CoronaBinnenland

Wob-bommetje: de ‘onafhankelijke’ wetenschap ligt zowat letterlijk in bed met de politiek en Big Pharma

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!

Er is opnieuw een opmerkelijk Wob-document boven water gekomen. Marcel Verweij en Roland Pierik van de Denktank Desinformatie schreven een ‘opiniestuk’ in de Volkskrant waarmee ze minister Hugo de Jonge steunden in zijn vaccinatiedwang, getiteld: ‘Vaccinatie hóéft niet. Maar piep dan ook niet over minder vrijheid’.

Verweij stuurde vervolgens een mail naar het ministerie van VWS zodat De Jonge de argumenten kon gebruiken in het debat. “Zo rollen de Denktank en steunpilaar Volkskrant,” schrijft data-analist Cees van den Bos, die het Wob-document opdiepte.

wob

Alles komt uit

“In de voorbije dagen heb ik samen met Roland Pierik een kort stukje geschreven waarin we Hugo de Jonges opmerking verdedigen dat corona-gevaccineerden straks meer bewegingsruimte zouden kunnen krijgen. In dit opiniestuk, dat we net naar de Volkskrant hebben gestuurd, leggen we uit (op een elegante manier denken we) dat daarbij helemaal geen sprake is van een vaccinatieplicht, en dat parlementariërs die dat wel beweren de plank erg misslaan. We hopen dat het snel gepubliceerd wordt, maar als VWS of Hugo de Jonge de argumentatie al eerder kan gebruiken in het debat: van harte welkom.”

Het document doet veel stof opwaaien. “Wow. Alles komt uit,” schrijft Maarten van den Berg. Neuroloog Jan Bonte voegt toe: “Roland Pierik en Marcel Verweij als propagandahoeren van Hugo de Jonge.”

Kapot schamen

“Er komt steeds meer boven tafel door middel van Wob-verzoeken. Ongelofelijk dat de zogenaamde wappievermoedens helaas toch weer blijken te kloppen. Triest!” reageert oud-verpleegkundige Marga Bult.

“Marcel Verwij van de Wageningen University & Research steunde Hugo de Jonge in zijn dwingende prikplichtpropaganda. Ik zou me kapot schamen als Wageningse Universiteit. En wat een denigrerend opiniestuk schreef Verweij in ‘VWS-steunpilaar’ de Volkskrant samen met Pierik,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

het lijkt wel een komplot

Mart
Mart
2 maanden geleden

We wisten het
al wel

Underground
Underground
2 maanden geleden

70.000 mensen eisen vervolging van hugo de j, en waarom staat mengelen daar nog ?

(Volgens de aangifte zou hij als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben aangezet tot haat, geweld en discriminatie tegen personen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona. Ook zou hij zich volgens de aangifte schuldig hebben gemaakt aan groepsbelediging, bedreiging, dwang en belaging van ongevaccineerden.)

Liberty
Liberty
2 maanden geleden

Alles komt uit, maar nog mondjesmaat in de MSM. Ze zullen alles trouwens zo verdraaien dat ze het ‘nicht gewusst haben’. Walgelijk.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

77
0
We lezen graag je reactie!x