Homepagina » Het Complot » Het Wereld Natuur Fonds helpt corporaties meer dan natuur

Het Wereld Natuur Fonds helpt corporaties meer dan natuur

Het Wereld Natuur Fonds is de machtigste natuurbeschermingsorganisatie ter wereld en zet zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten en het regenwoud.

Nadere inspectie onthult echter dat vooral de corporaties profiteren van het werk van het WNF. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

In 2009 bedroeg het aantal donateurs van het WNF in Nederland 910.000. Prins Bernhard was één van de oprichters van de organisatie voor bescherming van de natuur.

Illusie

Kan het WNF de natuur beschermen tegen mensen of zijn de aantrekkelijke posters van de organisatie slechts een illusie? Vijftig jaar na de oprichting van het WNF wordt steeds meer getwijfeld aan de onafhankelijkheid van de organisatie en haar bedrijfsmodel waarin samenwerking met de industrie om de natuur te beschermen wordt aangemoedigd.

Het WNF zetelt in het Zwitserse Gland en is actief in meer dan 100 landen waar het nauwe banden onderhoudt met de rijke en machtige elite. Miljoenen mensen doneren hun spaargeld aan de organisatie. De vraag is hoe dit geld wordt geïnvesteerd.

Der Spiegel reisde af naar Zuid-Amerika en het Indonesische eiland Sumatra. In Brazilië vertelde een duurzaamheidsmanager over de eerste lading verantwoorde sojabonen die het afgelopen jaar arriveerde in de haven van Rotterdam en volgens de criteria van het WNF voor verantwoorde soja was geteeld. De duurzaamheidsmanager moest bekennen dat hij niet met zekerheid kon zeggen waar de lading vandaan kwam.

Vrijbrief

In Sumatra vertelden leden van een inheemse stam hoe troepen waren ingehuurd door WNF-partner Wilmar om hun huizen te vernietigen. Palmoliebedrijven vonden dat ze in de weg stonden.

Onafhankelijke Duitse niet-gouvernementele organisaties als Rettet den Regenwald en Robin Wood zien de natuurbeschermingsorganisatie dan ook niet langer als redder van diersoorten. Volgens steeds meer mensen geeft het WNF corporaties in ruil voor grote donaties een vrijbrief om de natuur te vernietigen. In Nederland betalen daar bijna een miljoen mensen aan mee.

Afgelopen jaar berichtte Niburu over de documentaire ‘Het Pact met de Panda’, gemaakt door het Duitse televisienetwerk WDR. De Duitse schrijver Wilfried Huismann houdt het WNF in de film deels verantwoordelijk voor de toenemende bedreiging van het regenwoud. Het WNF ontkent deze beschuldiging. Bestuursleden van de organisatie reageren doorgaans geïrriteerd op kritiek dat ze samenwerken met de industrie.

Succesvol?

In de zeventiger jaren overtuigde het WNF de Indiase regering beschermde gebieden aan te wijzen voor bedreigde tijgersoorten. Volgens schattingen leefden in India op dat moment 4000 tijgers in het wild. Dat aantal is inmiddels gedaald tot 1700. Toch ziet het WNF haar Indiase tijgerprogramma als een succes. Wat niet veel mensen weten is dat zo’n 300.000 gezinnen hun woning moesten achterlaten omdat er geen ruimte was voor mensen in de beschermde gebieden.

Het WNF is daarnaast van mening dat het regenwoud in het Nationaal Park Tesso Nilo op Sumatra succesvol is gered. In realiteit is het beschermde gebied steeds groter geworden, ten koste van het bos. Bedrijven als Asia Pacific Resources International, waar het WNF voorheen een contractuele overeenkomst mee had, ontbosten het gebied.

