Homepagina » Het Complot » Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin konden vergaren en behouden
Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin konden vergaren en behouden

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin konden vergaren en behouden

Bij de naam ‘Rothschild’ denken veel mensen aan rijkdom, macht en complottheorieën. De familie stond aan de wieg van het internationale financiële systeem. Nieuwssite Business Insider legt uit hoe de dynastie zijn gigantische fortuin kon vergaren en behouden.

Mayer Amschel Rothschild kan worden gezien als de uitvinder van het moderne bankwezen. Hij is door Forbes genoemd als de op zes na invloedrijkste zakenman aller tijden. “Maar hoe konden de Duitse straathandelaren van de ene op de andere dag de grondleggers worden van het moderne kapitalisme, de beschikking krijgen over een immense hoeveelheid politieke macht en de rijkste familie in de geschiedenis worden?” vraagt historicus Niall Ferguson zich af in zijn boek The House of Rothschild.

Mayer Amschel werd in 1744 geboren in een gettowijk in Frankfurt. Hij woonde samen met 30 familieleden in een kamer boven een winkel. Zijn vader, Amschel Moses, werkte als geldwisselaar en zijdehandelaar en had prins Willem van Hessen als klant.

Mayer verloor op 12-jarige leeftijd zijn beide ouders. Hij reisde af naar Hanover om er te leren over financiën. Hij ging in de leer bij Wolf Jakob Oppenheimer, die zich bezighield met internationale handel.

Net als zijn vader onderhield Mayer contact met prins Willem. Hij verdiende geld met het verzamelen en verkopen van zeldzame munten. De verkoop van antieken stond volgens Ferguson aan de basis van het fortuin van Rothschild.

In 1770 trouwde Mayer met Gutle Schnapper. De twee kregen vijf zonen en vijf dochters. In zijn testament liet Mayer strikte, controversiële richtlijnen opstellen over huwelijken van de Rothschilds.

Toen Mayer overstapte van antieken naar het bankwezen, schoot zijn belastbare inkomen omhoog van 4000 gulden in 1795 naar 60.000 gulden in 1796. Tijdens de Franse Revolutie werd Mayer rijk door het Oostenrijkse leger te voorzien van materieel met geld van de Britten. Na de industriële revolutie importeerde hij Brits textiel. Hij breidde zijn activiteiten al snel uit naar Engeland en de rest van de wereld.

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin vergaarden en behielden

Wapenschild van de familie Rothschild

Het wapenschild van Rothschild bevat een vuist met vijf pijlen, die verwijzen naar Mayers vijf zoons. Hij stuurde zijn zoons aan het begin van de negentiende eeuw naar Frankfurt, Napels, Wenen, Parijs en Londen om daar banken op te richten. De vijf pijlen symboliseren de kracht van eenheid en markeren het begin van de internationale bankiersdynastie.

Om te voorkomen dat het fortuin verloren zou gaan, liet Mayer erfenissen voor vrouwelijke nazaten verbieden. Dit leidde tot huwelijken tussen familieleden; vier van zijn kleindochters trouwden met kleinzoons en één kleindochter trouwde met haar oom.

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin vergaarden en behielden

Carl von Rothschild

In Napels richtte Carl von Rothschild CM de Rothschild & Figli op. Hij onderhield daar nauwe banden met de beruchte en machtige familie de’ Medici. Zijn dochter Charlotte trouwde met zijn neef Lionel, de zoon van Nathan Rothschild.

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin vergaarden en behielden

Salomon von Rothschild

Salomon von Rothschild richtte in Wenen SM von Rothschild op. Hij financierde de Nordbahn, een netwerk van spoorlijnen in Oostenrijk en Duitsland, en was een fervent kunstverzamelaar. Tijdens de Revolutie van 1848 raakte Salomon in opspraak, waarna hij de bank doorgaf aan zijn zoon. Zijn dochter Betty trouwde naar familiegebruik met zijn broer James.

