Buitenland

Karel van Wolferen over Poetin: ‘Dit was een meesterzet als je het mij vraagt’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Poetin is er helemaal niet op uit om een stuk Europa in te pikken. Dat is de boodschap van emeritus professor Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand.

In een video wijst hij erop dat de NAVO een middel is van de Verenigde Staten om Europa onder controle te houden en ook om te helpen met de doelstellingen van de VS. “Die zijn altijd nog controle van de hele wereld, hegemoniale ambities,” aldus de voormalig NRC-correspondent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Geen enkele bedreiging

“Wat er nu gebeurt, heeft daar alles mee te maken. De staatsgreep van 2014 was daar een onderdeel van, een staatsgreep door de VS betaald en ook onder de Amerikaanse instructies uitgevoerd. Die staatsgreep wordt weggezet in het Westen en door de NAVO als een gevolg van een volksopstand. Dat is onjuist, het is een staatsgreep geweest tegen de gekozen regering van Oekraïne. Die is vervangen door een regering die naar de pijpen van de VS ging dansen. Sinds die tijd is de Oekraïne niet langer een soevereine staat geweest,” legt Van Wolferen uit.

Hij voegde toe dat het land onder controle was van Washington en de CIA, die ook het gebouw van de Oekraïense geheime dienst deelde.

Wat is de rol van Europa in dit geheel? Europa fungeert volgens de emeritus hoogleraar als handlanger van de VS om Amerikaanse doelstellingen te helpen bevorderen. Dat terwijl Rusland geen enkele bedreiging vormt voor andere Europese landen. “De angst dat Rusland de Baltische staten zou kunnen aanvallen, wordt vooral aangewakkerd door de VS via de propagandamachine van de NAVO,” stelt Van Wolferen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Niemand had verwacht dat hij dat zou doen

“Poetin wil dat er een neutrale regering komt die niet onder controle staat van de VS en die niet bestaat uit neonazi’s. Men probeerde via een valse vlag-tactiek Poetin ertoe te verleiden om Oekraïne te gaan aanvallen zodat iedereen het bewijs had dat hij slecht is en de wereld wil veroveren. Dat is niet gelukt. In plaats daarvan heeft Poetin de provincies die zichzelf onafhankelijk hebben verklaard, erkend als soevereine staten,” zegt hij.

“Niemand had verwacht dat hij dat zou doen. Dat was een meesterzet als je het mij vraagt. Lavrov moet ook genoemd worden, misschien wel één van de allergrootste diplomaten die de wereld in recente tijden heeft gekend,” vervolgt Van Wolferen.

Wat wil Poetin? “Hij heeft al vaak gezegd dat hij vrede wil en absoluut geen botsing tussen de staten in Eurazië – China, hijzelf en Iran – en de VS, die altijd nog proberen om de wereld te overheersen. Hij is helemaal niet van plan om Oekraïne in te nemen. Hij wil daar een regering hebben die neutraal is en die geen aanstalten maakt om problemen te gaan vormen voor Rusland,” benadrukt Van Wolferen.

4 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
2 jaren geleden

precies

Ron
Ron
2 jaren geleden

Helemaal met je eens.

Edoe
Edoe
2 jaren geleden

Precies!!!!!!

Wakie Wake
Wakie Wake
2 jaren geleden

State Dept official caught on tape:”Fuck the EU”

https://www.thedailybeast.com/state-dept-official-caught-on-tape-fuck-the-eu

Als USA het over democratie heeft in een bepaald land dan bedoelen ze een wissel van het regime!

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x