Buitenland

Wéér vliegtuig van de radar verdwenen: vlucht AirAsia naar Singapore vermist

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een vliegtuig van prijsvechter AirAsia met 162 inzittenden vermist. Na 40 minuten vliegen verdween de Airbus A320-200 tussen Indonesië en Singapore. Het is de derde grote vliegramp dit jaar. Eerder verdwenen vluchten MH370 en MH17 van de radar.

De zoektocht naar de resten van MH370 heeft nog niets opgeleverd. Het vliegtuig lijkt te zijn verdwenen en van de 239 passagiers ontbreekt nog ieder spoor. “Daar is iets heel merkwaardigs gebeurd,” aldus docent luchtvaarttechniek van de TU Delft Joris Melkert. Het is volgens hem opvallend dat er dit jaar drie ongelukken op kruishoogte zijn gebeurd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het onderzoek naar MH17 is ook nog in volle gang, al zijn het vliegtuig en de meeste passagiers wel gevonden. Daar komt nu vlucht QZ8501 van AirAsia bij. Ongeveer 40 minuten na het opstijgen verloor de verkeerstoren in Surabaya contact met het vliegtuig, dat boven de Javazee in de buurt van het eiland Billinton zou hebben gevlogen.

Een zoektocht naar vlucht 8501 van AirAsia heeft nog niets opgeleverd. Het reddingswerk is voorlopig gestaakt, omdat het inmiddels donker is. Volgens een woordvoerder heeft de piloot geen noodsignaal afgegeven. De bemanning vroeg om een ongebruikelijke route vlak voordat het vliegtuig van de radar verdween, vertelde een medewerker van het ministerie van Verkeer. De koerswijziging zou te maken hebben gehad met het slechte weer.

Onder de 162 inzittenden bevinden zich 16 kinderen en een baby. In het toestel zitten vooral Indonesiërs. Daarnaast gaat het om drie Zuid-Koreanen, een Singaporees, een Brit, een Maleisiër en een Fransman.

Vliegtuigbouwer Airbus liet weten dat het vliegtuig nog maar zes jaar oud is. AirAsia staat bekend als betrouwbaar en heeft nog nooit een vliegtuigongeluk gehad.


0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bart
bart
9 jaren geleden

Triest gewoon,als nu later blijkt dat dit vliegtuig ook niet meer terug te vinden is vind ik dat wel heel vreemd worden met alle technologie van tegenwoordig.
Triest gewoon.

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Wat was het beroep van deze passagiers; of wel- voor welke firma werkten deze mensen?
Dat kan een helder licht werpen op het hoe en waarom ?
Het kan niet zo zijn dat er “zomaar ” een toestel verdwijnt, daar is veel te veel kapitaal mee gemoeid.
Enige maanden terug was er al een “proef” gedaan, met het zgn. laten verdwijnen van toestellen, boven Europa. ( herinnert u het zich nog ? ) Toen was er voor minstens een half uur ook geen contact met minstens een half dozijn vliegtuigen….
Goh, wat vreemd nu dat zoiets nu weer gebeurt, maar dan voor een veel langere tijd.
Wie stelt de piloten vragen? Intern moet het toch gonzen van de geruchten………

Liquid
Liquid
9 jaren geleden

De piloot vroeg toestemming om hoger te mogen vliegen wegens ’thick storm clouds’. Het is daar nu volop regentijd. Die toestemming is niet gegeven omdat er op dat moment teveel vliegverkeer was, een ander toestel zou er bovenlangs vliegen, volgens Air Asia. 5 minuten later verdween het toestel.
http://www.bbc.com/news/world-asia-30614627

Ik zou nog even de complottheorie-adem inhouden mensen, de kans is groot dat het vliegtuig wegens slecht weer verongelukt is.

bert s
bert s
9 jaren geleden

Mocht er ook met dit vliegtuigongeluk iets vreemds aan de hand zijn dan zeg ik, what are the odds.
Wat is er loos met Maleisië, 3 vliegtuigen in een jaar, de kans ligt volgens mij rond een promille.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x