Mens en Dier

De Jonge: Dus je wilt geen ‘foetusvaccin’? Dan heb je pech

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister De Jonge ziet niets in het organiseren van een vrije vaccinkeuze voor mensen die liever geen coronavaccin willen dat gebaseerd is op foetaal weefsel. Hij schreef dat in antwoord op Kamervragen van Dik-Faber (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP).

De Jonge legt in zijn brief uit dat er op dit moment drie typen vaccins zijn toegelaten op de Europese markt – Pfizer, Moderna en AstraZeneca – en dat alle drie de vaccins ‘in min of meerdere mate’ gebruikmaken van cellijnen gebaseerd op foetaal weefsel. Een aantal foetale cellijnen zijn ‘aangepast’, licht de minister toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

AstraZeneca, Pfizer en Moderna maken gebruik van de HEK293-cellijn, die in 1973 is ontwikkeld uit embryonale niercellen, die afstammen van ‘een foetus die om onbekende redenen niet kon uitgroeien’. Het vaccin van Janssen maakt gebruik van de Per.C6-cellijn, die in 1995 is ontwikkeld en gebruikmaakt van het netvliesweefsel van een vier maanden oude foetus.

Mutaties

Over cellijnen schrijft hij: “Een cellijn is een groep cellen met eenzelfde afgebakende set aan kenmerken, afkomstig van een enkel organisme, die tumorgroei vertonen (in feite abnormale cellen) of van foetale cellijnen (vaak gezond).

Het gebruik van andere – niet-foetale – cellijnen is volgens de minister geen vanzelfsprekende optie. “Als oudere cellen gebruikt zouden worden voor de ontwikkeling van vaccins, is er een groter risico op nadelige effecten, zoals chromosomale afwijkingen, mutaties die zorgen voor (onder andere) tumorvorming, besmettingen met andere ziekteverwekkers die daadwerkelijk in het vaccin achterblijven en/of een verandering in de cellen hebben aangebracht.” Foetale cellijnen hebben volgens hem een lage kans op eerdere besmettingen en genetische afwijkingen.

Niet mogelijk om keuze te maken

De Jonge vermeldt tussen neus en lippen door dat de eerste poliovaccins besmet waren met een virus (SV40) door het gebruik van apen-nieren als weefselkweek, hetgeen voor een verhoogde kans op bepaalde soorten kanker zorgt.

De minister benadrukt in zijn brief dat het niet mogelijk is om als individu een keuze te maken voor een specifiek type vaccin. “Er is op dit moment sprake van een pandemie met een beperkte beschikbaarheid van vaccins. […] Om deze reden wil ik dat volwassenen gebruikmaken van het vaccinatieprogramma dat op dit moment wordt aangeboden,” schrijft De Jonge.

Neem nog een frikandel.

4.6 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
3 jaren geleden

Deze duivelse frikandel moet acuut vervolgd worden!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

De tiran laat zijn ware gezicht zien

lammert
lammert
3 jaren geleden

Het zoveelste verhaaltje van deze verhaaltjesverteller. En hoe triest dat deze verteller vanuit angst derge-lijk-e verhalen vertelt, toch?
Wanneer we met z’n allen, ik bedoel met zoveel moge-luck mensen liefde uitzenden, waarbij het angstige donker van deze verteller oplossen, gaat de gezamenlukke trilling omhoog, en dat is waarvoor de huidige verhalenvertellers zo bang zijn, snappie? in licht en liefde……………hartegroet

Kees
Kees
3 jaren geleden

Nou Hugo! Verschrikkelijk vies walchelijk mannetje dat je er bent, ik heb zeker wel een keuze gemaakt, en die ga jij niet veranderen. Ik neem jouw gif, van mijn lang zal ik leven niet.

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x