Homepagina » Buitenland » Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie
zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese landen in het slop zit, is de Zweedse economie in het eerste kwartaal van het jaar met 0,4% gegroeid. Zweden ging in tegenstelling tot het grootste deel van de rest van Europa niet in lockdown.

Het bbp van Zweden is na correctie voor seizoenseffecten met 0,1% toegenomen. Economen hadden verwacht dat het bbp met 0,6% zou krimpen.

Wat is er aan de hand in Zweden?

De Zweedse overheid heeft burgers aangeraden zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Er zijn ook afstandsregels ingesteld, maar mensen mogen nog gewoon cafés en restaurants bezoeken. Daarnaast zijn de meeste scholen opengebleven.

Deze strategie is gericht op het opbouwen van immuniteit en het beschermen van risicogroepen zoals ouderen.

Binnen enkele weken

De Zweedse hoofdepidemioloog zei afgelopen maand tegen CNBC dat hoofdstad Stockholm ‘binnen enkele weken’ groepsimmuniteit zal bereiken.

Ter vergelijking: in Duitsland is het bbp in de eerste drie maanden van dit jaar gekrompen met 2,3%. Het Duitse Bureau voor de Statistiek verwacht dat de Europese economie in het tweede kwartaal met 10% zal krimpen.

De Europese Commissie verwacht dit jaar gemiddeld 7,4% krimp voor de eurolanden. “De EU zal dit jaar door de coronacrisis een ‘recessie van historische proporties’ ervaren.”

[CNBC]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
1 jaar geleden

Hoe bestaat het dat de rest van de wereld stoïcijns door blijft gaan met hun onnodig desastreus beleid, sterker nog men haalt alles uit de kast om de Zweedse resultaten te ontkennen en met leugens de grond in proberen te boren.

Hieronder een zeer grondige en volledige wetenschappelijke onderbouwing (vertaald in gewone mensen taal) van het ernstige falen van de RIVM en het wanbestuur van onze overheid. Het is uitgewerkt tot in detail en is steekhoudend in elk opzicht. Ben benieuwd wat de rechters hierop te zeggen hebben :

https://www.youtube.com/watch?v=H-2in_Z66F8

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

De zogenaamde intelligente Lockdown van Rutte, stort Nederland weer terug in de crises jaren 30.

Deze Rutte heeft de Nederlandse bevolking, in een angst psycho gebracht.

Meten is Weten.

RUTTUP en NEXIT.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

IMHO :

Zweden had geen lockdown omdat : ‘Somalies Bendes en no-go zones’

Erg moeilijk om een lockdown dan te handhaven lijkt me.
De intelligente lockdown van Rutte was een tussenoplossing ook in nederland in mindere mate dezelfde problemen als in Zweden.

Nu is het hopelijk iedereen duidelijk dat coronahype 95% hoax is. Corona is erg maar de hoax heeft al meer mensen het leven vernielt/gekost dan de ziekte.

NWO

Je mag de invisible enemy noemen hoe je wilt ik noem het in deze context NWO (voor mij part noem het locnar/deepstate/illuminatie/elite).
Van een regering die slaaf is van dit systeem is niets te verwachten. Zweden heeft bewezen dat coronahysterie nergens op gebaseerd is. Nu zitten we in het ‘nieuwe normaal’ waarin straks misschien BOA’s met wapens burgers gaan drillen.
Lijkt me dat Europa op weg is om een Auswitsch te worden.

Moraliteit Spiritualiteit , redelijkheid en gezond verstand zijn er niet meer binnen dat systeem. Wat de wetenschap zegt is dan ook onbelangrijk , de agenda moet doorgedrukt worden. Zieke mensen zoals Bill Gates gaan ons PRIVE leven beheersen. Wakker worden lijkt voor de gemiddelde nederlander maar niet te lukken.

Kinderen ? Toekomst ?

Heeft de jeugd nog wel een toekomst ? knul op straat acht jaar oud terloops gesprek met mamma ‘Welke maand gaan we sterfen’. Ik weet het men moet thuis blijven , buiten is deprimerend. Hoop echt dat er nog ergens wat toekomst is. Van de politici valt niets te verwachten dat zijn volgers geen leiders.
Misschien zal de volgender generatie een betere wereld opbouwen , ijdele hoop anders is het “Après nous, le déluge” , of is de ‘zondvloed’ al hier ?

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Gegroeid!!!!!! is de bevolking…Zolang onze stem geen fuck waard is ,kan er om ons heen gebeuren wat wilt en zal de waarheid van Rutte altijd zijn gelijk krijgen..Laten we ons binden!!!
This means war!!!

x

Check Also

rivm

Flashback: RIVM noemt grootschalige vaccinatie als mogelijke oorzaak suboptimaal immuunsysteem

Er wordt op dit moment op grote ...

gevaccineerd

Verpleegkundigen vinden uitspraken over ongevaccineerden op IC erg opmerkelijk: ‘Er is geen uniforme registratie’

Ruim vier op de vijf coronapatiënten die ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x