Homepagina » Universum » De maan is ook hol
De maan is ook hol

De maan is ook hol

De maan is de enige natuurlijke satelliet van de aarde en de op vier na grootste maan van ons zonnestelsel.

Onze maan vertoont schijngestalten omdat gewoonlijk slechts een deel van het vanaf de aarde zichtbare maanoppervlak door de zon wordt verlicht.

Deze cyclus van de maan is sinds mensenheugenis gebruikt als middel om tijdmeting aan te relateren. De maan is samen met de zon en in combinatie met de rotatie van de aarde verantwoordelijk voor de getijden. De getijdenwerking vervormt de aarde, wat wrijving veroorzaakt en er daarmee voor zorgt dat de draaisnelheid van de aarde langzaamt afneemt. Omgekeerd veroorzaakt de aarde ook getijdenwerking op de maan.

Zwaartekrachtsveld

Sommige maanfasen hebben zelfs invloed op onze gemoedstoestand en emoties. De meeste mensen staan nooit stil bij het bestaan of de samenstelling van de maan.

Er zijn veel theorieën over het ontstaan van de maan. De gangbare theorie is dat de maan is ontstaan doordat de aarde botste met Theia, een planeet van ongeveer de grootte van Mars.

In 1962 zei NASA-wetenschapper dr. Gordon MacDonald: “Uit de astronomische data kan worden afgeleid dat het binnenste van de maan meer lijkt op een holle in plaats van een homogene bol.”

Nobelprijswinnaar dr. Harold Urey stelde dat zich in het binnenste van de maan grote gaten bevinden. Dr. Sean C. Solomon van het Massachusetts Institute of Technology schreef bovendien: “Door de experimenten met de Lunar Orbiter zijn we veel te weten gekomen over het zwaartekrachtsveld van de maan. Ze wijzen erop dat de maan mogelijk hol is.”

Maanbeving

In Intelligent Life in the Universe stelt de beroemde astronoom Carl Sagan: “Een natuurlijke satelliet kan geen hol object zijn. Daarom is de maan wellicht geen ‘natuurlijke’ satelliet.”

De maanlanding van de Apollo 12 op 20 november 1969 veroorzaakte een maanbeving. De maan galmde vervolgens nog een uur na. Na seismische metingen tijdens Apollo 13 werd geconcludeerd dat de maan een lichte of helemaal geen kern heeft.

Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri, of zoals David Icke ze omschrijft: de ‘Reptilians’. In de jaren zeventig schreven twee wetenschappers van de Academie van Wetenschappen van de Sovjet-Unie in het tijdschrift Spoetnik dat de maan in feite een uitgehold ruimteschip is.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

53 reacties

 1. [quote name=”LoKi”]Weet niet of het iemand is opgevallen maar de Maan is een kwartslag gedraaid met de klok mee.
  De donkere grijze vlekken rechtsboven (foto koptekst)zitten nu rechtsonder.

  Op de een of andere manier heeft iets of iemand het doen draaien.[/quote]
  Wat jij rechtop noemt is rechtop ten opzichte van zijn baanvlak. Als de maan in het oosten opkomt maakt dat baanvlak een hoek met de horizon en is de maan met de zelfde hoektegen de klok in gekanteld. Op haar hoogste punt in het zuiden staan de baan en de maan “normaal” en als ze in het westen ondergaat is ze ongeveer evenveel met de klok mee gekanteld. Als je goed kijkt de volgende keer dan zul je het zelf kunnen zien

  1 likes
 2. Ja, jongens en meisjes, de maan is gemaakt van groene gatenkaas.

  0 likes
 3. We zijn net het hoofdstuk voorbij NASA liegt en bedriegt en hier hebben we het dan weer over een aardbeving ten tijde van.

  MMMmm denk dat ik hem maar eens uit zet die computer

  0 likes
 4. Straks gaan ze nog bedenken dat onze hersens hol zijn, wat in het geval bij sommige mensen nog aardig dicht bij de waarheid zou komen. 😮

  0 likes
 5. Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.

  0 likes
 6. De Maan en Helium-3, onze toekomstige energie?

  https://www.youtube.com/watch?v=0AktJCLhRHQ

  0 likes
 7. Als de planeet- en mensheid vernietigers hun zin gaan krijgen dan kunnen de ‘uitverkorenen’ straks alleen nog maar naar een holle aarde vertrekken.

  0 likes
 8. Eehhh Appolo 13 heeft de maan nooit bereikt dus leg uit wat er precies is gemeten.

  0 likes
 9. ‘Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri, of zoals David Icke ze omschrijft: de ‘Reptilians’.’

