Binnenland

Klimaatbetogers met fluwelen handschoen aangepakt, voor pro-Zwarte Pietdemonstranten gelden andere regels

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!

In het Westlandse De Lier demonstreerde Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zaterdag tijdens de sinterklaasintocht tegen het uiterlijk van de pieten. Een deel was volledig zwart geschminkt.

Voor de intocht van Sinterklaas werden er politiecamera’s opgehangen in De Lier, maar die werden bespoten met purschuim. De demonstranten van KOZP werden ontvangen met vuurwerk en bekogeld met eieren. Ook stonden er voertuigen met hooibalen, giertanks en containers klaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Burgemeester Bouke Arends (PvdA) van de gemeente Westland kondigde een noodbevel af rond de intocht. Agenten met wapenstokken en schilden verdreven niet KOZP, maar voorstanders van de zwart geschminkte pieten. Daarbij werd de wapenstok ingezet. Er werden negen mensen aangehouden.

Zeer grof taalgebruik

De politie bezigde zeer grof taalgebruik. “Wegwezen. Opkankeren. Wegwezen, kankerwijf. Oppleuren,” schreeuwde een agent, die een man die al wegliep vervolgens een klap gaf met zijn wapenstok.

Ter vergelijking: de politie legde klimaatdemonstranten die de A12 blokkeerden geen strobreed in de weg. Betogers konden urenlang de snelweg blokkeren zonder tegengas. In sommige gevallen was er niet eens politie aanwezig.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Helder

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn merkt op: “Pro-Zwarte Pietdemonstrant wordt hard door de politie geslagen en in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat hij moet ‘opkankeren’. Helder: klimaatdemonstranten worden met fluwelen handschoen aangepakt, voor pro-Zwarte Pietdemonstranten gelden andere regels.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Verzetskabouter
Verzetskabouter
6 maanden geleden

Als wij echt iets willen veranderen…Massa is Kassa.Op naar den Haag en rook ze uit hun huizen en palijsen zou ik zeggen.Massa geeft Resultaat.

Piet
Piet
6 maanden geleden

Onze??? Roverheid is volksvijand nummer 1. Totaal niet meer te vertrouwen. Alles wat de maatschappij kapot maakt, wordt gekoesterd, alles wat de maatschappij nog een warm hart toedraagt wordt uitgescholden, neergeknuppeld en het liefst in de cel gedonderd.
Wat een walgelijke WEF bende die de orders aan de zgn handhavers uitdeelt.
Wat ik echt niet begrijp is dat de politie zich voor dat smerige karretje laat spannen. Draai toch 180 graden om!

Realistisch
Realistisch
6 maanden geleden

Gewoon uitlokken burgeroorlog , en onderdrukking anders denkenden … hoe duidelijk wil je dit nu nog hebben
In eigen land tradities niet meer mogen , de meeste meute luisteren óók nog !
Mijn broek zakt af bahh

Annette
Annette
6 maanden geleden

IK ben niet verbaasd, dat de politie zich zó schandalig heeft gedragen ten opzichte van mensen, die, althans wat MIJ betreft, volledig het RECHT aan hun kant hebben.

Dit hele anti-pietengebeuren is inmiddels al JAREN aan de gang. Ik denk dan onmiddellijk aan Jenny Douwes (ben gelukkig haar naam nog niet vergeten), die een aantal jaren geleden in Friesland deze zelfde gasten heeft tegengehouden met een aantal andere helden.

WAAR het, althans dat is MIJN mening, allemaal om draait: ONZE cultuur (en daar horen Sinterklaas en ZWARTE PIET bij) moet en zal kapot gemaakt worden.

Dit “feest” (zo WAS het althans gedurende een paar honderd jaar) hoort bij de Nederlandse bevolking.

Even als voorbeeld: IK kan mij nog héél goed herinneren, dat ik met mijn zusje en mijn ouders aan tafel zat te eten. Ik wilde stoppen met eten en het enige dat mijn vader zei, was: Ik zie daar aan de overkant op het dak een Zwarte Piet, die kijkt of jij je bordje wel leeg eet.
Méér was er niet nodig om mij heel snel weer aan het eten te zetten.

Nu zullen jullie wel zeggen, dat dat niet erg opvoedkundig van mijn vader was, maar ZO ging het toen nu eenmaal.

Het is natuurlijk al helemaal grappig, dat ik mij een dergelijk incident na méér dan ZEVENTIG jaar überhaupt nog kan herinneren.

Het Sinterklaasfeest HOORT bij Nederland, maar héél eerlijk: Sinds die ellendelingen van Kick Out Zwarte Piet zich er mee zijn gaan bemoeien, heb ik er geen ene barst meer mee.

WEL heb ik alleen maar heel veel bewondering voor de mensen, die gisteren zijn opgestaan en met zwarte pieten gezichten zich hebben verzet.

Ik heb wel begrepen, dat heel veel gemeenten zich al vooraf hebben gecompromitteerd om vooral Zwarte Piet niet bij de intocht te laten zijn.

Misschien kinderachtig van MIJ, maar voor mij hoort Zwarte Piet bij Sinterklaas.

En ik ben absoluut niet van plan om daar ook maar enige concessies voor te doen.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken. Laat het mij alsjeblieft in een reactie weten.

Back to top button
209
0
We lezen graag je reactie!x