Homepagina » Buitenland » Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen
protesten
Foto: CC0

Hoe zit het nou met de George Floyd-protesten? De onbeantwoorde vragen

Veel Amerikanen zijn in de afgelopen weken werkloos geraakt als gevolg van de lockdowns. De armoede nam toe, het werd warmer, banen gingen verloren en winkels gingen dicht. Mensen waren gespannen, boos. Er was weinig voor nodig om de hel te doen losbarsten. In heel Amerika braken protesten uit nadat een filmpje viraal was gegaan. Ramen worden ingegooid, winkels geplunderd en overheidsgebouwen in brand gestoken.

Hoe zijn we op dit punt aangekomen?

Het begon met een video van een politieagent, Derek Chauvin, die knielde op de nek van een zwarte man, George Floyd. De man stierf en de beelden gingen viraal. Iedereen die bekend is met de term ‘viraal’ weet dat iets niet zomaar ‘viraal gaat’. Iets wordt gemaakt om viraal te gaan. Filmpjes moeten op het juiste moment gemaakt, bewerkt, gepubliceerd en gedeeld worden om ‘viraal te gaan’.

Nieuw reclamespotje

Hoe kon het dat de tragische dood van George Floyd viraal ging?

Politiegeweld hoort bij het sterk gemilitariseerde Amerika. Het vindt iedere dag plaats, slachtoffers zijn wit en zwart. YouTube staat er vol mee. Het interesseert bijna niemand.

Wat maakt dit sterfgeval anders? Waarom werd uitgerekend deze video opgemerkt? Waarom had Nike binnen enkele dagen na het incident al een nieuw reclamespotje klaarliggen waarin het concern aangeeft de protesten te steunen? Ook vreemd: waarom wordt een sociale revolutie gefinancierd alsof het een sportploeg is? En waarom is de verheerlijking van geweld een centraal thema?

Niet alle protesten zijn gewelddadig, maar dat zul je niet horen van de mainstream media:


Covidioten

Laten we niet vergeten dat mensen die meededen aan lockdownprotesten in de Verenigde Staten, Londen en Berlijn pas geleden nog ‘moordenaars’ genoemd werden. Waarom zijn de protesten nu niet langer ‘moord’? Tot voor kort waren mensen die zonder toestemming naar buiten gingen ‘covidioten’. Wat is er veranderd?

We moeten de vragen stellen die niemand stelt:

Hoe ging de video van de dood van George Floyd precies viraal?

Waarom maken mensen melding van pallets met bakstenen in steden waar protesten uitbreken?


Waarom maken ze melding van ‘organisatoren’ van de rellen die kinderen aansporen om politieagenten aan te vallen?

Wie profiteert?

De politie lijkt totaal niet bezorgd te zijn over haar imago. Zo arresteerde de politie van Minneapolis een zwarte CNN-verslaggever live op tv. Andere politieagenten reden met hun voertuig in op betogers en peppersprayden kleine meisjes. Waarom?

Is het omdat ze corrupt en kwaadaardig zijn? Of doen ze het omdat het onderdeel is van het narratief?

En wat willen de relschoppers? Wat willen de mensen die zeggen dat geweld soms de enige manier is nu echt? Wanneer is het doel bereikt en kan iedereen weer naar huis? Is er een doel?

Bijna 40 steden hebben inmiddels een avondklok ingesteld, de nationale garde is volledig gemobiliseerd en media publiceren alarmistische verhalen die het conflict alleen maar verergeren. Wie profiteert van deze chaos?

[OffGuardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Tja beste mensen,

  Wie heeft er voordeel van dat dit wederom zo wordt opgeblazen in de fantastische MSM met daarbij zoveel geweldige Hoernalisten…..,

  Ik laat de mening aan ieders eigen inzicht over echter ter ondersteuning zou deze video kunnen bijdragen dacht ik zelf.

  Deze doe ik opzettelijk hier bijvoegen en denk dat bij het bekijken e.e.a. wel duidelijk wordt!!