  Wat een baarlijke nonsens! Enne… hebben die ‘reptilians’ dan geen zuurstof nodig om te leven? (want dat is niet aanwezig OP en IN de maan)

  0 likes
 10. Geef die man een boormachine en stuur m naar de maan .

  0 likes
 11. De maan is daar geplaatst,als vervangend object.Bij zero point hebben wij hier weer gewoon zo als het was 2 manen.En een andere zon Helios ascendeerd net als de gehele kosmos mee. naar een hoger trillingsveld.Mercurius wordt de nieuwe zon.#pepsi dit nieuws hoef je niet lang meer op te wachten.# Sander je hersens zijn gelijk aan een computer.Als deze volgestopt is met niet relevante onzin, is de enige oplossing ,er uit halen wat je niet meer dient en de juiste informatie te downloaden.wat op dit moment al gedaan wordt door Alceone (centrale zon) Helios en Ison.Ook al het dna van al het leven is aan het veranderen.

  0 likes
 12. In geval van de aarde kan ik een holle aarde volgen als gevolg van een middelpunt vliedende kracht. Althans dat prikkelt mijn voorstellingsvermogen.
  Maar de maan roteert niet.
  Geen middelpunt vliedende kracht.

  0 likes
 13. Het boek “Who built the moon” is een wetenschappelijke uitwerking van de theorie dat de maan hol is. Super interessant.

  Het schijnt dat ding voor geen kante klopt. Hij is te groot, te licht en te jong. Er is van alles aan wat niet zo hoort zijn.

  0 likes
 14. [quote name=”herman de graaf”]In geval van de aarde kan ik een holle aarde volgen als gevolg van een middelpunt vliedende kracht. Althans dat prikkelt mijn voorstellingsvermogen.
  Maar de maan roteert niet.
  Geen middelpunt vliedende kracht.[/quote]
  De maan roteert wel, één keer per maand. Daardoor staat dezelfde kant van de maan altijd naar de aarde gericht.

  0 likes
 15. Sommige mensen hebben volgens mij echt geen leven als ik zie hoe vaak een aantal hier reageren zonder enige onderbouwde toegevoegde waarde.
  Er is ook relatie-planet voor jullie, is vast een stuk interessanter (en wellicht hol) ;-).

  0 likes
 16. A[quote name=”Westbound”]’Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri, of zoals David Icke ze omschrijft: de ‘Reptilians’.’

  Wat een baarlijke nonsens! Enne… hebben die ‘reptilians’ dan geen zuurstof nodig om te leven? (want dat is niet aanwezig OP en IN de maan)[/quote]

  Ja idd, dit gaat echt nergens over, nonsens ten top! 😀

  0 likes
 17. [quote name=”herman de graaf”]In geval van de aarde kan ik een holle aarde volgen als gevolg van een middelpunt vliedende kracht. Althans dat prikkelt mijn voorstellingsvermogen.
  Maar de maan roteert niet.
  Geen middelpunt vliedende kracht.[/quote]

  foutje, de maan roteert wel 🙂

  0 likes
 18. [quote name=”pietje bell”]De maan is daar geplaatst,als vervangend object.Bij zero point hebben wij hier weer gewoon zo als het was 2 manen.En een andere zon Helios ascendeerd net als de gehele kosmos mee. naar een hoger trillingsveld.Mercurius wordt de nieuwe zon.#pepsi dit nieuws hoef je niet lang meer op te wachten.# Sander je hersens zijn gelijk aan een computer.Als deze volgestopt is met niet relevante onzin, is de enige oplossing ,er uit halen wat je niet meer dient en de juiste informatie te downloaden.wat op dit moment al gedaan wordt door Alceone (centrale zon) Helios en Ison.Ook al het dna van al het leven is aan het veranderen.[/quote]

  eigenlijk hebben we 2 manen 🙂

  0 likes
 19. Hier spreekt het maanmonster.
  Ik woon in de maan.
  Nu ben ik hier wat graancirkels maken.
  Vandaar ook al die gekke mineralen.
  Dat is het maanstof.
  Afijn, ik heb een stofzuiger nodig want ik ben erg stoffig.

  Wow, dit is goed spul man…

  0 likes
 20. Weet niet of het iemand is opgevallen maar de Maan is een kwartslag gedraaid met de klok mee.
  De donkere grijze vlekken rechtsboven (foto koptekst)zitten nu rechtsonder.

  Op de een of andere manier heeft iets of iemand het doen draaien.

