Financieel

Politicus deelt brief: ‘banken bemoeien zich op een steeds meer intimiderende manier met je privézaken’

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Mijn man stond net voor aap in de winkel omdat zijn Rabobank-pas, zonder waarschuwing, geblokkeerd was, schrijft gezondheidswetenschapper Yvonne Simons op social media. Na een telefoontje gaf de bank als verklaring dat er ‘een hoog bedrag was afgeschreven’. Dat bleek voor een vakantie te zijn geweest.

Haar tweet maakte veel los. “Dat is een vervelende situatie zeg. Gelukkig was het snel opgelost. Bij een afwijkende betaling kan het inderdaad zijn dat er een reservering op de rekening geplaatst wordt. Dit doen we om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van fraude,” lichtte Rabobank-medewerker Daniëlle toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Aandacht getrokken

Politicus Arnoud van Doorn deelde met Simons een brief die hij vorige maand heeft gekregen van de Rabobank. Daarin staat: “Wij voeren regelmatig onderzoek uit naar onze klanten. Dit doen we om u goed te kennen en goed te kunnen adviseren. Tijdens dit onderzoek hebben enkele transacties op uw rekening onze aandacht getrokken. We ontvangen graag extra gegevens rondom deze transacties.”

En verder: “De reden dat we contact met u opnemen is omdat er in de afgelopen periode een verandering is te zien in uw rekeninggebruik. In oktober 2022 is de totale omvang van inkomende en uitgaande transacties hoger dan uw reguliere rekeninggebruik.”

Dat gaat ze toch geen reet aan?

De bank stelt vervolgens een aantal vragen over de transacties, onder meer over de herkomst van het vermogen en de achtergrond. Ook wordt Van Doorn verzocht documentatie aan te leveren. De bank wil daarnaast van hem weten waarom en voor wie er goud wordt aangekocht.

“Banken bemoeien zich op een steeds meer intimiderende manier met je privézaken,” schreef Van Doorn, tot voor kort gemeenteraadslid in Den Haag, erbij.

Simons reageerde verbolgen: “Verantwoording moeten afleggen aan een bank over wat je met je geld doet. Dat gaat ze toch geen reet aan?”

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Het is onze geld.. Onze bezit… MENSEN KOM IN ACTIE EN GEBRUIK ZOVEEL MOGELIJK CONTANT GELD !!

Welkebank
Welkebank
1 jaar geleden

Is er eigenlijk een bank die niet met dit hele circus meedoet? Wil al een tijdje weg bj rabo, maar heb geen idee waar naartoe

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

De satanklausbank

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Een dergelijk voorval heb ik ook al eens eerder gemeld, ik was mijn bankpas kwijt, ging naar de Riba-bank om een nieuwe aan te vragen & wilde met mijn paspoort graag wat extra geld opnemen om toch boodschappen te kunnen doen etcetera…Meneer u kunt tegenwoordig geen contant geld meer opnemen bij Bankfilialen…waarop ik vraag geen geld meer opnemen? U bent toch een Bank, u heeft mijn geld en ik wilde graag wat van mijn eigen geld hebben zodat ik boodschappen kan doen…Sorry meneer het spijt me maar wij kunnen niets voor u doen, misschien kunt u wat geld lenen van vrienden of familie…Wat er toen volgde hebben ze tot de bovenste verdieping kunnen horen…zelfs de Directie kwam eventjes angstig poolshoogte nemen….Er kwamen vier motoragenten en uiteindelijk is die RIBA-Bankbediende met zijn eigen pas geld voor me gaan pinnen…sodemieter op ‘t is me eigen geld, tegenwoordig laat ik helemaal NIKS meer bij die frauduleuze Banksters in beheer, slechts voor het reguliere betalingsverkeer

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x