  So People, here we go…..

  https://www.youtube.com/watch?v=e6kNNrPgX3c

  Kijken…en niets is wat het lijkt, ik word gek van die satanisten!!

  Gladiator

  18 likes
  • Zojuist op Radio I: “We handhaven de 1.5 meter afstand niet want hier is sprake van vrijheid van meningsuiting,” aldus de woordvoerder politie A.dam
   In Den Haag werden ze beboet en gearresteerd en horeca werkt zich de pest om die 1,5 meter en ze laten deze raddraaiers van Kozp gewoon hun gang gaan,

   13 likes
   • Meer dan 10.000 allochtonen op de dam, de Zorg mag dit weer oplossen, en wij mogen dit weer betalen, dankzij dit brauwende Groen Links vrouwtje

    4 likes
  • Video is verwijderd…

   3 likes
  • Een blanke amerikaanse agent die een zwarte arrestant vermoordt is niets nieuws. Als Trump daar eindelijk eens iets aan wil doen moet hij alle blanke mannelijke agenten bureauwerk geven, dus op het politiebureau laten blijven, en alleen vrouwelijke en gekleurde mannelijke agenten op de bevolking afsturen.

   2 likes
 2. Hoe je het ook wendt of keert. Floyd was een crimineel en een drugsdealer, die zich verzette tegen zijn arrestatie. Je moet niet vergeten, dat iedereen een vuurwapen mag hebben in Amerika en ik kan me voorstellen dat een agent in Amerika hierdoor wat hardhandiger is dan een bromsnor hier in dit kippenlandje. De gevaarzetting in Amerika en die in Nederland ligt heel anders. Hoeveel agenten worden er in Amerika niet neer/dood geschoten en hoeveel in Nederland? Wat me heel erg irriteert is, dat diezelfde zwarte gemeenschap die moord en brand schreeuwt omdat ze zo zielig zijn, WEL de hele boel leeg plundert en vernield. Een zwarte gemeenschap die in Amerika Zéér oververtegenwoordigd is in de criminaliteit. Het niet zo nauw neemt met het leven van een ieder, maar nu WEL op de barricade staat, omdat er een zwarte jongen, terecht of onterecht, is overleden. De ketel verwijt…..?

  17 likes
 3. Ja het coronacrisis debacle verliest dagelijks zijn geloofwaardigheid dus ze moeten toch iets verzinnen om de spanning er in te houden en om redenen te hebben de bevolking aan te vallen. Kijk maar hoe ze hier mensen oppakken, niet op 1,5 meter afstand maar met EHBO moet je wel afstand houden, onmogelijk en zeer lachwekkend allemaal. Dus straks zullen ze proberen ook hier de boel te laten escaleren, ze moeten toch wat.

  10 likes
 4. Bliksemafleiding…

  10 likes
 5. Antifa International.

  10 likes
 6. Wil deze korte video nog even bijvoegen bij bovenstaande en luiter aub even naar deze man.

  Alles wat hij ten gehore brengt is ook hier bij ons van toepassing m.u.v. hetgeen over wapens aanschaffen aangaat dan want daar zijn ze ons hier jarenlang te vlug mee afgeweest.

  Duurt maar 5.33 minuten en is echt wel zeer confronterend!!!

  Ook hier slaapt het volk namelijk massaal en geloofd de massa nog steeds in corona virus….

  https://www.youtube.com/watch?v=H4ZhvvcKXUk

  Gladiator

  6 likes
 7. Lees net dat agent en slachtoffer in dezelfde nachtclub werkten, waarschijnlijk een persoonlijke vete dus, en geen racisme, hoewel het een het ander niet uitsluit.

  4 likes
  • @joris , dat ze elkaar kende zegt voor mij genoeg , dat de video toevallig gemaakt is , de bakstenen die klaar lagen zegt voor mij genoeg .
   Zelfde verhaal om mensen tegen elkaar op te zetten hun agenda .

