Gezondheid

Ongelooflijk: Burn-out in 1 week weg

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten. Zelfs jong volwassenen en studerende tieners hebben steeds vaker burn-outklachten. Soms wordt er geroepen dat er sprake is van een burn-out-epidemie. Maar is dat ook zo?

Wel… cijfers liegen niet en het klopt inderdaad dat er wel heel erg veel mensen thuis zitten met een burn-out.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Maar wat is het eigenlijk? Vroeger hoorden we dat woord nooit en het enige dat er een beetje bij in de buurt kwam, was als iemand overspannen was.

Een burn-out kun je krijgen als je gedurende langere tijd onder spanning staat. Stress is een voorbeeld van spanning en er kunnen duizend-en-één redenen zijn, waarom iemand stress heeft.

Alle ballen hoog houden?

Zo heeft iedereen zijn eigen problemen en als er geen licht aan het eind van de tunnel te zien is, kan dit uitermate beklemmend voelen. Soms wordt het je dan allemaal teveel. Het wordt dan steeds lastiger voor je om alle ballen hoog te houden. Iedereen kan last krijgen van een burn-out. Jong en oud.

In een gesprek met een studente van net in de twintig die ook in een burn-out beland was, viel op wat een enorme druk er op deze jonge mensen gelegd wordt. En zij is niet de enige. Er zijn tegenwoordig steeds meer studenten die met soortgelijke klachten thuiszitten, omdat de sociale druk, de studielast te hoog is.

Je verliest de controle

Mensen zijn niet gebouwd om goed te blijven functioneren bij constante (=chronische) stress. Vroeg of laat bereiken ze een breekpunt en dan klapt alles in elkaar. Je verliest de controle en ziet het niet meer zitten. Je bent dan opgebrand. Op zo’n moment zijn al je fysieke en mentale reserves volledig opgebruikt. Je accu is helemaal leeg.

In het begin kun je daar soms nog wel mee omgaan. Maar al snel lukt dat niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. Je lontje is steeds korter en je ontploft bij het minste geringste.

Coronastress

Naast situaties op het werk, op school of in de privésfeer kunnen ook andere stress veroorzakende factoren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan de huidige coronacrisis. Veel bedrijven gaan op de fles en als je een eigen zaak hebt, is de kans reëel dat je keihard geraakt wordt door deze crisis.

En met dit soort dingen, ligt het gevaar van een burn-out op de loer. Je werkt je helemaal te pletter, maar als de kosten niet meer gedekt kunnen worden en als je inteert op je reserves, als je die al hebt, kan het zomaar gebeuren dat je gevoelsmatig in drijfzand zit waar je niet uitkomt.

Maar ook de gigantische angstzaaierij, de mondkapjes-onzin, waarvan inmiddels meermaals bewezen is dat het absoluut niet helpt, de verplichte 1,5 meter maatschappij en meer dwangmaatregelen, maken dat spanning en stress zich ophopen.

Er is een lange lijst met symptomen die je kunt ervaren door een burn-out.

Symptomen

Je kunt:

 • je moeilijk concentreren
 • besluiteloos zijn
 • angst- en paniekklachten krijgen
 • moeite krijgen om je dingen te herinneren
 • last krijgen van paniekgevoelens
 • snel boos worden, ook om kleine dingen
 • je heel snel ergeren
 • je machteloos voelen
 • een opgejaagd gevoel hebben
 • je depressief voelen
 • veel sneller agressief reageren op iets
 • wantrouwend worden
 • steeds vaker nergens zin in hebben
 • je onzeker voelen
 • een grotere verslavingsgevoeligheid krijgen
 • je mentaal uitgeput voelen
 • last hebben van slapeloosheid
 • je lichamelijk uitgeput voelen
 • pijn in je spieren hebben
 • nek- en schouderpijn hebben
 • spanning in je buik voelen
 • een energieloze stem hebben
 • oppervlakkig ademen
 • geen of weinig zin in seks hebben
 • snel moe of grieperig zijn
 • darmklachten krijgen
 • een snelle hartslag krijgen
 • een hoge bloeddruk krijgen

Je ziet dat dit een aardige lijst is waar je last van kunt krijgen.

