Universum

NASA-wetenschapper: “Ons universum is een simulatie”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is de werkelijkheid eigenlijk een simulatie, gecreëerd door een geavanceerde computer? Wetenschappers en filosofen discussiëren al jaren over deze theorie.

Richard Terrile van het Jet Propulsion Laboratory van de NASA denkt dat er over enkele decennia in onze samenleving meer kunstmatige entiteiten zijn die in simulaties leven dan mensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Als er meer zelfbewuste entiteiten zijn in gesimuleerde realiteiten, wordt de kans steeds kleiner dat we in een echte wereld leven.

Computerspel

Als je aanneemt dat er in de toekomst meer digitale mensen zullen zijn die in gesimuleerde omgevingen leven, is het volgens de NASA-wetenschapper goed mogelijk dat we daar nu al deel van uitmaken.

Redenen om aan te nemen dat het universum een hologram is, zijn dat het zich wiskundig gedraagt en net als een computerspel (pixels) opgedeeld is in stukjes (subatomaire deeltjes).

“Zelfs dingen die we zien als constant – zoals tijd, energie, ruimte, volume – zijn gebonden aan een limiet,” zei hij.

“Als dat het geval is, is ons universum zowel berekenbaar als eindig,” vervolgde hij. “Deze eigenschappen maken het mogelijk dat het universum gesimuleerd kan worden.”

Buitengewoon onwaarschijnlijk

Het is volgens de NASA-wetenschapper ‘buitengewoon onwaarschijnlijk’ dat we niet in een simulatie leven.

Wie heeft die simulatie dan gemaakt? “Onze toekomstige zelf,” zei Terrile.

Het inzicht dat we waarschijnlijk in een simulatie leven is net zo baanbrekend als de ontdekking dat de aarde niet het centrum van het universum is, aldus de wetenschapper.

Meetprobleem

De simulatie-hypothese kan ook een aantal eigenaardigheden verklaren, waaronder het meetprobleem in de kwantummechanica.

Dat probleem gaat over de invloed die waarneming heeft op de realiteit. Terrile ziet ons als bewuste spelers in een videospel.

Hiernamaals

De simulatie-theorie heeft ‘mooie en diepe’ implicaties. De theorie legt de wetenschappelijke basis voor een soort van hiernamaals of ruimere realiteit boven onze eigen wereld.

Daarnaast houdt dit in dat we binnenkort onze eigen simulaties kunnen maken. “We kunnen dan creëren wat we maar willen en die werelden bevolken,” besloot Terrile.

[The Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

Een NASA-wetenschapper die geloof ik direct, hahaha

Opdoeken die bende!

Limon & Nada
Limon & Nada
7 jaren geleden

We kunnen in ieder geval aantonen dat we ons in een geheel synthetische realiteit bevinden.
Echter is het weg zetten van deze synthetische realiteit als iets wat niet echt is, nogal riskant.
Het is een echte synthetische realiteit, waar we collectief synthetische beperking in compleetheid ervaren.
We worden hierbij ook aangestuurd door een synthetische bron /programma van beperking welke de taak heeft het synthetisme te faciliteren en welke zich volledig aan onze vrije wil moet houden en ons daarom constant moet manipuleren. In verloop van tijd hebben we/ze daar nog een extra kunstmatige realiteit bijgebouwd, welke ik de monetaire matrix noem en welke los van de synthetische natuur staat.

En nu gaan we daar nog dieper in, we gaan nu naar een synthetische realiteit binnen een synthetische realiteit binnen een synthetische realiteit. Het programma wat al online is en straks ons brein geheel gaat overnemen hoeft zich niet meer te houden aan de universele wet van vrije wil, omdat het een machine is, een ding. En een ding / machine kan simpelweg geen karma oplopen. Nog nooit is een computer voor de rechter gedaagd.. wel? De mensheid raakt dus geheel haar vrije wil kwijt aan deze kunstmatige intelligentie die er al is, maar alleen nog wacht op onze vrije wil om ons geheel in te perken, via o.a. nano tech die al ver in ontwikkeling is etc..

Ik vind dat door ons te laten denken dat we sowieso in een simulatie leven we makkelijk naar deze kunstmatige intelligentie worden gelokt, want wat maakt het dan nog uit? Ik zie de info betreffende het simulatie verhaal daarom als desinformatie en manipulatie.

Ik kan alleen maar advies geven om eerst goed na te denken voor we ons bewustzijn openstellen voor deze opkomende kunstmatige intelligentie en goed na te denken wat we willen. Laten we ook vooral nooit onze eigen organische potentie vergeten. Wij mensen zijn geen domme schepsels die afhankelijk zijn van factoren buiten onszelf. Waarom zijn ze ons anders constant aan het manipuleren om onze vrije wil af te staan, als we zo dom waren dan had dat helemaal niet nodig geweest. Herinneren jouw gewoon nog onze eigen organisch potentie waar vandaan we deze synthetische realiteit zelf creeren en voeding geven. Elk synthetisch systeem is er dankzij ons, en niet andersom.

corbison
corbison
7 jaren geleden

Als dit zo zal zijn dan is onze nieuwe God een soort Bill Gates / en de grootste aandeelhouder die bidden we zo wat van het kruis ?

frans
frans
7 jaren geleden

Gek he, dat dit lineaire denken werkelijk onzin gaat produceren!

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x