CoronaBinnenland

Nog niet gepubliceerd Wob-document: ‘De coronacommunicatie moet net zo irritant worden als de wasmiddelenreclame’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt heeft de hand weten te leggen op een nog niet gepubliceerd Wob-document van november 2020 dat de ideeën binnen de overheid over coronacommunicatie beschrijft.

In maart wijdde Van der Vegt een Twitterdraad aan ‘corona-framing’ door de overheid. In het nieuwe document worden onze eerdere bevindingen versterkt, zegt hij.

Een ambtenaar schrijft: “Wat goed is om expliciet in het communicatiebeleid te benoemen, is herhaling, herhaling, herhaling. De coronacommunicatie moet net zo irritant worden als de wasmiddelenreclame (die uiteindelijk wel succesvol het product weet te verkopen).”

Op gevoelsniveau contact maken

In het document valt verder te lezen: “Helpend kan zijn om het onderwerp meer emotioneel te laden (Rutte maakte gisteren al mooi begin, binnen de grenzen van wat kan in een persco), en koppelen wat er kan gebeuren met mensen die je liefhebt.”

En verder: “Mensen mogen kritisch zijn, dus we moeten ons realiseren dat het niet altijd slecht bedoeld is. Feiten werken niet tegen emoties. Daarom: wat ontzettend goed dat jij het beste voor je kind wil. Op gevoelsniveau contact maken en goede bedoelingen erkennen.”

De wetenschap doet er kennelijk niet toe

In het document staat ook: “Maar stel dat er geen bewijs is dat mondkapjes het gewenste effect hebben, of er is zelfs bewijs dat het voor bepaalde subgroepen zelfs ongewenst effect heeft. Dan kan de druk op de overheid toch te groot worden om te blijven volhouden dat mondkapjes niet nodig zijn. Als steeds meer andere landen en steeds meer (ov-)bedrijven mondkapjes invoeren, is dit voor veel burgers het bewijs dat mondkapjes een effectieve maatregel zijn.”

“Dan is invoeren mondkapjes haast niet meer tegen te houden zonder verlies van vertrouwen in onze overheid,” aldus de ambtenaar.

Kabinet kwam vrij aardig met dit argument weg

“Wat ik in deze situatie wel heel lastig vind. Als er geen bewijs voor effectiviteit is, welke argumenten gebruik je dan om uit te leggen dat je toch wat mondkapjes-maatregelen invoert? ‘Omdat de burgers dat willen’ is niet zo’n sterk argument, hoewel het kabinet bij de sluiting van scholen vrij aardig met dit argument wegkwam.”

Oftewel: agressieve verkoop, inspelen op emoties en kijken waar je mee weg kunt komen.

4.9 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T,A
T,A
3 maanden geleden

80% WIL MONDKAPJES
80% WIL SCHOOLSLUITING
80% WIL HORECA SLUTING
80% WIL QR PAS
80% WIL KLIMAATBELEID
80% WIL RUTTE EN KAAG
80% WIL DE BOEREN WEG

VOOR 100% WIL DE MEDIA JE DIT LATEN GELOVEN.

MAAR ER IS BIJ DE BEVOLKING 0,0005 % DIE DIT NOG GELOOFD

Janneke
Janneke
3 maanden geleden

Wat een intense gemene overheid,vals en respectloos!!!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Bwahahahaha…..die Operatie Dark-Winter-Event 201-COVID-1984-PSYOP was al vanaf Januari 2020 de meest irritante Reclame Ooit…een Gouden Loeki voor de regie van het Haagse Nazi-Misdaadsyndicaat & de productie door de MK-Ultra-Mainstreammedia….dat is toch wel applausje waard….zonder twijfel de succesvolste Marketing-Campagne OOIT…

Hugo
Hugo
3 maanden geleden

Dat soort ambtenaren zijn nou precies de nazi,s van het kartel. Je hoort het nu al weer op de MSM de prik reclame is al weer in volle gang gezet door Kuipers en zijn vazallen. Onverantwoordelijk schorem.. ik mag hopen dat deze moordenaars snel opgepakt en veroordeeld gaan worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x