   20 likes
 8. Extreem links controleert de media , ALLES WAT VIRAAL GAAT heeft een reden en de reden is vrijwel nooit omdat er veel mensen op een clipje klikken.

  Alles wat nu in america gebeurt is erop gericht om TrumpAdmin weg te krijgen.
  Het volk slaapt , en begin toch echt het idee te krijgen dat het te dom is om te begrijpen wat er gebeurt.
  Als TrumpAdmin deze 4GWF strijd tegen DS niet wint is het gebeurt , niet alleen met america maar met de vrije wereld. Onze europeese politieke flapdrollen lopen immers al lang achter de NWO aan.

  Of er een porno Acteur gestorven is is tot daar aan toe. Zeker het filmpje was gruwelijk maar een wereld die haar vrijheid verliest is erger.

  Trump in de bunker.

  Lijkt erop dat TrumpAdmin doorzet , en met de woorden van een man die ik veracht hoop ik toch echt dat ze dieterroristische organizatie (ANTIFA) ‘ausradieren’ gaan.

  3 likes
  • Er bestaat racisme maar als deze grote vechtende criminele vent die stijf stond van de Fentanyl en de Methampetamine blank was geweest dan had de agent vermoedelijk exact hetzelde gedaan.

   Het overlijden lijkt ook niet door de knie maar door een combinatie van stress, adrenaline, drugs en een zwak hart te zijn veroorzaakt.

   Als ik de video zie dan vind ik het wel een beetje lang duren allemaal maar ga er als agent maar aanstaan met zo’n grote vent onder invloed.

   Racisme is fout …….. maar niet alles is racisme.

   1 likes
 9. Bilderberg corporaties zijn weer bezig , that’s all. Verkiezingsjaar 2020 moet in het voordeel zijn van Biden, en daar is waarschijnlijkde Covid-pandemie en nu dus ook de burgeroorlog in de VS een voorbeeld van. Hoe bedoel je toeval. Mensen met geld hebben alles er voor over om hun eigen agenda door te drukken met of zonder geweld en doden.

  En mensen volgen ze nog steeds als zombies. Ik weet niet waar het heen gaat dit komend decennium.

  3 likes
 10. Onbeantwoorde vragen?
  Zullen ook wel onbeantwoord blijven , enige antwoorden zijn er hoe men het zelf invult, maar die invulling is ook maar en invulling, men probeert het in te vullen ,maar die antwoorden zijn natuurlijk maar wat men ervan maakt zo zijn er vele invullingen maar het is niet de oorzaak,en ze blijven onbeantwoord omtrent de oorzaak van deze demonstratie,s,, er is niet zozeer een oorzaak, de oorzaak was er al, alleen het vertoefde in de schaduw van meerdere oorzaken,de vlam was er al alleen nog even wat olie erop en dat is gebeurt om die vlam wat men ook ziet te ontsteken in een grote vlam en dat word ook geuit met vuur en rook te gooien naar elkander,er worden wel suggesties van dit artikel omschreven maar daar blijft het bij ,mensen kunnen dan ook weer met een suggestie erop reageren, en de invulling is verre van Waar. verwijzingen naar dit of dat is natuurlijk maar een verwijzing van wat men zelf er van denkt en past,de echte oorzaak zal wel verborgen blijven, door te protesteren, is waar men in de samenleving teveel ongerechtigheid aanwezig is, dit onrecht sluimert al eeuwen tussen blank en zwart, en elke keer met een gebeuren zoals nu komt dit bij vele naar boven ,die moord op deze zwart Man is de lont geweest,de Kruidvat is de eeuwen die al staat te wachten om te exploderen, en zijn al explosies geweest maar zolang zwart en blank elkaar bevechten zal de kruitvat steeds groter worden, met gevolgen die niet te overzien zijn ,zoals wat Nu in amerika gebeurt, zal het weer gesust worden dan trekt het weer naar de kant van de schaduw, wachtend op de volgende gebeurtenis,mensen zijn altijd geneigd om een zondebok te vinden en die zijn er ook wel om iemand te beschuldigen ervan, maar een beschuldiging wil niet zeggen dat degene die men ervan verdacht of een bedenking ervan de hooft schuldige is , het zijn maar verwijzingen, meer niet ,de Kruidvat is al vele langer bezig, en de protesten ook,daarom kan er ook geen vreedzamen protesten zijn , om dat de lont al veel langer aan het branden is ,EEN AFRO…ASSATA SHAKUR, Een Amerikaans POLITIEKER EN ACTIVISTE 1947. ZIJ EENS,,vreedzame protesten zullen nooit effectief zijn ,omdat dat de meeste mensen geen aandacht besteden aan dingen die niet Bijten, HET ENIGSTE IS DAN wat men kan doen geweld gebruiken,daarom is er ook nu weer zoveel geweld, omdat ongerechtigheid niet word beantwoord.

