Buitenland

Hoe de ‘hulp’ en ‘steun’ aan Oekraïne in de zakken van dit ene bedrijf belandt

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Defensie-aannemers willen continu nieuwe landen bij de NAVO brengen. Waarom? Omdat die landen dan flink moeten investeren in wapens. En belangrijker nog: hun orders moeten plaatsen bij specifieke bedrijven.

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy jr. noemt in een filmpje op TikTok wapenfabrikanten Northrop Grumman, Raytheon, General Dynamics, Boeing en Lockheed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In maart 2022 zette de Amerikaanse overheid 113 miljard dollar opzij voor Oekraïne. Twee maanden geleden is er nog eens 24 miljard vrijgemaakt. En nu wil president Biden nog eens 60 miljard. Na de oorlog moet alles wat we vernietigd hebben weer worden opgebouwd.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voorwaarden

Senator Mitch McConnell liet zich ontvallen dat al dat geld niet echt naar Oekraïne gaat, maar naar Amerikaanse wapenfabrikanten.

En wie is de eigenaar van die bedrijven? BlackRock.

Senator Tim Scott zei dat Oekraïne het geld niet cadeau krijgt, maar dat het gaat om een lening. Waarom noemen ze het een lening? Zodat ze daar voorwaarden aan kunnen verbinden, zei Kennedy. Denk daarbij aan extreme bezuinigingen. Oekraïne moet bovendien alle staatsbezittingen verkopen aan multinationals, waaronder alle landbouwgrond, de meest vruchtbare landbouwgrond ter wereld, de broodmand van Europa.

Meer dan een half miljoen Oekraïense jongens zijn gestorven om die grond bij Oekraïne te houden. Dertig procent van de grond is inmiddels al verkocht aan DuPont, Cargill en Monsanto. Wie is de eigenaar van die bedrijven? BlackRock.

Recht voor onze neus

En wie gaat helpen bij de wederopbouw van Oekraïne? BlackRock.

Ze doen dit recht voor onze neus. Het interesseert ze niet dat wij het weten omdat ze weten dat ze ermee weg kunnen komen. Hoe? Door te zorgen dat wij oorlog met elkaar blijven voeren. Ze zetten mensen tegen elkaar op: blank tegen zwart, links tegen rechts, enzovoorts.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
silence
silence
3 maanden geleden

ben ik verrast? Nee en velen met my

Greet Resist
Greet Resist
3 maanden geleden

dit is andries riphagen op steroiden

Jacques
Jacques
3 maanden geleden

En daarom wens ik dat moeder Rusland heel de Oekraïne terug neemt onder haar vleugels, op Galicië na, en wat voormalig Hongaarse en Roemeense stukjes rondom Transcarpatië. Oprotten Blackrock, Vanguard, Statestreet en ander schorem!

Dubito
Dubito
3 maanden geleden

PERVERS noemen we dit.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x