Great ResetBinnenland

Hier krijg je de kriebels van: Nederland is voorloper op het gebied van ‘insectentoepassingen’

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

De overheid wil ons – geheel in lijn met de plannen van het World Economic Forum – meer insecten laten eten. Het Wob-team heeft uitgezocht hoe men dat wil realiseren. In vrijgegeven Wob-documenten staan een aantal opmerkelijke passages.

Bij de Europese Commissie is markttoegang aangevraagd voor de huiskrekel, gedroogde bandkrekel, treksprinkhaan, meelworm en larven van de buffalokever. De huiskrekel is vorige maand toegelaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de Wob-documenten valt te lezen over de veiligheid en duurzaamheid van insecten: ‘Het is onbekend of insecten nieuwe allergenen bevatten’, ‘het is nodig om de poten en vleugels van (volwassen) sprinkhanen, krekels, kevers en cicades te verwijderen, vanwege een mogelijkheid tot darmbeschadiging of verstopping’ en ‘het is onduidelijk of het eten van insecten risico’s met zich meebrengt, in verband met de stof chitine in het uitwendig skelet’.

Nederland loopt voorop

In de stukken staat opmerkelijk genoeg ook dat Nederland in Europa voorop loopt in ‘insectentoepassingen’.

“De Green Deal ‘Insecten voor feed, food en farma’ had een looptijd tot eind 2015. Deze was gericht op het inventariseren van met name wettelijke belemmeringen op aangeven van de sector en op het zo mogelijk wegnemen van deze belemmering door de overheid. Nederland is op het gebied van insectentoepassingen een voorloper in Europa. Inzake de toepassing van insecten wordt onderscheid gemaakt tussen diervoeders en menselijke consumptie. De maatschappelijke (consumenten-) acceptatie lijkt (voorlopig) beperkt bijvoorbeeld in vergelijking met andere nieuwe eiwitten.”

Great Reset-doelen

Op 15 februari 2018 werd een motie van Kamerlid De Groot aangenomen waarin de Kamer de regering verzoekt om bij de Europese Commissie aan te dringen op verbreding van het eiwitplan tot andere beschikbare eiwitbronnen, zoals de kweek van insecten.

Boter, kaas, eieren en vlees lijken taboe en het doel is meer sprinkhanen, krekels, meelwormen en larven, schrijft onderzoeksjournalist Marc van der Vegt, één van de leden van het Wob-team. Hij voegt toe dat dit in lijn is met de SDG’s, ook wel Great Reset-doelen genoemd.

4.8 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

239 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anneke
Anneke
1 jaar geleden

Als we massaal weigeren incecten te eten is deze hype zo voorbij….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Insectentoepassingen is een deel van de GENOCIDE agenda …

ger
ger
1 jaar geleden

kunnen we in die farms niet wat verdelging middelen binnen spuiten

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

hebben die criminelen nog niet genoeg mensen vergiftigd

Back to top button
239
0
We lezen graag je reactie!x