  2 likes
 11. “Waarom had Nike binnen enkele dagen na het incident al een nieuw reclamespotje klaarliggen waarin het concern aangeeft de protesten te steunen? Ook vreemd:”

  Dat spotje lag dus niet klaar. Er waren een paar dagen voor nodig. Niet zo vreemd.
  Je kunt overal iets achter zoeken.
  Het was vreemd geweest als er een logo van nike in de hoek stond bij de beelden van de moord.

  2 likes
 12. Er komt een wereldwijde burgeroorlog tussen ongewassen linkse fascisten en de goede mensen.
  Het goede zal uiteindelijk overwinnen omdat er teveel narcisten tussen dat deugvolk zit.

  2 likes
 13. Zal me benieuwen hoe laat de Bijenkorf geplunderd gaat worden…..

  1 likes
 14. ik heb wel enig idee a hoewel dit misschien niet opgaat voor Amerika maar wel voor Europa ik zie ons wij mensen als een laag in ontwikkeling zijnde ras hierbij hebben we rechten die worden beschermd door organisaties die worden bestuurd door buitenaardsen maar als ras hebben we het recht de planeet te vernietigen bijvoorbeeld ook evolutie van de planeet is iets waar ze slechts interventies mogen doen als de slimste bewoner niet verder komt dan een aap als we ons bewust worden van de planeet hebben we er ook iets over te zeggen zei mogen dus slechts met onze toestemming ingrijpen deze toestemming mag niet worden overgebracht via telepathie of soort gelijk want wij zijn ons daar niet bewust van dit gebeurd dus via de universele rechten van de mens dat straf hof tenslotte moet er een evolutionaire keuze gedraagt worden door een groot gedeelte van de bevolking het moet het gevolg zijn van de bevolking niet een individu of een groep van 10.000 man die het voor de rest van de wereld voor het zeggen heeft dit zie je ook terug in de noodwet of spoedwet de burgemeesters geven hun macht over aan de veiligheidsregio’s als er een ramp van meer dan plaatselijke aard voor doet kortom de democratie kan omver geworpen worden door grote chaos te creëren

  1 likes
 15. Sommige reacties geven het al aan: De huidige rellen in de USA worden o.a. aangestuurd door subliminal predictive programming. Hier een link naar een interessante video van een vrouw die daar uitleg over geeft: The power of Words: George Floyd, Derek Chauvin, …

  https://www.youtube.com/watch?v=IZg7Mee4_48

  1 likes
 16. @Gladiator

  De fascisten hebben de filmpjes al offline gehaald

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

duitse

Duitse student maakt GEHAKT van corona-hype. Zijn docu wordt massaal bekeken

Op 28 juni plaatste de Duitse student ...

rutte

Het masker valt af. Bijna 90 procent Nederlanders: ‘Rutte heeft ons NIET goed door coronacrisis geloodst’

De VVD doet het erg goed in ...