CoronaBinnenland

Wob-bommetje: de ‘onafhankelijke’ wetenschap ligt zowat letterlijk in bed met de politiek en Big Pharma

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Er is opnieuw een opmerkelijk Wob-document boven water gekomen. Marcel Verweij en Roland Pierik van de Denktank Desinformatie schreven een ‘opiniestuk’ in de Volkskrant waarmee ze minister Hugo de Jonge steunden in zijn vaccinatiedwang, getiteld: ‘Vaccinatie hóéft niet. Maar piep dan ook niet over minder vrijheid’.

Verweij stuurde vervolgens een mail naar het ministerie van VWS zodat De Jonge de argumenten kon gebruiken in het debat. “Zo rollen de Denktank en steunpilaar Volkskrant,” schrijft data-analist Cees van den Bos, die het Wob-document opdiepte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

wob

Alles komt uit

“In de voorbije dagen heb ik samen met Roland Pierik een kort stukje geschreven waarin we Hugo de Jonges opmerking verdedigen dat corona-gevaccineerden straks meer bewegingsruimte zouden kunnen krijgen. In dit opiniestuk, dat we net naar de Volkskrant hebben gestuurd, leggen we uit (op een elegante manier denken we) dat daarbij helemaal geen sprake is van een vaccinatieplicht, en dat parlementariërs die dat wel beweren de plank erg misslaan. We hopen dat het snel gepubliceerd wordt, maar als VWS of Hugo de Jonge de argumentatie al eerder kan gebruiken in het debat: van harte welkom.”

Het document doet veel stof opwaaien. “Wow. Alles komt uit,” schrijft Maarten van den Berg. Neuroloog Jan Bonte voegt toe: “Roland Pierik en Marcel Verweij als propagandahoeren van Hugo de Jonge.”

Kapot schamen

“Er komt steeds meer boven tafel door middel van Wob-verzoeken. Ongelofelijk dat de zogenaamde wappievermoedens helaas toch weer blijken te kloppen. Triest!” reageert oud-verpleegkundige Marga Bult.

“Marcel Verwij van de Wageningen University & Research steunde Hugo de Jonge in zijn dwingende prikplichtpropaganda. Ik zou me kapot schamen als Wageningse Universiteit. En wat een denigrerend opiniestuk schreef Verweij in ‘VWS-steunpilaar’ de Volkskrant samen met Pierik,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

het lijkt wel een komplot

Mart
Mart
1 jaar geleden

We wisten het
al wel

Underground
Underground
1 jaar geleden

70.000 mensen eisen vervolging van hugo de j, en waarom staat mengelen daar nog ?

(Volgens de aangifte zou hij als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben aangezet tot haat, geweld en discriminatie tegen personen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona. Ook zou hij zich volgens de aangifte schuldig hebben gemaakt aan groepsbelediging, bedreiging, dwang en belaging van ongevaccineerden.)

Liberty
Liberty
1 jaar geleden

Alles komt uit, maar nog mondjesmaat in de MSM. Ze zullen alles trouwens zo verdraaien dat ze het ‘nicht gewusst haben’. Walgelijk.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x