  0 likes
 21. [quote name=”Atlan”]Eehhh Appolo 13 heeft de maan nooit bereikt dus leg uit wat er precies is gemeten.[/quote]
  De derde trap van de Apollo 13 die het zetje naar de maan aan de SM,CMen LM gaf, is na loskoppeling op crash-course naar de maan gestuurd en daar ingeslagen. De seismometers van apollo 11 en 12 hebben dit geregistreerd.

  0 likes
 22. [quote name=”herman de graaf”]In geval van de aarde kan ik een holle aarde volgen als gevolg van een middelpunt vliedende kracht. Althans dat prikkelt mijn voorstellingsvermogen.
  Maar de maan roteert niet.
  Geen middelpunt vliedende kracht.[/quote]
  De middelpuntvliedende kracht kan nooit een verklaring zijn voor een holle Aarde.
  Bij een bepaalde cirkelbaansnelheid v op afstand r heeft een massa m een middelpuntzoekende kracht nodig om in die cirkelbaan te blijven t.g.v. m.v^2/r.
  Het ronddraaiende materiaal van de Aardbol krijgt die naar het midden trekkende kracht uit de zwaartekracht, te berekenen met G.m.M/r^2. Als die twee even groot zijn draait m met de ontsnappingssnelheid. Is de zwaartekracht groter (of de baansnelheid te klein, dat komt op het zelfde neer in dit geval)dan zou een satelliet naar beneden gaan; maar een stukje Aarde kan niet naar beneden gaan, want daar zit al vast materiaal onder. Het enige resultaat is dan dat het vaster tegen de ondergrond wordt gedrukt. Anders gezegd: wil een planeet zo hard ronddraaien dat materiaal naar buiten wordt geslingerd tegen de zwaartekracht in, dan moet de baansnelheid groter zijn dan de ontsnappingssnelheid. Maar dan zou het buitenste materiaal even goed naar buiten vliegen. En in ieder geval komt de baansnelheid op de evenaar (1667 km/h)
  niet in de buurt van de benodigde ontsnappingssnelheid (40.000 km/h)

  0 likes
 23. Ik heb het sterke vermoeden dat hier sprake is van quote-mining (citaten uit hun context selecteren, waardoor ze een andere betekenis schijnen te hebben dan de spreker bedoeld heeft); ik kan het moeilijk controleren want er wordt geen oorspronkelijke bron gegeven op collective-evolution.com (wat de betrouwbaarheid al twijfelachtig maakt), maar in het geval van Gordon MacDonald weet ik het vrijwel zeker, omdat die nog geen jaar later een artikel heeft gepubliceerd (The internal constitutions of the inner planets and the moon)(http://link.springer.com/article/10.1007/BF00172383#) waarin hij juist aantoont dat de maan of een bol met homogene dichtheid is of met een iets oplopende dichtheid (kleine )ijzerkern. En dus zeker niet hol. In feite gebruikt hij een analysetechniek, die aantoont dat de maan (en de rest van de binnenplaneten) niet hol KAN zijn: door metingen aan baan- en rotatieparameters bepaalt hij het gereduceerde traagheidsmoment. Voor een homogene bol moet dat theoretisch 0,4 zijn, voor een holle bolschil zou dat 0,67 moeten zijn. De gemeten waardes zijn voor de maan 0,394 en voor de Aarde 0,33 (een stuk onder de 0,4 wil zeggen dat de bol niet homogeen is, maar naar binnen toe een oplopende dichtheid heeft).
  Dat de maan een geringere dichtheid heeft dan de Aarde is eenvoudig te verklaren door aan te nemen dat ze uit lichter materiaal is opgebouwd dan de Aarde. De dichtheid komt ongeveer overeen met die van de Aardmantel. Dus zou de maan grotendeels uit ongeveer dat materiaal kunnen zijn opgebouwd met (vrijwel) geen ijzerkern.

  0 likes
 24. Nog even over dat de maan een uur lang zou narinkelen (as a bell)> zo komen de fabeltjes de wereld in:
  op een persconferentie over de seismische resultaten werd het opvallende resultaat genoemd dat oppervlakkige trillingen wel tien minuten waarneembaar bleven. Opvallend want dat soort trillingen duren op Aarde meestal niet langer dan een minuut, vaker korter. Om aan te geven hoe verbaasd men was gebruikte men een analogie: “het is alsof je tegen een klok slaat, die dan een uur later nog klinkt”. Kennelijk hebben journalisten deze analogie als een letterlijke beschrijving beschouwd.
  De langere duur heeft vermoedelijk te maken met de structuur van het maankorstmateriaal, dat in tegenstelling tot het aardkorstmateriaal minder absorptie vertoont doordat de structuur vaster is. Zie bijv:
  http://www.nasa.gov/exploration/home/15mar_moonquakes_prt.htm

  0 likes
 25. [quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]

  Heerlijk toch. Persoonlijk om ik hier ook niet om iets als definitieve waarheid op te snorren, maar het is leuk en soms erg interessant om de wereld eens van een andere invalshoek te bekijken. Soms zit er wel degelijk iets leuks en belangrijks bij. Het is net als bij een kringloopwinkel, lekker snaaien op zoek naar iets bruikbaars. In die behoefte voorziet Niburu zeer zeker

  0 likes
 26. [quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]

  Ben je zo in je schulp gekropen dat je het nieuws niet ziet? Je kunt namelijk vaak genoeg zelf zaken constateren.

