Binnenland

Journalist Trouw betrapt op het schrijven van verzinsels

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een journalist van dagblad Trouw is ontslagen wegens het verzinnen van artikelen. Verschillende media verdenken de Haagse Perdiep Ramesar. Hij schreef vooral over jihadisten, de Schilderswijk en radicalisering.

Vorige maand kreeg de journalist nog de Divali Award voor zijn werk als journalist. Later deze maand zou hij een lezing geven over jihad in Nederland. Ramesar werkte vanaf 2007 voor Trouw. Hij schreef het stuk over de sharia-driehoek, een deel van de Haagse Schilderswijk waar veel orthodoxe moslims wonen. Het artikel leidde tot veel ophef.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In oktober 2011 verscheen het tweede boek van Ramesar: ‘Slaven in de Polder’. In het boek staan reportages over mensenhandel in Nederland. De recensies waren lovend en de auteur kreeg zelfs een eervolle vermelding in het juryrapport van ‘De Loep’, een Vlaamse prijs voor onderzoeksjournalistiek.

Ramesar verscheen ook in verschillende tv- en radioprogramma’s als expert op het gebied van jihadgangers.

“Eind vorige week rees ernstige twijfel over de juistheid en zelfs het bestaan van de bronnen die Ramesar opvoerde. Zo kon Trouw diverse bronnen niet verifiëren,” schreef de hoofdredactie van Trouw woensdag. Hoofdredacteur Cees van der Laan zegt het nieuws ‘bijzonder pijnlijk voor de krant, de redactie en de lezers’ te vinden.

Een onafhankelijke commissie zal de verhalen van de journalist nalopen. Het onderzoek zal naar verwachting enkele weken duren.

Onlangs zei de Duitse journalist Udo Ulfkotte nog dat zijn collega’s ‘zich laten omkopen, liegen, heulen met de machthebbers en verdoezelen wat er onder de bevolking leeft’. In zijn boek Gekaufte Journalisten analyseert hij hoe vooraanstaande journalisten zich laten gebruiken om verzinsels te schrijven.

[Omroep West]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

De gehele media is een verzinsel maar ze manipuleren er flink op los en vele lopen daar nog graag in mee!!

Dennis
Dennis
9 jaren geleden

Misschien zijn zijn artikelen wel juist en geeft hij zijn bronnen niet bloot. ” onderzoek” zal anders uitwijzen. Kritisch zijn / denken is verboden in deze open gevangenis.

lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Het is natuurlijk goed dat dit uitkomt. Maar even serieus: ik ken journalisten en ik weet hoe ze werken. Neem niets voor waar wat deze schrijven. Stom maar met het volgen van radio en tv (-nieuws) het is allemaal de dikste b*llshit die je maar kan indenken. De elite lacht zich ondertussen dood met het feit dat wij dit blijven slikken. Achja, als ik dit aan mensen vertel dan beamen ze dat meestal wel… alleen slaag ik er maar niet in het tij te keren. Als we Allemaal een week geen kranten / televisie / andere b*llshit media zouden volgen was hun spel snel uit. In tegendeel: sinds de opkomst van media zoals twitter / facbook zijn we (en vooral onze kwetsbare jongeren) alleen maar sneller en meer vatbaarder voor deze over-desinformatie onzin. Het is werkelijk problematisch. Iedere 3 seconden wil men gevoed worden met een “weetje” alsof het junkies naar een heroienespijt betreft. Er staat niemand nog stil bij een boom of een bloemenweide. What happend to this world? Mijn god waarom hebt gij mij verlaten?

Balki
Balki
9 jaren geleden

Deze Perdiep is een Hindoestaan. In de Schilderswijk woonden veel Hindoestanen. Hindoestanen staan bekend als tolerant en dat ze zich doorgaans weten aan te passen aan de maatschappij waar ze wonen en leven.
Nu is het zo dat Hindoestanen in de Schilderswijk en andere wijken in Den Haag regelmatig uitgescholden en bedreigd worden door moslimfanatici en dat er onder de Hindoestanen onrust is ontstaan door de lover-boy praktijken van moslimmannen om Hindoestaanse meisjes te bekeren tot de Islam.
Dus lijkt het mij logisch dat deze Perdiep bronnen zal hebben binnen de Hindoestaanse gemeenschap die goed op de hoogte zijn van wat er zich daar in de Schilderswijk en andere wijken afspeelt.
Dat hij deze bronnen niet wil vermelden ivm hun veiligheid lijkt mij dus gepast.
Bovendien kan niemand ontkennen dat er een probleem is met radicalisering in de Schilderswijk. Zelfs de politie ontkent dat niet. Dus? Zou deze journalist het geheel verkeerd hebben, zelfs als zijn bronvermelding niet klopt?

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x