Binnenland

Hoe onderzoek naar hoge sterfte wordt getraineerd: ‘Dit is niet alleen tegen de wet, maar ook tamelijk bijzonder’

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Hoogleraar Ronald Meester diende samen met wetenschapper Marc Jacobs een onderzoeksvoorstel in naar een mogelijk verband tussen vaccinatie en de hoge sterfte. Dat voorstel werd door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek, afgewezen.

Saillant detail: dit was het enige onderzoeksvoorstel dat kijkt naar een mogelijke relatie tussen vaccinatie en oversterfte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
‘Helaas’ meer tijd nodig

Meester vond de motivering voor de afwijzing nogal vreemd en daarom heeft hij bezwaar gemaakt. Het bezwaar heeft hij op 19 december vorig jaar ingediend. Volgens de wet moet zo’n bezwaar binnen 10 weken zijn afgehandeld, met in uitzonderingsgevallen mogelijk vier weken extra.

De hoogleraar merkt op dat deze termijnen inmiddels zijn verlopen. ZonMw laat weten dat men ‘helaas’ meer tijd nodig heeft om over zijn bezwaar te kunnen beslissen. “Dat is niet alleen tegen de wet, maar ook tamelijk bijzonder omdat de onafhankelijke bezwaarcommissie haar rapport al op 8 maart heeft aangeleverd, precies zoals afgesproken,” schrijft Meester.

Waar zijn jullie mee bezig?

“Wat is er toch aan de hand?” vraagt hij. “Hoe kan de overheid van burgers vragen om zich aan de wet te houden, als zij dat zelf niet doet?”

Meester ziet hetzelfde patroon naar eigen zeggen bij veel Wob-verzoeken.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen richt zich tot ZonMw: “Waar zijn jullie mee bezig?”


4.9 129 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
1 jaar geleden

Waar zij mee bezig zijn….

Vrijheid moet keer op keer teruggewonnen worden.

Over de vrijheidsbeperkingen, of dat nou censuur is of alles daartoe van de afgelopen drie jaar mag niemand zich illusies maken.

De macht zal niet vrijwillig afstand doen van haar landwinsten.

De gebieden van het leven waar de elite haar macht heeft laten gelden, en gaande, moeten door ons worden teruggevorderd.

En dat vorderen, gaat niet zonder de breidheid om de gewetenloze arrogantie keihard aan te pakken. En dat minstens zo goed georganiseerd en met veel intelligente passie en onvermurwbare moed

Ton Nuiten
Ton Nuiten
1 jaar geleden

Dat er een verband tussen die vaccins en oversterfte is, zal ongetwijfeld ook bij ZonMw vaststaan. Toch lijken ze er toch een felle schijnwerper voor nodig te hebben om er in verband daarmee de zon mee te moeten zien schijnen!

Annette
Annette
1 jaar geleden

NATUURLIJK weten ze bij ZonMw al lang wat er werkelijk aan de hand is.

Het zal hier in Nederland natuurlijk helemaal niet anders zijn dan in alle andere, dichtbij gelegen of verder weg, landen, waar WEL de onderzoeksgegevens boven water zijn gekomen.

Maar…. laten wij vooral met z’n allen niet vergeten, dat de regeringsleden HIER in Nederland allemaal tot de meest brave jongetjes en meisjes in de Klaus Schwab-klas behoren.

En DAN is het ook gelijk duidelijk, waarom er tot nu toe nog geen openheid van zaken is gegeven.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn zéér waarschijnlijk zó schokkend, dat die niet in de openbaarheid mogen komen.

Op de een of andere manier blijkt het mogelijk te zijn om de grootst mogelijke schandalen in de doofpot te stoppen. En de deksel daarvan wordt zó stevig gesloten, dat je heel wat breekijzers nodig hebt om die te openen.

Er wordt regelmatig gezegd en geschreven, dat Nederland het gidsland is voor de uitrol van Agenda 2030.

Met alles wat er in de afgelopen tijd gebeurd is en nog steeds gebeurt, kun je daar zo langzamerhand (jammer genoeg) niet meer onderuit.

Dat kan, althans naar mijn mening, alleen maar zijn, omdat het Nederlandse volk geen volk meer is, dat de barricaden opgaat en hard roept: EN NU IS HET GENOEG GEWEEST.

Dat is absoluut niet altijd zo geweest. Ik kan mij de ECHT grote demonstraties nog wel herinneren in de tachtiger jaren. Toen kreeg je wel 400.000 mensen op de been.

Daarna is het rap bergafwaarts gegaan. Dat heeft vast en zeker te maken gehad met HET GOEDE LEVEN.

Inmiddels zijn er natuurlijk honderdduizenden mensen, die helemaal niet meer zo’n goed leven hebben, maar de “spirit” lijkt verdwenen te zijn.

Op de, veel te kleine, groep diehards na, is het Nederlandse volk apathisch geworden en nauwelijks meer in beweging te krijgen.

En TOCH moeten wij door blijven gaan met het verrotte systeem bloot te leggen.

In onze woonplaats wordt al sinds 10 juli vorig jaar iedere dag op het viaduct boven de A7 gevlagd.

Dat begon TOEN in eerste instantie met het ondersteunen van de boeren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een veel breder protest.

Omdat de boeren (helaas, althans de meeste) hun vertrouwen hebben gegeven aan Caroline van der Plas en haar zien als de grote REDDER, richten wij ons nu voornamelijk op heel veel andere zaken.

Ik wil hier ook nog speciaal mijn ongelooflijke bewondering uitspreken voor die mensen, die, werkelijk waar: in weer en wind, daar iedere dag trouw om 4 uur ’s middags staan met maar één boodschap: het wakker maken van de rest van de Nederlandse bevolking.

Archibald
Archibald
1 jaar geleden

Ze ruiken inraad!

Back to top button
119
0
We lezen graag je reactie!x