  0 likes
 27. Ja hoor gaan we Idd weer.. vertrouwen gaat steeds meer zakken bij mij over niburu en de mensheid. Ik geloof niet, maar denk. Daarom denk ik ook dat al de mensen met een religie ook vast zitten en niet vrij kunnen denken. Oorlogje voeren over welke god beter is (die niet eens bestaat), elkaar doden voor een onzichtbare man en een stom boek (dat zovaak is veranderd). Kiek maar eerst naar eigen land, voordat we ons brein verneuken aan dit soort rare theorieen.

  0 likes
 28. [quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]onze hemel dus sterren en maan zijn slechts holografisch, ze zijn er nooit geweest mensen

  0 likes
 29. Hier gaan we weer.

  Wat heeft David Icke nou weer eens gerookt?

  0 likes
 30. [quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]
  Neem de Telegraaf! VOL met echt nieuws.

  0 likes
 31. [quote name=”Mikhail”]Hier gaan we weer.

  Wat heeft David Icke nou weer eens gerookt?[/quote]
  Maanstof, gerold in een vloeitje van gedroogd maangras

  0 likes
 32. [quote name=”Sander”]Straks gaan ze nog bedenken dat onze hersens hol zijn.[/quote]
  [quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol.[/quote]
  De zon is ook hol en wordt bevolkt door leeghoofdige lichtwezens die holle woorden spreken en telepathisch met ons in contact staan via holle vaten.

  0 likes
 33. [quote name=”Westbound”]’Volgens overleveringen van de Zoeloes is de maan hol en wonen daar de Python of Chitauri, of zoals David Icke ze omschrijft: de ‘Reptilians’.’

  Wat een baarlijke nonsens! Enne… hebben die ‘reptilians’ dan geen zuurstof nodig om te leven? (want dat is niet aanwezig OP en IN de maan)[/quote]
  Als iemand het niet geloofd of niet wil geloven is het ineens onzin.De reptilians waren spirit,s van het duister en hadden het vermogen in ieders lichaam te kruipen en alles te verpesten wat in principe goed was.Het was mind control van het ergste soort.De toestand waar de wereld zich nog in bevind zijn de overblijfselen van hun manipulatie,s.(# Edwin)En als zij een lichtwerker niet er onder kregen.Zorgde zij er wel voor dat alles wat je lief was,uit je leven verdween.En Je met verdriet en pijn in je hart achter latend.En met de grote vraag waarom ?. Zij dachten lucifer te dienen,totdat de leiders in de gaten kregen dat lucifer de lichtdrager IS. En dat wat zij dachten dat de duivel was niet bestond. En zijn massaal naar het licht gegaan.En als mensen verder kijken dan hun neus lang is begrijpen zij dit.Oorlogen zijn voorbij leugens komen massaal aan het licht.De gehele cabal was niet meer dan hun loopjongens. Maar hun bazen zijn niet meer.wat je nu nog ziet, zijn de laatste stuiptrekkingen.Aanrader zorra speaks webside hollow earth net work .com van middag rond vijf uur onze tijd.iedere aflevering is naderhand ook te downloaden.

  0 likes
 34. [quote name=”Dr.Why”][quote name=”pietje bell”]De maan is daar geplaatst,als vervangend object.Bij zero point hebben wij hier weer gewoon zo als het was 2 manen.En een andere zon Helios ascendeerd net als de gehele kosmos mee. naar een hoger trillingsveld.Mercurius wordt de nieuwe zon.#pepsi dit nieuws hoef je niet lang meer op te wachten.# Sander je hersens zijn gelijk aan een computer.Als deze volgestopt is met niet relevante onzin, is de enige oplossing ,er uit halen wat je niet meer dient en de juiste informatie te downloaden.wat op dit moment al gedaan wordt door Alceone (centrale zon) Helios en Ison.Ook al het dna van al het leven is aan het veranderen.[/quote]

  eigenlijk hebben we 2 manen :)[/quote]
  Indeed maar de 2 de maan is nog niet zichtbaar met het blote oog wel op camera,s

  0 likes
 35. Het zo zeker kunnen dat de maan hol is dit wordt ook bevestigd door een NASA experiment uit 1969. Vergeet die vervalste Apollo maanlanding foto’s die zijn naar alle waarschijnlijkheid niet echt. Maar er is wel degelijk onderzoek gedaan met robots op de maan door verschillende landen. Een experiment dat door NASA wordt toegeschreven aan Apollo 12 maar zoude zomaar de gegevens kunnen zijn van onbemande robot die in de zestiger jaren op de maan zijn geland.

