Buitenland

Hoe in Oekraïne in rap tempo de surveillance-maatschappij wordt opgetuigd

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!

Sinds vorige week gebruikt het Oekraïense ministerie van Defensie de gezichtsherkenningssoftware van het omstreden bedrijf Clearview. De technologie kan in Oekraïne onder andere worden gebruikt ‘om misinformatie te bestrijden, de namen van Russische soldaten te achterhalen en doden te identificeren’.

Oekraïne mag gratis gebruikmaken van de diensten van Clearview, dat in Europa hard wordt aangepakt door privacywaakhonden. Vooral de manier waarop foto’s aan de gezichtendatabase worden toegevoegd, staat nogal ter discussie. Clearview gebruikt webscrapers om foto’s te verzamelen die mensen op internet geplaatst hebben. Dat heeft geleid tot een database van 10 miljard foto’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Minimaal 50 keer

Clearview is medegefinancierd door de beruchte Silicon Valley-investeerder Peter Thiel, die onder meer in de stuurgroep zit die de Bilderbergconferentie organiseert.

De Nederlandse politie gebruikte de controversiële gezichtsherkenningssoftware al ‘minimaal 50 keer’, schreven Amerikaanse media vorig jaar. Oud-minister van Justitie Ferd Grapperhaus schreef aan de Kamer dat ‘het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie, red.) bij de politie geen luxe is, maar noodzaak om effectief te kunnen blijven optreden’. “De verwachting is dat AI uiteindelijk tot een breed geaccepteerde en gebruikte techniek zal uitgroeien,” schreef Grapperhaus.

Mooie trial

“Wat aardig dat Clearview dit gratis aanbiedt. Mooie trial, want dit past ook prachtig in de surveillance-maatschappij die in rap tempo wordt opgetuigd,” reageert Statenlid Daniël Osseweijer.

Data-speurder Marc van der Vegt zegt: “Ik vermoed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid met een glimlach de resultaten van de trial zal verwelkomen. Of er een grondslag voor is weet men nog niet, maar nog een ‘experimentele fase’ zal ‘uitkomst bieden’. Wie kent er goede plastisch chirurgen?”

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Een nieuwe proeftuin voor de globalisten. Dit keer is het de OekraIne geworden.

Ik vraag mij wel af, hoeveel mensen er straks nog bespioneerd kunnen worden met dat surveillance systeem.

Op dit moment vluchten er sowieso heel wat mensen richting het Oosten: Rusland dus. En DIE mensen die pro Zelensky zijn en voor wie de grond te heet onder de voeten wordt, vluchten nu dus massaal richting dat “fantastische vrije” Westen.

Je vraagt je dus af, WIE er straks allemaal 24/7 bekeken moeten worden.

Dat zullen dan zéér waarschijnlijk vooral oude en zieke mensen zijn, die simpelweg nergens meer heen kunnen.

Ik moet héél eerlijk zeggen, dat ons leven steeds meer de karaktertrekjes van een pure nachtmerrie beginnen te krijgen.

Het IDEE alleen al, dat je werkelijk nergens meer vrij kunt rond bewegen. En dan gaat het hier natuurlijk om buitenshuis, maar de uiteindelijke plannen betreffen ook binnenshuis.

Oud-minister van Justitie Ferd Grapperhaus noemt het absoluut noodzakelijk, dat mensen permanent gevolgd kunnen worden.

Wat een ongelooflijke hypocrisie! Hij doet net alsof met deze nieuwe methodes criminelen gemakkelijker opgepakt kunnen worden.

Als je ziet hoe “goed” Justitie in staat is om bijvoorbeeld de drugscriminaliteit aan te pakken, dan weet je dat dat gewoon een drogreden is.

ECHTE criminelen zullen in staat blijken om uit het zicht te blijven en WIJ, die ons leven lang nog nooit een strafbaar feit hebben gepleegd, zijn de klos.

Ik ben zo langzamerhand deze wereld, die geregeerd wordt door levensgevaarlijke gekken, spuugzat!

Maar….. dan luister ik weer naar mijn man, die zegt: Dat is nu precies wat “zij” willen. Wij gaan het ze niet te gemakkelijk maken.

Albert
Albert
2 jaren geleden

Big Bro Grijphuis graait en grijpt om zich heen. Nog steeds? Vanuit de bak?

JJ Post
JJ Post
2 jaren geleden

En zo dendert de trein maar door , en velen willen het niet zien en geven liever Baudet of Poetin de schuld van alles.
Terwijl toch niet hun het waren die deze Plandemie er door gejast hebben en de mensen niet van de nodige mRNA troep hebben voorzien .
Maar ze zijn nog te lui om een paar uurtje te besteden aan wat er werkelijk speelt in de wereld, want ze zijn gewent aan het slachtofferschap , en daar dient een dader tegen over te staan , en dat is Rutte niet meer nee hoor , die toeslagen affaire en dat gas schandaal in Groningen weegt niet op tegen wat Baudet en Poetin allemaal hun aangedaan hebben.
Baudet komt voor hun vrijheid op net als Poetin, want zeg zelf 34 Bio Labs vernietigen is toch niet echt Communisme .
Poetin weet dat het westen hem weg wil hebben , om hun NWO agenda er door te kunnen drukken, en hij heeft een grote troef als het moet gaan we met zijn allen BOOOOMMM, en alles is weg.
Ik geloof niet dat ze dat willen riskeren , ondanks hun atoombunkers , want wat blijft er over als alles vernietigd is .
Niemand om te onderdrukken of knaken aan te verdienen, dus die BOOOMMM zal wel los lopen.

John
John
2 jaren geleden

Als iedereen zich voortaan hetzelfde kleedt, en grote hoeden en zonnebrillen opzet.
Misschien zal de ai je nog identificeren aan de hand van lichaamsbouw en manier van lopen.

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x