Mens en Dier

De Jonge: Dus je wilt geen ‘foetusvaccin’? Dan heb je pech

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister De Jonge ziet niets in het organiseren van een vrije vaccinkeuze voor mensen die liever geen coronavaccin willen dat gebaseerd is op foetaal weefsel. Hij schreef dat in antwoord op Kamervragen van Dik-Faber (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP).

De Jonge legt in zijn brief uit dat er op dit moment drie typen vaccins zijn toegelaten op de Europese markt – Pfizer, Moderna en AstraZeneca – en dat alle drie de vaccins ‘in min of meerdere mate’ gebruikmaken van cellijnen gebaseerd op foetaal weefsel. Een aantal foetale cellijnen zijn ‘aangepast’, licht de minister toe.

AstraZeneca, Pfizer en Moderna maken gebruik van de HEK293-cellijn, die in 1973 is ontwikkeld uit embryonale niercellen, die afstammen van ‘een foetus die om onbekende redenen niet kon uitgroeien’. Het vaccin van Janssen maakt gebruik van de Per.C6-cellijn, die in 1995 is ontwikkeld en gebruikmaakt van het netvliesweefsel van een vier maanden oude foetus.

Mutaties

Over cellijnen schrijft hij: “Een cellijn is een groep cellen met eenzelfde afgebakende set aan kenmerken, afkomstig van een enkel organisme, die tumorgroei vertonen (in feite abnormale cellen) of van foetale cellijnen (vaak gezond).

Het gebruik van andere – niet-foetale – cellijnen is volgens de minister geen vanzelfsprekende optie. “Als oudere cellen gebruikt zouden worden voor de ontwikkeling van vaccins, is er een groter risico op nadelige effecten, zoals chromosomale afwijkingen, mutaties die zorgen voor (onder andere) tumorvorming, besmettingen met andere ziekteverwekkers die daadwerkelijk in het vaccin achterblijven en/of een verandering in de cellen hebben aangebracht.” Foetale cellijnen hebben volgens hem een lage kans op eerdere besmettingen en genetische afwijkingen.

Niet mogelijk om keuze te maken

De Jonge vermeldt tussen neus en lippen door dat de eerste poliovaccins besmet waren met een virus (SV40) door het gebruik van apen-nieren als weefselkweek, hetgeen voor een verhoogde kans op bepaalde soorten kanker zorgt.

De minister benadrukt in zijn brief dat het niet mogelijk is om als individu een keuze te maken voor een specifiek type vaccin. “Er is op dit moment sprake van een pandemie met een beperkte beschikbaarheid van vaccins. […] Om deze reden wil ik dat volwassenen gebruikmaken van het vaccinatieprogramma dat op dit moment wordt aangeboden,” schrijft De Jonge.

Neem nog een frikandel.

4.6 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
1 jaar geleden

Deze duivelse frikandel moet acuut vervolgd worden!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

De tiran laat zijn ware gezicht zien

lammert
lammert
1 jaar geleden

Het zoveelste verhaaltje van deze verhaaltjesverteller. En hoe triest dat deze verteller vanuit angst derge-lijk-e verhalen vertelt, toch?
Wanneer we met z’n allen, ik bedoel met zoveel moge-luck mensen liefde uitzenden, waarbij het angstige donker van deze verteller oplossen, gaat de gezamenlukke trilling omhoog, en dat is waarvoor de huidige verhalenvertellers zo bang zijn, snappie? in licht en liefde……………hartegroet

Kees
Kees
1 jaar geleden

Nou Hugo! Verschrikkelijk vies walchelijk mannetje dat je er bent, ik heb zeker wel een keuze gemaakt, en die ga jij niet veranderen. Ik neem jouw gif, van mijn lang zal ik leven niet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

162
0
We lezen graag je reactie!x