Palmolie

Op Sumatra, één van de grootste eilanden ter wereld, wordt elk uur genoeg hout gekapt om 88 voetbalvelden mee te kunnen vullen. Het bos moet er plaatsmaken voor de palmolieplantages. De Zuidoost-Aziatische natie voorziet in bijna de helft van de wereldwijde productie van palmolie. De olie wordt gebruikt in biodiesel, voedingsproducten als Nutella hazelnootpasta, shampoo en bodylotion. Het overmatige gebruik van pesticiden vervuilt de rivieren en het grondwater.

Verantwoorde palmolie, zoals het WNF belooft met haar certificaat van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO), bestaat niet, aldus een Indonesische oud-werknemer van het WNF. Het certificaat maakt het wel mogelijk om de productie op te voeren terwijl de consumenten denken dat het WNF duurzaam en verantwoord bezig is.

Het RSPO-initiatief werd in 2004 gelanceerd samen met corporaties als Unilever, een bedrijf dat per jaar 1,3 miljoen ton palmolie verwerkt. Ook één van de grootste producenten van palmolie ter wereld, Wilmar, is erbij betrokken. De palmolie wordt onder meer gefinancierd door de financiële dienstverlener HSBC.

1001 Club

Organisaties als Rettet den Regenwald en Robin Wood beweerden dat Rama, bij ons bekend als Blue Band en geproduceerd door Unilever, wordt gemaakt ten koste van de inheemse bevolking. Dit werd niet goed ontvangen bij het Nederlands-Britse bedrijf. De palmoliegigant heeft sinds de onthullingen gezorgd voor tijdelijke huisvesting en compensatie voor de slachtoffers.

Op haar hoofdkwartier in Gland herinneren zilveren placques aan mensen waar het WNF veel aan is verschuldigd: de ‘leden van de 1001’. Deze elitegroep financiers werd in 1971 opgericht om de organisatie financieel te ondersteunen. Tot op de dag van vandaag wil het WNF de namen van de financiers niet onthullen. Naar verluidt staan onder meer wapenhandelaar Adnan Khashoggi en de Zaïrische oud-dictator Mobutu Sese Seko op de lijst.

De 1001 Club bestaat grotendeels uit bankdirecteuren en topmannen van multinationals. Volgens een artikel uit 1993 in de Washington Monthly staan op de lijst een aantal sinistere Zuid-Afrikanen, zakenlieden met verdachte connecties en corrupte Afrikaanse politici.

Enkele voorbeelden van leden van de 1001 Club uit heden en verleden zijn: Sir Eric Drake van BP, Harry Oppenheimer, de Britse en Franse familie Rothschild, Michel David-Weill van Lazard, Laurance en David Rockefeller, Henry Ford II, Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza, de oudere halfbroer van Osama bin Laden Salem bin Laden, Rothschild-bankier Dr. Alfred Hartman en de Spaanse koning Juan Carlos.

Andere opvallende namen zijn Tibor Rosenbaum, hij werkte ooit samen met Bernhard en Edmond de Rothschild en heeft connecties met de Mossad, en Edmond Safra, een controversiële bankier uit Genève wiens huis ten tijde van zijn dood werd bewaakt door Mossad-getraind personeel.

Prins Bernhard

Toenmalig WNF-voorzitter Prins Bernhard wist oliereus Shell te ‘strikken’ als eerste grote sponsor. In 1967 stierven duizenden vogels na een incident met een olietanker voor de Franse kust, maar het WNF wuifde de kritiek weg. Dat zou het veiligstellen van donaties van bepaalde industriële sectoren in gevaar kunnen brengen, luidde het tijdens een bestuursvergadering van de natuurbeschermingsorganisatie.

Jager Prins Bernhard en John Hanks, de directeur van het WNF in Afrika, zetten huurlingen in om de illegale handel in neushoornivoor een halt toe te roepen. Zuid-Afrikaanse soldaten infiltreerden de groep en de handel bloeide juist op.

Volgens woordvoerder Phil Dickie van het WNF gebeurde dat een lange tijd geleden en accepteert de organsiatie niet langer geld uit de olie-, kern-, tabaks-, en wapenindustrie. Toch zijn afgezanten van bijvoorbeeld oliegigant BP nog altijd welkom op bestuursvergaderingen. John Hanks is nog altijd lid van de raad van bestuur.