  Ook in het Nederlandse nieuws werd hier over geschreven. Op de vraag aan een wetenschapper of de maan hol was vertelde hij dat het even in zijn gedachten was opgekomen maar het snel weer uit zijn gedachte had verdrongen. In de volgende link ga naar “1969 Space exploration” en klik op het eeste artikel “Mysterie”.
  http://www.awe130.com/index.php/9-dutch-news-clippings/8-dutch-clippings-space

  0 likes
 36. WAt ik me nou al een tijdje afvraag he.

  Als we altijd maar 1 kant vd maan zien, dan staat de maan dus altijd met zn voorkant naar de aarde toe gericht.

  Hoe kan het dan dat de voorkant van de maan (vanaf de aarde gezien) dan zoveel kraters heeft? Lijkt me toch dat dat dan juist niet zou kunnen? Want elke meteoriet word toch naar de aarde toegetrokken ipv afgestoten???

  0 likes
 37. [quote name=”Henk001″]Nog even over dat de maan een uur lang zou narinkelen (as a bell)> zo komen de fabeltjes de wereld in:
  op een persconferentie over de seismische resultaten werd het opvallende resultaat genoemd dat oppervlakkige trillingen wel tien minuten waarneembaar bleven. Opvallend want dat soort trillingen duren op Aarde meestal niet langer dan een minuut, vaker korter. Om aan te geven hoe verbaasd men was gebruikte men een analogie: “het is alsof je tegen een klok slaat, die dan een uur later nog klinkt”. Kennelijk hebben journalisten deze analogie als een letterlijke beschrijving beschouwd.
  De langere duur heeft vermoedelijk te maken met de structuur van het maankorstmateriaal, dat in tegenstelling tot het aardkorstmateriaal minder absorptie vertoont doordat de structuur vaster is. Zie bijv:
  http://www.nasa.gov/exploration/home/15mar_moonquakes_prt.htm%5B/quote%5D
  De eerste foto die je ziet in de link naar de NASA website die je plaatste is niet echt dit is gemakkelijk te bewijzen als je de vervolg foto’s ziet van Buzz die het experiment opzet. The Apollo moon landings and the forces of truth.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/163

  0 likes
 38. [quote name=”LoKi”][quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]

  Ben je zo in je schulp gekropen dat je het nieuws niet ziet? Je kunt namelijk vaak genoeg zelf zaken constateren.[/quote]

  Sommige mensen schijnbaar niet, immers dergelijke constateringen maken (holle aarde/maan) getuigen niet van een erg goede vaardigheid logische conclusies te kunnen creëren.

  Het gaat hier niet eens om deze vaardigheid, het gaat hier om een gebrek aan vertrouwen in de mensheid en jezelf. We weten niet alles, dat is correct, maar als je simpelweg de logica en wetenschap een kans geeft, kun je vervolgens met deze basis zelf op onderzoek uitgaan en tot een conclusie komen die tenminste ergens op gebaseerd is.
  Tuurlijk, deze constatering zal niet perfect of zelfs maar in de buurt komen, maar het is het dichtst bij de feitelijke waarheid waar we op dit moment kunnen komen.

  Moet je omdat wetenschap meer vragen oplevert, niet altijd accuraat is en bovenal erg ingewikkeld is het daarom maar opgeven en in alleen op verhalen gebaseerde theorieën gaan geloven? Ik denk het niet, maar dat is slechts mijn mening. Ik zou de holle aarde (en maan) theorie al een stuk beter kunnen accepteren, tolereren en begrijpen als men simpelweg met wetenschappelijk bewijs komt. En dan heb ik het niet over verhaaltjes, nee, formules die men vervolgens zelf kan checken, of ander bewijs dat op een manier te checken is.

  Ik kan ook gaan beweren dat de aarde plat is, en de rondheid slechts een projectie is (immers ik heb nog nooit in een raket om de aarde geweest, dus waarom zou ik hen geloven!)
  Als men op die manier gaat denken, dan nee, kun je niet zelf dingen concluderen. Dan ben je slechts bezig fabeltjes te verzinnen.

