Het Complot

Complottheorieën over crash vlucht MH17: “Vliegtuig Poetin was doelwit”

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het vliegtuig van Malaysia Airlines dat donderdag neerstortte in het oosten van Oekraïne is ‘hoogstwaarschijnlijk’ neergeschoten, aldus minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten vrijdag tijdens een persconferentie in Den Haag. Opstelten baseert zich op informatie van de inlichtingendiensten.

De Maleisische minister van Transport zei vrijdag dat er 173 Nederlanders zijn omgekomen bij de crash in Oost-Oekraïne. Malaysia Airlines meldt op zijn website dat er 189 Nederlandse slachtoffers zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Voor de Oekraïense ambassadeur in Den Haag staat vast dat het vliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht is geschoten. De bewijzen die de Oekraïense regering in handen heeft spreken voor zich, zei ambassadeur Olexander Horin op Radio 1.

Reddingswerkers hebben inmiddels de lichamen geborgen van 181 van de 298 omgekomen inzittenden van de neergestorte vlucht MH17. De stoffelijke overschotten worden overgebracht naar Charkov, zo liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Poetin

Over de vliegtuigcrash doen ook al de eerste complottheorieën de ronde. Zo zou de neergeschoten Boeing 777 mogelijk zijn verward met het vliegtuig van de Russische president Vladimir Poetin. Dat werd gemeld door het Russische persagentschap Interfax en de Russische nieuwsdienst RT.

Volgens een anonieme bron vlogen de twee toestellen kort na elkaar – minder dan een uur verschil – via dezelfde route. De twee vliegtuigen kruisten elkaar op 10 kilometer hoogte nabij Warschau. Volgens de bron vloog het vliegtuig van Poetin niet ver van het ramptoestel. Andere bronnen beweren dan weer dat Poetin al geruime tijd niet meer over Oekraïne is gevlogen.

Poetin was op de terugweg naar Moskou na in Brazilië een top van de BRICS-landen te hebben bijgewoond. “De twee toestellen lijken veel op elkaar,” zei de anonieme bron. “Hun contouren zijn hetzelfde en ze zijn ongeveer even groot. Ook de kleuren lijken van afstand veel op elkaar.”

De BRICS-landen hebben tijdens de top een alternatief voor de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) opgericht. De ontwikkelingsbank krijgt een startkapitaal van 100 miljard euro. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika kwamen vorig jaar al met het idee. Ze vinden dat de Wereldbank en het IMF te veel oog hebben voor westerse belangen.

17 juli 1996

De Amerikaanse veiligheidsdiensten bevestigen dat vlucht MH17 is neergeschoten met een luchtdoelraket. De crash doet denken aan TWA-vlucht 800 van New York naar Parijs, gisteren precies 18 jaar geleden. Op 17 juli 1996 ontplofte een Boeing 747 in volle vlucht en stortte in zee. Van de 230 personen aan boord overleefde niemand de crash.

De oorzaak van de explosie is volgens het officiële rapport het ontsteken van brandstofdampen in de centrale brandstoftank, maar deze verklaring wordt niet alom geaccepteerd. Volgens sommigen werd het vliegtuig geraakt door een raket van de Amerikaanse marine of terroristen.

17 juli 1997

C.J. Chivers van The New York Times merkt op dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines, een Boeing 777, op 17 juli 1997, precies 17 jaar geleden, zijn eerste officiële vlucht maakte. Het bericht dat Chivers op Twitter plaatste heeft inmiddels de aandacht getrokken van complottheoretici en numerologen.


Rust er een vloek op de vliegmaatschappij of is er meer aan de hand? Op 8 maart jongstleden verdween vlucht MH370 van Malaysia Airlines van de radar. Het is nog altijd niet bekend wat er met het toestel is gebeurd. Ook het mysterie rond Malaysia Airline System vlucht MH653, die op 4 december 1977 neerstortte, is nog altijd niet opgelost.

Kijkcijfers

Op IlluminatiWatcher.com wordt beweerd dat de geheime genootschappen achter de vliegramp zitten. Veel twitteraars denken daarnaast dat het vliegtuig uit de lucht is geschoten om een derde wereldoorlog te ontketenen. Er zijn ook Twittergebruikers die CNN de schuld geven van de tragedie. Het nieuwsnetwerk zou het hebben gedaan om de kijkcijfers op te schroeven.

[IB Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
leenvr
leenvr
9 jaren geleden

toeval, allebij ,MH370 en MH17, grote groep wetenschappers aan boord

justme
justme
9 jaren geleden
scalple
scalple
9 jaren geleden

Ik zie het meer in de trant van spionage en contraspionage. “Wij zijn niet gek en doen hetzelfde als wij willen. Zelfde toestel…zelfde maatschappij”

Met een app op je telefoon kun je alle toestellen volgen. Iemand is er ontzettend erg ingetrapt.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Het eerste offer is opgeëist ! Als dekmantel voor volgende acties. Het wachten is op een ramp van wereldformaat, die de financiële wereld ineen zal doen storten. Daar wordt ook hard naar toe gewerkt hoor. W.O.3 is dan een feit. Dankzij die fijne club van Rockefeller en consorten, die het nodig vinden om over de wereld te heersen. Maar, de in het verleden behaalde resultaten geven GEEN garantie voor de toekomst. Nog altijd zijn ALLE dictators ooit gevallen.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x