Buitenland

Weer een complottheorie die uitkomt: geo-engineering in Dubai loopt de spuigaten uit

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Dubai kampte dinsdag met hevige regenval. Het gevolg is dat het vliegverkeer ernstig ontregeld is. Vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid. De stortregens hebben aan zeker één persoon het leven gekost.

In de Verenigde Arabische Emiraten viel in minder dan 24 uur tijd 254 millimeter regen, het meeste sinds het begin van de metingen in 1949.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De zware regenval, die in het woestijnland heeft geleid tot overstromingen, is deels het gevolg van cloud seeding oftewel regen maken met chemische stoffen, bericht Bloomberg. De Verenigde Arabische Emiraten begonnen hier in 2002 mee.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zeven missies

Het nationale meteorologische centrum liet maandag en dinsdag vliegtuigen opstijgen waarmee regen kan worden gemaakt, zei meteoroloog Ahmed Habib. De vliegtuigen hebben de afgelopen twee dagen zeven missies uitgevoerd.

Bij deze techniek worden chemicaliën en piepkleine deeltjes in de atmosfeer gesproeid om meer regen uit de wolken te halen.

Mensen plaatsten op sociale media beelden van de stortregens. In sommige filmpjes is te zien hoe auto’s worden meegesleurd en plafonds van winkels instorten. In een aantal gebouwen viel de stroom uit.

Complottheorie

“Was dit tot een week geleden geen complottheorie?” vraagt internetpersoonlijkheid en onderzoeker Zoe Harcombe.

Journalist Lewis Brackpool haakt hierop in: “Cloud seeding is geen complottheorie, maar ook ongelooflijk dom en gevaarlijk.”

Hij wijst erop dat dezelfde technologie in Groot-Brittannië in 1952 de overstromingsramp in Lynmouth heeft veroorzaakt en vindt dat geo-engineering verboden moet worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Hoeveel vliegtuigen zie je in de lucht..?? Dan weet je dat de volgende dag gaat VEEL regenen…EN ZO IS HET..!!!.

Dwarsje
Dwarsje
1 maand geleden

Jaja… en wij maar voor gekke Henkie worden uitgescholden. Straks verlagen ze ook nog de temperaturen zodat ze de gasrekening kunnen ophogen onder het mom van de smeltende gletsjers.
Overigens maken ze straks onomkeerbare fouten en ernstige vervuiling van de gewassen doordat ze sproeien boven land met die klerezooi en lekker verder laten verwaaien door de enorme windmolens.

Alakazam!
Alakazam!
1 maand geleden

Dacht dat dat buurtje vrij streng gelovig was aangezien menig mens er is opgepakt voor onkuize bezigheden, waarom die gasten dan voor God wensen te spelen is me een raadsel

Thoughtful
Thoughtful
1 maand geleden

Kan er niet zoiets gecreëerd worden pal boven de regeringsgebouwen zodat al de drek via het riool afgevoerd wordt?

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x