  0 likes
 39. [quote name=”LoKi”]Weet niet of het iemand is opgevallen maar de Maan is een kwartslag gedraaid met de klok mee.
  De donkere grijze vlekken rechtsboven (foto koptekst)zitten nu rechtsonder.

  Op de een of andere manier heeft iets of iemand het doen draaien.[/quote]
  Het is afhankelijk van de breedtegraad waar iemand zich bevindt hoe de maan er uit ziet.

  Zie hier maansopkomsten in de Verenigde Staten (Arizona) en Nieuw Zeeland (Wellington).
  http://img4.picload.org/image/opwcpgw/opkomstmaan2.jpg

  Hieronder een simpele uitleg, ff snel in elkaar geflanst. Heb een willekeurige maanfoto gepakt, dus of de assen van de aarde en de maan kloppen durf ik niet te zeggen. Het gaat om het principe, zullen we maar zeggen. 🙂

  http://picload.org/image/opwigdc/maanbreedtegraad.jpg

  0 likes
 40. Ik krijg er een holle Maankramp van.

  0 likes
 41. [quote name=”Edwin”][quote name=”Mikhail”]Hier gaan we weer.

  Wat heeft David Icke nou weer eens gerookt?[/quote]
  Maanstof, gerold in een vloeitje van gedroogd maangras[/quote]

  Ik mag die gast wel, maar geef iemand nooit 100% gelijk. Deze comment was goed, u made me laugh haha

  0 likes
 42. We zullen het zo weten, aangezien China net geland is op de maan. Of zou China nu ook al liegen ? Zal mij benieuwen of China ook verjaagd wordt door de bewoners van de holle maan.

  Lijkt mij dat de landing van de Chinezen veel verhalen mbt huidige bewoning van de maan, bij velen die toch iets langer nadenken, wat twijfels wegnemen.

  Morgen zijn er beelden, of zou de Chineze Stanley Cubric nog niet klaar zijn en dat het daarom een dag langer duurt ? 😛 😉

  0 likes
 43. [quote name=”Erwin Schuitema”][quote name=”pepsi”]Niburu is ook hol, begin langzamerhand moe te worden hier, alles hier is mysterieus, merkwaardig, buitenaards. Kom eens met echt nieuws.[/quote]onze hemel dus sterren en maan zijn slechts holografisch, ze zijn er nooit geweest mensen[/quote]
  hoezo nooit geweest? leg dat eens uit dan want snap u hier niet goed, iedereen ziet ze dus ze zijn er toch??

  0 likes
 44. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Dr.Why”]

  eigenlijk hebben we 2 manen :)[/quote]
  Indeed maar de 2 de maan is nog niet zichtbaar met het blote oog wel op camera,s[/quote]

  nee hoor, we weten het al heel lang, en het ding is perfect zichtbaar.

  Het is ook niet hol, niet uit een andere dimensie, geen projectie, en geen ruimteschip.

  0 likes
 45. [quote name=”pietje bell”]
  Het was mind control van het ergste soort.De toestand waar de wereld zich nog in bevind zijn de overblijfselen van hun manipulatie,s.(# Edwin)En als zij een lichtwerker niet er onder kregen.Zorgde zij er wel voor dat alles wat je lief was,uit je leven verdween.En Je met verdriet en pijn in je hart achter latend.En met de grote vraag waarom ?. Zij dachten lucifer te dienen,totdat de leiders in de gaten kregen dat lucifer de lichtdrager IS. En dat wat zij dachten dat de duivel was niet bestond. En zijn massaal naar het licht gegaan.En als mensen verder kijken dan hun neus lang is begrijpen zij dit.Oorlogen zijn voorbij leugens komen massaal aan het licht.De gehele cabal was niet meer dan hun loopjongens. Maar hun bazen zijn niet meer.wat je nu nog ziet, zijn de laatste stuiptrekkingen.Aanrader zorra speaks webside hollow earth net work .com van middag rond vijf uur onze tijd.iedere aflevering is naderhand ook te downloaden.[/quote]
  Ik zou het in het vervolg ten zeerste op prijs stellen als je niet zomaar mij erbij sleept in een verhaal waar ik helemaal niets mee te maken heb. Wat ik destijds allemaal heb meegemaakt heeft niets maar dan ook niets te maken met wat je hier allemaal loopt te verkondigen.Jij hebt een visie op de Waarheid? Prima, als jij je daar het prettigst bij voelt moet je die visie aanhouden, maar ga niet denken dat anderen deze visie moeten overnemen als zijnde De waarheid. Nogmaals, mij betrekken in een verhaal waar ik niets mee te maken heb, enkel en alleen maar om jouw verhaal kracht bij te zetten vindt ik heel zwak en ongepast.En mijn reactie in een andere topic, waar ik het had over “vergeving” en “mijn dwaling” waren als een sneer bedoelt, of had je dat niet door?Wordt het niet eens de hoogste tijd om je verontschuldigingen aan te bieden?
  IAW Abraxas

  0 likes
 46. De zijde waar de maan naast de aarde staat is het vloed, zo men zegt, door aantrekkingskracht van de maan. Maar de tegenovergestelde zijde van deze vloed, dus waar de maan niet naast de aarde staat, is het gelijktijdig ook vloed.