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin vergaarden en behielden

James de Rothschild

James de Rothschild richtte in Parijs De Rothschild Frères op. Vanwege het goede contact tussen James en koning Lodewijk Filips groeide het kantoor in Parijs uit tot één van de meest succesvolle ondernemingen van de familie. De woning waar de kinderen van James opgroeiden is nu onderdeel van de Amerikaanse ambassade. Hij kocht Château Lafite Rothschild, een kasteel en wijngoed in de Bordeaux. Het domein is niet meer uit handen van de familie geweest. Rothschild is ook eigenaar van een aantal andere grote wijngoederen in Frankrijk en verschillende projecten lopen in Chili, Portugal, Argentinië en sinds 2008 in China.

Prins Willem van Hessen, die zaken deed met zowel Amschel Moses als Mayer, vluchtte na de inval van Napoleon naar Denemarken en vertrouwde Mayer een groot deel van zijn fortuin toe. Rothschild sluisde het geld door naar Nathan in Engeland.

Hoe de Rothschilds hun onvoorstelbare fortuin vergaarden en behielden

Château Lafite Rothschild in de Bordeaux

In 1806 trouwde Nathan met Hannah Cohen, de dochter van een vooraanstaande diamanthandelaar. Hij opende NM Rothschild & Sons in 1811. Nathan bedacht een ingenieuze strategie: hij leende aan overheden in tijden van oorlog, om na afloop te verdienen aan de schuld.

De Slag bij Waterloo leverde hem een fortuin op. In 1814 financierde hij het leger van Wellington. Het vermogen van de Rothschilds steeg van 500.000 pond in 1818 naar 4.330.333 pond een decennium later. Ook in andere landen werd de tactiek succesvol toegepast. In de 150 jaar erna werd dan ook bijna onophoudelijk oorlog gevoerd.

Gedurende het grootste deel van de negentiende eeuw was NM Rothschild onderdeel van de grootste bank ter wereld, die de internationale obligatiemarkt domineerde. Stel je een fusie voor tussen Merrill Lynch, Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), en je hebt een beetje een idee hoe machtig en invloedrijk de Rotschilds in die periode waren.

[Business Insider]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
6 jaren geleden

Wat een zooitje !!!

Woppaaa
Woppaaa
Reactie op  pietje
6 jaren geleden

(up)De naam alleen al… Rot Schild 🙂 hahaha 🙂

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Die Rothschilds, met hun aanhang, leven allemaal met dollartekens in hun ogen.

Qben
Qben
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

goochel eens rothschild castle afbeeld dingen

Qben
Qben
Reactie op  Qben
6 jaren geleden

Q bedoel: hun tak monumentenzorg floreert

Mimi
Mimi
6 jaren geleden

De Rothchilds financieren en creeren al ruim 200 jaar oorlogen om er aan te verdienen. Heb ik dat zo goed begrepen?

frans
frans
Reactie op  Mimi
6 jaren geleden

ja!! bij de laatste alinea moet nog de FED bij, deze bankenreeks staan onder beheer van een duistere kliek. De illuminati, Zij gaan nu door met overal oorlogen ‘stichten’. ja in Ukraine, irak, sirie, etc etc. ook de vermoorde negerjongen in Amerika deze week!! Destabiliseren daar waar de zwakke plekken zijn in de sociale samenleving. testen van militair materieel ook. Wapen fabrikanten in UK. Europa. en Amerika draaien overuren, en worden schatrijk!!! Je kunt zeggen dat dit geen mensen zijn. Maar ONMENSEN!
Het enige wat je kunt doen is; liefde en licht sturen naar hen die getroffen worden door oorlog etc.

