Buitenland

‘De meeste mensen hebben niet door dat het conflict in Oekraïne over iets veel groters gaat’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De meeste mensen hebben niet door dat het conflict in de Oekraïne eigenlijk over iets veel groters gaat dan alleen maar dat regionale conflict. Dat zei voormalig beurscommentator Willem Middelkoop aan tafel bij De Nieuwe Wereld TV.

Voor Amerika gaat het om het in stand houden van haar hegemonie. Amerika bepaalt sinds de Tweede Wereldoorlog de regels. Amerika bepaalt wat wel en niet goede oorlogen zijn en foute oorlogen zijn. We weten dat die dubbele moraal heel groot is. Alles komt samen in de oorlog in Oekraïne, aldus Middelkoop.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Wat er in Oekraïne gebeurt, is de katalysator voor grote veranderingen in het monetaire systeem. Op geopolitiek gebied kan Amerika haar wereldmacht alleen volhouden als ze ervoor kan zorgen dat er permanente onrust is op het Euro-Aziatisch continent.

Heel bewust op aangestuurd

Dit wordt ook wel de Heartland-theorie genoemd: als je de macht hebt over Oost-Europa, dan heb je de macht over het Euro-Aziatisch continent. Daarom is het in het belang van Amerika om permanent te zorgen dat er onrust is op dat Euro-Aziatisch continent, zei Middelkoop.

Amerika sponsorde de revolutie die in 2014 in Oekraïne uitbrak. Het is een feit dat Amerika de onrust in Oekraïne heeft aangewakkerd. Vervolgens heeft Amerika haar eigen marionettenregering daar neergezet. Amerika heeft er alles aan gedaan om Poetin te irriteren en boos te maken, want het heeft een vijand nodig voor haar militair-industrieel complex.

Poetin moest vervolgens wel optreden omdat de Krim eigenlijk de enige warmwaterhaven is voor zijn marine. Amerika heeft daar heel bewust op aangestuurd.

We houden onszelf voor de gek

In onze media is het net alsof de hele wereld meedoet aan sancties. Dat terwijl we een minderheid zijn. Slechts 1,5 miljard mensen steunen het westerse model en de rest steunt China en Rusland. We houden onszelf in het Westen voor de gek. We doen aan collectief zelfbedrog door te denken dat onze visie de enige juiste is, benadrukte Middelkoop.

Als je nu hoort wat Macron zegt, als je hoort wat Joe Biden zegt en als je hoort wat hier in Den Haag wordt gezegd: ‘Die hoge inflatie? Komt door Poetin’. Er wordt gezegd dat er geen inflatie was geweest zonder de oorlog. Ze kunnen nu het eigen falende beleid van centrale banken, van veel te lang te veel geld drukken tegen veel te lage rentestanden, gaan afwentelen.

De veranderingen zijn begonnen

Klaus Schwab, auteur van The Great Reset, heeft gezegd dat we de crisistijd moeten gebruiken om grote veranderingen door te voeren. In de Grote Reset-gedachte komt het heel goed uit dat de crisis dieper wordt.

“Het wordt nu zo spannend en ik denk dat er de komende twee, drie, vier jaar zoveel gaat gebeuren. Ik maak me er ook zorgen over, want ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik weet alleen wel dat de veranderingen begonnen zijn,” zei Middelkoop.

4.6 203 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

De analyse van Middelkoop is zeer gedegen en zoals verteld in dat gesprek: deze informatie komt uiteraard niet in de massamedia terecht want die fungeert slechts als een succesvolle propagandamachine.

Frans Peeters
Frans Peeters
2 jaren geleden

Het gaat hier zeker ook om de grondstoffen, wie die macht bezit kan daar misbruik van maken wat Poutin zeker niet gedaan heeft in de laatste 40 jaar

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Ze hebben het niet door en ze krijgen het niet door. Elke avond staatsomroep kijken helpt daar goed bij.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

We zijn heel erg de lul

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x