  0 likes
 47. [quote name=”Boudewijn”]De zijde waar de maan naast de aarde staat is het vloed, zo men zegt, door aantrekkingskracht van de maan. Maar de tegenovergestelde zijde van deze vloed, dus waar de maan niet naast de aarde staat, is het gelijktijdig ook vloed.[/quote]

  ja, en dat is erg makkelijk te verklaren 🙂
  Het lijkt een beetje mysterieus als je alleen maar de aantrekkingskracht van de maan in rekening brengt, maar de maan en de aarde draaien rond een gemeenschappelijk zwaartepunt en dat zorgt voor een centrifugaalkracht. Het is de som van die krachten die je moet in rekening brengen. Als je dat doet is er niets mysterieus aan het verschijnsel. Eenvoudige fysica.

  0 likes
 48. [quote name=”050 Grunn”]We zullen het zo weten, aangezien China net geland is op de maan. Of zou China nu ook al liegen ? Zal mij benieuwen of China ook verjaagd wordt door de bewoners van de holle maan.

  Lijkt mij dat de landing van de Chinezen veel verhalen mbt huidige bewoning van de maan, bij velen die toch iets langer nadenken, wat twijfels wegnemen.

  Morgen zijn er beelden, of zou de Chineze Stanley Cubric nog niet klaar zijn en dat het daarom een dag langer duurt ? 😛 ;)[/quote]

  Je geeft het antwoord al in de laatste zin. Er wordt vast weer wat verzonnen waardoor ook deze landing nep wordt verklaard.

  Wat heb je eigenlijk te “winnen” als je wil/hoopt dat de mens niet op de maan is geweest? Word je dan gelukkiger? Nog los van het gegeven dat men keiharde feiten niet onder ogen wil zien? Is dat de weg naar liefde? Ik snap het gewoon niet.

  0 likes
 49. [quote name=”Edwin”][quote name=”pietje bell”]
  Het was mind control van het ergste soort.De toestand waar de wereld zich nog in bevind zijn de overblijfselen van hun manipulatie,s.(# Edwin)En als zij een lichtwerker niet er onder kregen.Zorgde zij er wel voor dat alles wat je lief was,uit je leven verdween.En Je met verdriet en pijn in je hart achter latend.En met de grote vraag waarom ?. Zij dachten lucifer te dienen,totdat de leiders in de gaten kregen dat lucifer de lichtdrager IS. En dat wat zij dachten dat de duivel was niet bestond. En zijn massaal naar het licht gegaan.ingekort .Aanrader zorra speaks webside hollow earth net work .com van middag rond 6 uur onze tijd.iedere aflevering is naderhand ook te downloaden.[/quote]
  Ik zou het in het vervolg ten zeerste op prijs stellen als je niet zomaar mij erbij sleept in een verhaal waar ik helemaal niets mee te maken heb. Wat ik destijds allemaal heb meegemaakt heeft niets maar dan ook niets te maken met wat je hier allemaal loopt te verkondigen.Jij hebt een visie op de Waarheid? Prima, als jij je daar het prettigst bij voelt moet je die visie aanhouden, maar ga niet denken dat anderen deze visie moeten overnemen als zijnde De waarheid. Nogmaals, mij betrekken in een verhaal waar ik niets mee te maken heb, enkel en alleen maar om jouw verhaal kracht bij te zetten vindt ik heel zwak en ongepast.En mijn reactie in een andere topic, waar ik het had over “vergeving” en “mijn dwaling” waren als een sneer bedoelt, of had je dat niet door?Wordt het niet eens de hoogste tijd om je verontschuldigingen aan te bieden?
  IAW Abraxas[/quote].Bij dezer maar haal mij dan ook niet meer aan.Ik gaf alleen maar aan dat dit wereldwijd in miljoenen relatie,s gebeurde.En als je dat niet begrijpt of wil begrijpen. wat ik aangaf. En dat heeft totaal niets met een visie te maken.sorry. Over compassie gesproken.