Het gevolg is dat jagen nu is toegestaan in de nationale parken. De Spaanse koning Juan Carlos was onlangs in het nieuws nadat hij tijdens de olifantenjacht in Botswana zijn heup had gebroken. Juan Carlos is ere-directeur van het WNF in Spanje. Rijke Europeanen en Amerikanen mogen zich in de nationale parken uitleven alsof het koloniale tijdperk nooit ten einde is gekomen. Ze mogen olifanten, buffels, luipaarden, leeuwen, giraffes en zebra’s afschieten om vervolgens het bloed van de dode dieren over hun gezicht te smeren. Een woordvoerder van het WNF verdedigt deze praktijken door te stellen dat ‘gereguleerd jagen’ bijdraagt aan het beschermen van diersoorten.

Monsanto

Naast de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie is er de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS). In 2004 nodigde het WNF de industrie uit voor de RTRS. Agro-industriëlen als Cargill en Monsanto zijn door de jaren heen altijd goed vertegenwoordigd geweest. Monsanto doneerde in totaal $100.000 aan het WNF.

“Het werd al snel duidelijk dat hier greenwashing wordt toegepast voor de marketing van genetisch gemodificeerde sojabonen,” zei één van de aanwezigen, verwijzende naar de tactiek waarbij een bedrijf of organisatie zich groener of maatschappelijk verantwoorder voordoet dan ze in werkelijkheid is. “Toen een paar Europeanen iets wilden zeggen over de gevaren van de herbicide glyfosaat werd ze al snel het zwijgen opgelegd.

Ook de Argentijnse tak van het WNF was aanwezig. Aan het hoofd daarvan stond lange tijd een oud-leider van de militaire junta en tevens agro-industrieel.

Maggi

De industrie doneert de organisatie miljoenen. De 85.000 ton RTRS-sojabonen die afgelopen jaar arriveerde in Rotterdam was afkomstig van twee gigantische boerderijen die in handen zijn van de Braziliaanse Maggi-familie. Het conglomeraat van de familie wordt gezien als de grootste producent van sojabonen ter wereld. De plantages strekken zich uit over grote delen van de staat Mato Grosso in het westen van Brazilië.

Blairo Maggi werd gouverneur van de staat en in 2005 kreeg hij van Greenpeace de Gouden Kettingzaag-award. De gebieden waar nu RTRS-sojabonen worden geteeld zijn enkele jaren geleden ontbost. Alles wat op de boerderijen van Maggi wordt geproduceerd is genetisch aangepast.

In de schaduw van een magazijn van één van de boerderijen staat een tank met het woord ‘Glyfosaat’ in het Portugees. Een waarschuwingsbord leest: “Pas op. Zeer giftig!” Ondanks recente studies dat de herbicide verantwoordelijk is voor voortplantingsproblemen bij dieren is het gebruik ervan toegestaan in het RTRS-systeem. Ook andere pesticiden zijn geen probleem voor de RTRS.

Samenwerking met China

Bedrijven als Unilever en FrieslandCampina willen in 2015 alleen nog maar verantwoorde soja kopen. “Het is niet makkelijk om uit te leggen wat er met die 85.000 ton sojabonen is gebeurd,” legde duurzaamheidsmanager van Maggi João Shimada uit. “Niet meer dan 8.000 ton is afkomstig van de twee boerderijen. Ik heb geen idee waar de overige 77.000 ton vandaan kwam.”

In Gland gaat boven het Meer van Genève de zon onder. Andrew Murphy van het WNF heeft haast. Hij moet naar China, om daar de natuur te redden.

Bron: Spiegel.de

Gerelateerd: Het Wereld Natuur Fonds in een heel ander daglicht

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Er bestaan geen goeden doelen,is wat ze ons wijsmaken! Stichtingen waar directeuren tonnen verdienen,zonder verantwoording af hoeven te leggen, om welk belang gaat het dan! Dus mensen stopt met geven, totdat ze openheid geven!

