd, dit’

Het zijn niet alleen de gewone burgers ...