  0 likes
 50. [quote name=”pietje bell”]Bij dezer maar haal mij dan ook niet meer aan.Ik gaf alleen maar aan dat dit wereldwijd in miljoenen relatie,s gebeurde.En als je dat niet begrijpt of wil begrijpen. wat ik aangaf. En dat heeft totaal niets met een visie te maken.sorry. Over compassie gesproken.[/quote]
  Ook mijn excuses dat ik jouw naam ergens gebruikte.En wat je zegt over “niet begrijpen” of “niet wil begrijpen” het volgende:
  Wat je allemaal verkondigt is voor mij heel makkelijk te begrijpen, simpelweg omdat ik eens ook zo over alles nadacht,en er zeker van was dat dit klopte.
  Juist door mijn ervaringen heb ik voor mezelf leren inzien dat deze manier van denken VOOR MIJ simpelweg niet KON kloppen.Dus het heeft niets met “ontkenning” of “niet willen zien” te maken.Voor MEZELF ervaar ik momenteel deze manier van denken als dualistisch en onjuist.Jij en Ik kunnen alleen maar onze Visie geven op hoe we naar de werkelijkheid kijken en deze interpreteren. Wat we ook allemaal gezien en hebben meegemaakt: we kunnen het hooguit als ONZE waarheid verkondigen…maar nooit als DE Waarheid.
  Je mag het dan wel of niet eens zijn met wat ik hier zeg, maar voor mezelf blijf ik bij dit punt: Ik kan nooit iemand anders vertellen hoe deze naar DE waarheid moet kijken. Als jij voor jezelf vindt dat alles wat jij beweert DE waarheid is die voor iedereen hier geldt: dat is jouw keuze, ga vooral je gang zou ik zo zeggen.

  P.s: ga nooit naar je medemens beweren dat ie “niet spoort”, daarmee haal je jezelf gigantisch naar beneden…hoe je het ook wendt of keert: richting jou heb ik dit nooit gedaan.

  IAW Abraxas

  0 likes
 51. Deze gebeurtenis is ook in de Nederlandse media van 1969 vastgelegd, zie artikel “Mysterie” in de volgende link. Ook het artikel “Echo” beschrijft de gebeurtenis.

  http://www.awe130.com/index.php/9-dutch-news-clippings/23-1969-dutch-clippings

  Het is zeer onwarschijnlijk dat de Apollo 12 bemaning op de maan heeft gelopen of ook maar in de buurt van de maan is geweest. Dit word je geheel duidelijk als je het interview met Apollo 12 astronaut Bean bekijkt waarin hij nog nooit van de Van Allen Belts heeft gehoord. Het is een alles zeggend interview.

  0 likes
 52. [quote name=”herman de graaf”]In geval van de aarde kan ik een holle aarde volgen als gevolg van een middelpunt vliedende kracht. Althans dat prikkelt mijn voorstellingsvermogen.
  Maar de maan roteert niet.
  Geen middelpunt vliedende kracht.[/quote]Onzin. De maan roteert wel, het is alleen door de elipsvormige baan van de maan, de gesynchroniseerde rotatie van de aarde en de maan niet zichtbaar.

  Hij roteert dus wel, is vanaf de aarde alleen niet te zien.

  0 likes
 53. [quote name=”days of our lives”][quote name=”050 Grunn”]We zullen het zo weten, aangezien China net geland is op de maan. Of zou China nu ook al liegen ? Zal mij benieuwen of China ook verjaagd wordt door de bewoners van de holle maan.

  Lijkt mij dat de landing van de Chinezen veel verhalen mbt huidige bewoning van de maan, bij velen die toch iets langer nadenken, wat twijfels wegnemen.

  Morgen zijn er beelden, of zou de Chineze Stanley Cubric nog niet klaar zijn en dat het daarom een dag langer duurt ? 😛 ;)[/quote]

  Je geeft het antwoord al in de laatste zin. Er wordt vast weer wat verzonnen waardoor ook deze landing nep wordt verklaard.

  Wat heb je eigenlijk te “winnen” als je wil/hoopt dat de mens niet op de maan is geweest? Word je dan gelukkiger? Nog los van het gegeven dat men keiharde feiten niet onder ogen wil zien? Is dat de weg naar liefde? Ik snap het gewoon niet.[/quote]nee, dat is de weg naar een paranoïde psychose.

  Waar je alles en iedereen wantrouwt, overal complotten ziet waar iedereen die niet in je waanideën gelooft bij betrokken is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

ronald plasterk

Ronald Plasterk legt in 1 meesterlijke tweet uit waarom we niets hebben aan windmolens

De discussie rondom het klimaat heeft alle ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.