Ruim 17% heeft klachten

TNO deed in 2018, dus nog vóór de Coronacrisis, onderzoek naar burn-out en het is gebleken dat ruim 17 procent van de werkende mensen te maken hadden met klachten. Dat waren welgeteld 1,3 miljoen mensen.

Wat de cijfers momenteel in 2020 zijn weten we nog niet, maar als je kunt rekenen, reken er dan maar op dat ze fiks hoger zijn.

Een ander bijkomend probleem is dat je door een burn-out niet meer helder kunt denken. Je bent niet meer in staat om zelf oplossingen te bedenken die je uit het dal kunnen helpen. Je hebt letterlijk hulp nodig.

Vaak komen mensen met burn-out klachten bij de huisarts of een bedrijfsarts terecht. En wanneer duidelijk is dat er sprake is van burn-out, sturen ze je naar huis om rust te nemen. Maar is dat alles?

Helaas vaak wel. Ze sturen je naar huis, omdat ze niet weten dat er meerdere manieren zijn die je kunnen helpen om veel sneller van je burn-out af te komen.

En die hulp kunnen wij je bieden.

Hoe kom je veel sneller van een burn-out af?

Als je jezelf herkent in één of meerdere van de symptomen in bovenstaand lijstje, dan is de kans reëel dat je tegen een burn-out aanzit. Of je zit er al in. Hoe dan ook is het belangrijk om als eerste een mentale shift te maken. daardoor zal jouw burn-out veel sneller dan normaal verdwijnen.

Want laten we wel zijn, een burn-out IS een mentale kwestie die je mentaal en fysiek uitput. Maar als je een burn-out op de juiste manier actief behandelt, dan is de lichamelijke uitputting na een paar nachten goed slapen verdwenen.

Wanneer je enkele keren luistert naar de sessie ‘Herstel van een burn-out’, ga je merken dat jouw mentale accu weer aan het opladen is. Je krijgt meer mentale rust en vooral energie. En dat voel je in je hele wezen.

Je krijgt er weer zin in, je vertrouwen groeit en je ziet weer licht aan het einde van de tunnel.

Uiteindelijk versnel je met deze sessie het herstelproces aanzienlijk. Wanneer je alleen maar rust neemt, kan herstel van een burn-out maanden duren. Maar als je daarnaast óók regelmatig naar deze sessie luistert, versnel je het herstelproces, tot wel 10 keer.

Maanden kunnen dagen tot weken worden, waarna je je weer zoveel sterker en beter voelt en je het gevoel hebt de hele wereld weer aan te kunnen. Er zijn diverse Trancewerk-cliënten die binnen 1 week van hun burn-out af waren!

De professionele sessie die daadwerkelijk helpt om snel te herstellen van een burn-out kost normaal € 59,99.

Nu tijdelijk slechts 37 euro.

Plus, je krijgt er de sessie Kalm blijven in tijden van crisis (t.w.v. 59,99) GRATIS bij!

Klik nu hier en maak gebruik van dit mooie combi-aanbod!

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jenne
jenne
3 jaren geleden

Verkeerde levensstijl, teveel willen etc, het begon al vroeg valium en andere tranquilizers, nu drugs, maar het gaat nog erger worden, de Great Gatsby is zich aan het ontplooien, niet zo pessistisch, nee maar alles op de pof vraagt om problemen !

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Nederland is opgebrand dankzij de verschrikkelijke beleid van kabinet Rutte !! EIGEN volk telt niet meer.

Sjazon
Sjazon
3 jaren geleden

Digitalisering is achteruitgang. Je moet nl wedijveren met machines, computers en robots. Als afhankelijk mens ga je dat verliezen. Verlies je, dan krijg je nog 1 jaar om je te herbewijzen, lukt dat niet, dan wordt je afgevoerd.

Back to top button