Binnenland

Voltallige kabinet haast zich weg tijdens betoog van Thierry Baudet over Kaag: ‘Te veel waarheid?’

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Het hele kabinet heeft de Tweede Kamer verlaten toen FVD-voorman Thierry Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen uithaalde naar D66-minister Kaag. Dat is uniek. Het debat werd vervolgens geschorst.

Baudet zei dat Kaag had gestudeerd aan een college van de Oxford-universiteit dat in feite weinig meer is dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten. “Dat wil dus zeggen: voor de globalistische elites.”

Hij werd onderbroken door D66-voorzitter Vera Bergkamp. “Een complot over waar ze gestudeerd heeft, vind ik echt niet gepast.” Baudet reageerde dat dit ‘een gegeven, een feit is’ en dat iedereen het kan opzoeken.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Te veel waarheid?

Terwijl Baudet sprak over de banden tussen het marxisme en de Deep State verlieten de bewindspersonen één voor één de plenaire zaal. “Deze mensen die nu weglopen, de erfgenamen van deze misdadige ideologie die de Franse en Russische revoluties heeft veroorzaakt – een ideologie die zich transformeerde tot cultureel marxisme in de tweede helft van de twintigste eeuw – hebben de agenda van het moderne globalisme bepaald.”

“Ik kan niet begrijpen waarom de leden van het kabinet nu weglopen,” zei Baudet, waarna Bergkamp de vergadering schorste.

Forum voor Democratie spreekt in een reactie van een ‘bizarre vertoning’. “Te veel waarheid?”

Schandalig

De partij krijgt veel bijval. “Alle Kamerleden zijn gelijk, het kabinet hoort er gewoon te zijn als collega Baudet spreekt, wat ze ook van zijn speech vinden. Weglopen kan echt niet!” stelt PVV-leider Geert Wilders.

Hij vindt het ‘schandalig’ dat het kabinet wegloopt en dat de voorzitter ‘in al haar zwakte’ Baudet het woord ontneemt.

Grote afstand

“Weglopend kabinet is een dodelijk beeld dat nog heel lang zal blijven hangen,” schrijft onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk. “Geldt ook voor het gebrek aan daadkracht van de voorzitter én de lichtgeraaktheid van Kaag.”

Kamerlid Wybren van Haga laat weten dat zijn partij BVNL hier grote afstand van neemt.

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
236 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
12 dagen geleden

De maskers vallen publiekelijk af, heel duidelijk dit.

Liek
Liek
12 dagen geleden

De waarheid maakt men in vak K ziek. Misschien hebben ze een anti WEF vaccin nodig

Arjen
Arjen
12 dagen geleden

Kijk hoe ze voordoen hoe schapen moeten reageren als ze worden geconfronteerd met de waarheid!

Bep
Bep
12 dagen geleden

Chapeau voor Wilders en van Haga!
Wat is Baudet goed en de waarheid is erg pijnlijk. Het is gewoon afgesproken werk om op te stappen als er een moment komt waarop ze geïrriteerd worden door Baudet. Afspiegeling van het niveau dat ons moet regeren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

236
0
We lezen graag je reactie!x