Buitenland

‘Het ware verhaal over de gebeurtenissen van 7 oktober moet nog verteld worden’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Het ware verhaal over wat er op 7 oktober is gebeurd, moet nog verteld worden. Dat zei auteur en blogger Max Blumenthal van The Grayzone in het tv-programma Going Underground.

Hij ontdekte dat Israëlische commandanten opdracht kregen om op eigen burgers te schieten om te voorkomen dat ze gegijzeld zouden worden. “Dit is het grootste schandaal uit de Israëlische geschiedenis.”

In enkele uren tijd verloor het Israëlische leger 400 tot 500 soldaten. Uit officiële cijfers blijkt nu dat minstens 50 procent van de dodelijke slachtoffers zich op legerbases bevond, zei Blumenthal. Het ging om de Gaza-divisie van Israël. Soldaten in uniform waren het voornaamste doelwit.

Politieke ruimte

Op beelden afkomstig van GoPro-camera’s van Hamas is te zien hoe Israëlische soldaten worden gedood, maar die zijn nooit getoond door de westerse media, merkte Blumenthal op.

Israël ging over op het doden van burgers om politieke ruimte te creëren voor wat erna zou komen, lichtte hij toe: de Israëlische operatie in Gaza.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken toonde Europeanen gruwelijke beelden van gedode Israëliërs. Hamas-militanten hebben ook burgers gedood, maar zij hadden alleen kalasjnikovs en granaten bij zich. Maar als je kijkt naar de huizen in kibboets Be’eri dan zien ze er net zo uit als de huizen in de Gazastrook. “Die heb ik persoonlijk gezien tijdens het offensief tegen Gaza. Totaal verwoest.”

Volledig verkoold

Onder het puin zijn hele gezinnen teruggevonden. Vluchtende auto’s van het Nova-festival waren volledig verkoold en veel lichamen die in die auto’s zijn gevonden, waren ook verkoold.

Israël toonde deze beelden aan westerse media en beweerde dat het ging om slachtoffers van de wreedheden van Hamas. “Dat ze mensen levend hadden verbrand, dat ze hele gezinnen levend hadden verbrand.”

Inmiddels is bevestigd dat Israëlische tanks de huizen in kibboets Be’eri hebben beschoten, benadrukte Blumenthal, die talloze getuigenverklaringen heeft verzameld.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Abko
Abko
16 dagen geleden

Scott ritter heeft hierover ook een heel uitgebreid artikel online gezet. Niks terrorisme gewoon een goed uitgevoerde raid op militairen knooppunten en nederzettingen.

Ron
Ron
16 dagen geleden

En de Europese media doe hier graag aan mee,stel je voor dat de waarheid boven water komt. En de waarheid zal boven water komen. Het zelfde in ukraine is het game over maar daar hoor je ook niets van in de media.

Jip
Jip
16 dagen geleden

Israel en Hamas worden beiden gefinancierd door Zwitserse bankiers.

Je weet wel: dat land dat altijd zo “onpartijdig” is.

Mikkie
Mikkie
16 dagen geleden

Ach..zo als álle schokkende dingen die we nu in de media zien en horen..niets is wat het lijkt…en alles wordt gedaan voor uiteindelijk een ander doel.
In dit geval: de gas/ olie voor de Palestijnse kust. Daar ligt een hoop geld.
Dat daar een paar miljoen Palestijnen voor moeten wijken..a la..
Ik denk zelf dat Israel binnenkort verpletterd gaat worden door de islamitische landen rondom.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x