Universum

De maan is ook hol

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De maan is de enige natuurlijke satelliet van de aarde en de op vier na grootste maan van ons zonnestelsel.

Onze maan vertoont schijngestalten omdat gewoonlijk slechts een deel van het vanaf de aarde zichtbare maanoppervlak door de zon wordt verlicht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze cyclus van de maan is sinds mensenheugenis gebruikt als middel om tijdmeting aan te relateren. De maan is samen met de zon en in combinatie met de rotatie van de aarde verantwoordelijk voor de getijden. De getijdenwerking vervormt de aarde, wat wrijving veroorzaakt en er daarmee voor zorgt dat de draaisnelheid van de aarde langzaamt afneemt. Omgekeerd veroorzaakt de aarde ook getijdenwerking op de maan.

Zwaartekrachtsveld

Sommige maanfasen hebben zelfs invloed op onze gemoedstoestand en emoties. De meeste mensen staan nooit stil bij het bestaan of de samenstelling van de maan.

Er zijn veel theorieën over het ontstaan van de maan. De gangbare theorie is dat de maan is ontstaan doordat de aarde botste met Theia, een planeet van ongeveer de grootte van Mars.

In 1962 zei NASA-wetenschapper dr. Gordon MacDonald: “Uit de astronomische data kan worden afgeleid dat het binnenste van de maan meer lijkt op een holle in plaats van een homogene bol.”

Nobelprijswinnaar dr. Harold Urey stelde dat zich in het binnenste van de maan grote gaten bevinden. Dr. Sean C. Solomon van het Massachusetts Institute of Technology schreef bovendien: “Door de experimenten met de Lunar Orbiter zijn we veel te weten gekomen over het zwaartekrachtsveld van de maan. Ze wijzen erop dat de maan mogelijk hol is.”

Maanbeving

In Intelligent Life in the Universe stelt de beroemde astronoom Carl Sagan: “Een natuurlijke satelliet kan geen hol object zijn. Daarom is de maan wellicht geen ‘natuurlijke’ satelliet.”

De maanlanding van de Apollo 12 op 20 november 1969 veroorzaakte een maanbeving. De maan galmde vervolgens nog een uur na. Na seismische metingen tijdens Apollo 13 werd geconcludeerd dat de maan een lichte of helemaal geen kern heeft.

Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri, of zoals David Icke ze omschrijft: de ‘Reptilians’. In de jaren zeventig schreven twee wetenschappers van de Academie van Wetenschappen van de Sovjet-Unie in het tijdschrift Spoetnik dat de maan in feite een uitgehold ruimteschip is.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

53 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
10 jaren geleden

Ja, jongens en meisjes, de maan is gemaakt van groene gatenkaas.

hottfix
hottfix
10 jaren geleden

We zijn net het hoofdstuk voorbij NASA liegt en bedriegt en hier hebben we het dan weer over een aardbeving ten tijde van.

MMMmm denk dat ik hem maar eens uit zet die computer

Sander
Sander
10 jaren geleden

Straks gaan ze nog bedenken dat onze hersens hol zijn, wat in het geval bij sommige mensen nog aardig dicht bij de waarheid zou komen. 😮

pepsi
pepsi
10 jaren geleden

Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.

Back to top button
53
0
We lezen graag je reactie!x