Faith
Faith
Reactie op  Mimi
6 jaren geleden

Niet alleen verdienen ze goed aan oorlogen, ze zetten de mensheid (bij voorkeur hun religies) ook nog eens doelbewust tegen elkaar op, verspreiden leugens in de media die in hun bezit zijn kortom: de duivel in mensengedaantes. Maar ondanks dat ze zich hier ver boven de wet wanen en de Hoogste Goddelijke Bron toch van ze houdt, dat zal de aller, aller, allerhoogste wel zijn, zullen ze zich wel moeten verantwoorden aan de Universele Wetten voor hun misdaden tegen de mensheid.

bible
bible
Reactie op  Mimi
6 jaren geleden

Deze video maakt een hoop duidelijk wat er in de wereld gebeurt:
https://www.youtube.com/watch?v=OOU4EC-IcNY&list=PLi3TMr3yDn00wruY1uyhwsSVgB9wwkw_l

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

GELD is een illusie die zij beheren en ze worden daarvoor geprezen.

Het geld is dus geheel niet van hun.

Westbound
Westbound
6 jaren geleden

Wat heb je aan tijdelijke macht en rijkdom als je ziel voor eeuwig verloren gaat?

Faith
Faith
Reactie op  Westbound
6 jaren geleden

Geen enkele ziel is voor eeuwig verloren maar pas op de plaats en rechtsomkeer maken is wel aan te raden. Dat zal niet makkelijk zijn maar is er onder die ”groten der aarde” nou nooit eens over nagedacht? Hoe komt een mens zo arrogant? Dat vraag ik me oprecht af.

Klemens
Klemens
6 jaren geleden

1.000.000.000.000,- EUR (1 Billion)
1 Billion EURO for the Banks!
They save the banks and they distroy Europe!
Thats Goldman Sachs politic in Europe and GS is Rothschild!
The numbers getting everyday higher:
“Die EZB wird den Banken in den kommenden zwei Jahren bis zu einer Billion Euro leihen, um die Realwirtschaft in der Peripherie der Eurozone zu beleben. Damit ist das Volumen der Langfristkredite noch größer als bisher bekannt.”
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/08/20/aufseher-als-glaeubiger-banken-in-suedeuropa-bekommen-eine-billion-euro-von-der-ezb/

eNdEmiOn
eNdEmiOn
6 jaren geleden

Rothschild = verrot kind.
Begint al goed, daarna wordt de naam eer aan gedaan door al die inteelt.
En dan blijft er uiteindelijk niet meer dan verrot gedrag over.

zomaar
zomaar
6 jaren geleden

De bitcoin alternatieven zoals de guldencoin is een grote dreiging voor de Rotschilds! virtueel geld zonder tussenkomst van de banken. Kom maar door hoor ! 🙂

Makropoelos
Makropoelos
6 jaren geleden

De oorsprongelijke familie naam is eigenlijk Bauer. En van Mayer Amschel Rothschild is de uitspraak: Give me the control of nations money and I care not who makes the law. En onder de leiding van de Bilderbergers, waar zij de harde kern van zijn, zien we dat nu in Brussel gebeuren.

Er is vrijwel geen centrale bank waar zij niet de controle over hebben. En hun streven is “Wereld Beheersing”, de z.g.n “Nieuwe Wereld Orde” dus.

Dat Rusland nu zo onder druk geplaatst is komt voor namelijk omdat Putin, toen hij de leiding van Jeltsin overnam, o.a de Rotschilds gestopt heeft met het leegroven van Rusland. De Rothschilds zagen zich al heer en meester van de onmetelijke rijkdom aan delfstoffen van Rusland. Tevens heeft Putin laten weten dat buitenlandse machtstructuren in Rusland geen kans meer hebben, Rusland gaat zijn eigen weg.

Laat ons hopen dat dit samen met de overige BRICS landen gaat lukken.

x

Check Also

oorlog

Wereld zet zich schrap voor Derde Wereldoorlog terwijl Russische tanks oprukken naar Oekraïne

Op dit moment verzamelt zich een enorme ...

benjamin

Topbankier Benjamin de Rothschild (57) sterft plotseling

Baron Benjamin de Rothschild is op 57-jarige ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x