Buitenland

“Amerika en Frankrijk sturen raketten in Syrië af op onschuldige burgers in plaats van terroristen”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen dinsdag vielen er in het holst van de nacht bommen in a-Tokhar, een klein stadje op 15 kilometer van de Syrische stad Manbij die onder controle is van Islamitische Staat. Een school waar gevluchte Syrische burgers zich schuilhielden, werd met de grond gelijkgemaakt.

Nog niet eerder maakten Amerikaanse gevechtsvliegtuigen zoveel burgerslachtoffers in Manbij. Twee maanden geleden besloten de Verenigde Staten luchtaanvallen op Manbij uit te gaan voeren. Sinds begin deze maand bombarderen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen het centrum van de stad, met een enorm hoog aantal burgerslachtoffers tot gevolg, met name vrouwen en kinderen.

Geen militaire aanwezigheid

“De school die ze hebben gebombardeerd, huisvestte gevluchte burgers uit naastgelegen dorpen,” vertelde journalist Abu Omar al-Manbiji aan Syria Direct. “Deze luchtaanvallen treffen in de eerste plaats burgers. IS kende niet eens een militaire aanwezigheid in a-Tokhar,” zegt journalist Sa’ad al-Manbaji tegenover het mediaplatform.

IS controleert het stadje, maar het was op het moment van de aanval niet duidelijk of er IS-strijders aanwezig waren, meldt Syria Direct. Tegenover Al Jazeera bevestigt de VS inderdaad te luchtaanvallen te hebben uitgevoerd in a-Tokhar.

De Syrische oppositie heeft nu om een opschorting van de bombardementen gevraagd. Het hoofd van de Syrische Nationale Coalitie, Anas al-Abdah, roept de coalitiepartners op de bombardementen te staken.

In de kaart

Hij zei dat het hoge aantal burgerslachtoffers als gevolg van de door de VS geleide bombardementen terroristische organisaties in de kaart speelt. Burgerdoden bij de bombardementen leiden ertoe dat mensen zich aansluiten bij terroristische organisaties, aldus al-Abdah.

Volgens de Syrische overheid is ook Frankrijk betrokken bij de bombardementen op Manbij. In een brief gericht aan de VN zegt de Syrische overheid de bloedbaden uitgevoerd door de Fransen en Amerikanen en andere bondgenoten die tot de zogenaamde coalitie behoren ten strengste te veroordelen.

Illegale coalitie

Syrië veroordeelt de ‘illegale’ door Amerika geleide coalitie die haar raketten en bommen afstuurt op onschuldige burgers en infrastructuur in plaats van terroristen.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken zei dat Franse gevechtsvliegtuigen het dorp Tukhan al-Kubra in een noordelijke buitenwijk van de stad Manbij onder vuur hebben genomen. Daarbij kwamen volgens de minister alleen al 120 burgers om het leven.

Agressie

“De onrechtvaardige agressie van de Fransen heeft geleid tot de dood van 120 burgers, voornamelijk kinderen, vrouwen en ouderen,” citeerde het Syrian Arab News Agency het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken. “Daarnaast zijn tientallen burgers gewond geraakt en liggen er nog een onbekend aantal burgers onder het puin.”

In een interview met NBC News afgelopen week zei de Syrische president Bashar Assad dat Amerika terroristen in Syrië niet wil verslaan, maar juist wil ‘gebruiken’.

[RT, MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
robbertje
robbertje
5 jaren geleden

Het wordt steeds duidelijker: wij staan met z’n allen aan de verkeerde kant. Wat bezielt de Amerikanen om met hun gevechtsvliegtuigen vluchtende burgers te bombarderen?!
Wat een lafheid. In tegenstelling tot de Russen; die zijn veel doeltreffender met hun operaties.
En de overige leden van de coalitie, waaronder onze regering, hoe reageren wij op deze ‘heldendaad’?
Met stilzwijgende goedkeuring . . . . zoals gewoonlijk.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Dat ze onschuldige mensen vermoorden valt onder hun agenda21.

Ikke
Ikke
5 jaren geleden

En de Nederlandse pers zwijgt weer massaal, want wij steunen de VS in dit beleid.

Peter
Peter
5 jaren geleden

De NAVO beweegt zich tevens naar de grenzen met Rusland. Zometeen wordt er een valse vlag operatie gevoerd waarvoor Rusland de schuld zal krijgen en de NAVO “daarop zal moeten reageren met geweld”.
Wat zal de MH17 leuk in dat verhaaltje passen. En ondertussen houdt de NOS mensen bezig met de kont van Bauke Mollema. Hoeveel UUR gaat het daar elke dag over. Ja jongens, Bauke is wel erg dun geworden. Kan hij het nog aan? Keeping the sheeple sheeple…. Ach misschien moet ik ook maar gewoon Pokemon-Go gaan spelen dan is het leven een stuk makkelijker.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x