Buitenland

Het verzet groeit: Wereldgezondheidsorganisatie hoeft niet te rekenen op Slowakije

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Onlangs is de winnaar van de verkiezingen in Slowakije Robert Fico voor de vierde keer geïnstalleerd als premier. Op een partijcongres in het Kasteel van Bratislava deed de leider van Smer-SSD enkele opmerkelijke uitspraken.

Hij zei onder meer dat hij de uitbreiding van de bevoegdheden van de WHO niet steunt. Parlementsleden van zijn partij zullen internationale overeenkomsten met de WHO niet steunen, benadrukte hij.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gewetenloze farmaceutische bedrijven

Dergelijke onzin kan enkel worden verzonnen door gewetenloze farmaceutische bedrijven die merken dat sommige overheden zich beginnen te verzetten tegen verplichte vaccinatie, citeerde de krant The Epoch Times de Slowaakse premier.

Op dit moment vinden onderhandelingen plaats over een ingrijpende herziening van de internationale gezondheidsrichtlijnen en een geheel nieuw te sluiten wereldwijd pandemieverdrag. Beide processen, die in mei 2024 moeten worden afgerond, zullen ertoe leiden dat de WHO veel meer macht krijgt om maatregelen op te leggen aan de lidstaten.

Oekraïne

Dat betekent dat de soevereiniteit van de lidstaten, dus ook van de Nederlandse regering, drastisch zal worden beperkt. Het Nederlandse parlement komt door de stapeling van nieuwe regelgeving – pandemiewet, internationale gezondheidsrichtlijnen, pandemieverdrag – vrijwel geheel buitenspel te staan.

Fico riep op het partijcongres ook opnieuw op tot vredesonderhandelingen in Oekraïne. Tijdens zijn campagne beloofde hij geen geld meer naar buurland Oekraïne te sturen. Hij zei te willen stoppen met de militaire steun aan het land.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
2 maanden geleden

Op mij hoeven ze ook niet te rekenen.

Bella
Bella
2 maanden geleden

Er zijn nog landen die hun burgers graag levend willen houden.

Snappie nr 1
Snappie nr 1
2 maanden geleden

Nu de rest nog !

Paul
Paul
2 maanden geleden

Puur gezond verstand dit. Als politieke leiders niet aan deze logische oproep willen meewerken dan kan ik niet anders concluderen dan dat ze door en door corrupt zijn. Bang voor hun eigen schaduw, waar ze juist moesten overstappen toch? LOL

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x