  1 likes
 2. Op de onderstaande link vind je een lijstje met wat directeuren van goede doelen verdienen.

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/02/12/goede-doelen-moreel-failliet-3

  Ik heb het al een tijd geleden uitgeprint en naast de voordeur hangen. Bij elke collecte kijk ik even wat de directeur verdient en laat dat de collectant zien. Ik vertel dat hij of zij er natuurlijk ook niets aan kan doen, dat ze door weer en wind denken geld op te halen voor een arme donder ergens in de wereld, maar dat al het opgehaalde geld in de collectebussen nog niet genoeg is om het jaarsalaris van de directeur te betalen.

  Kijk maar eens wat dergelijke graaiers verdienen! En bedenk dat er vaak meerdere directeuren bij zo’n ‘goed doel’ werken.

  1 likes
 3. Heb jaren goede doelen gesteund, maar de armoede blijft, de oorlogen gaan door. Kanker lijkt misschien beter te genezen, maar overwint ons toch door zichzelf uit te breiden in nog meer vormen en maten, het milieu wordt er niet beter op en de dieren blijven uitsterven (wat ik met de huidige techniek frapant vind). Aan de andere kant worden de wapens steeds mooier en geavenceerder, worden de grote geneesheren nog groter, leveren de gekapte bossen kapitalen op voor de elite waarmee ze prachtige bontjassen kunnen kopen.
  Nee, dit noem ik geen goed doel steunen en heb een paar jaar geleden accuut alles stop gezet… en dan moet je jezelf ook nog verantwoorden omdat je nee zegt tegen Kika, war child etc. Mensen hebben niet door dat door hun steun juist het nog erger wordt…maar gelukkig dat niburu blijft hameren op de bewustwording. Dank voor t plaatsen van dit bericht! Amen…

  1 likes
 4. In feite is het triest dat er zo’n misbruik wordt gemaakt, wat de ‘goeien’ zullen onder de ‘slechten’ lijden.
  Ik kan me voorstellen dat veel mensen het spuugzat worden wanneer er weinig of geen verbeteringen optreden. Meestal brengt geld geen verbetering..verbetering begint ook pas werkelijk door BEWUSTWORDING van de situatie..en dat geldt voor elke situatie, waar ook ter wereld!!
  Jammer genoeg worden mensen emotioneel beinvloed..want alles is zo ‘zieluuug’!
  Als we ons hart openen..ook voor elkaar en verantwoording dragen..ook voor elkaar, dan zou de hele wereld met alles wat leeft er stukken blijer van worden en kunnen alle instanties opdoeken, ja toch,niet dan?

  1 likes
 5. @ #29 Nathalie: “Oktober 2012:
  De Duitse rechter heeft besloten dat “Pakt mit dem Panda” toch uitgezonden mag worden…”

  1 likes
 6. Ik ben benieuwd hoeveel leden van de Bilderberg group op de een of andere manier verbonden zijn met het wereld natuur fonds?
  Door middel van donaties of sponsoring.
  En hoeveel ze langs de andere kant er voor terug krijgen?
  Misschien is dit wel interessant om uit te zoeken?
  Bernhard zal toch wel flink aan het lobbyen geweest zijn voor (zijn) nieuwe clubje, zo kon hij zijn jacht instinct goed gebruiken!
  Zelf geven wij regelmatig aan goede dieren doelen waar wij van weten dat het geld bij de dieren en de natuur terecht komt zoals dier en project te Nispen.
  Zij voeren geen dure campagnes waar veel geld verloren gaat, hoe korter de weg hoe sneller de bestemming?

  0 likes
 7. nou dat is dan weer een genomineerde voor de vergulde bom verkiezingen 2012 (leuk idee om te doen trouwens) naast unicef WHO IMF en vele andere corrupte organisaties. de winnaar kan dit jaar een E-mail bom (minimaal 100.000 e-mails binnen 24 uur )verwachten met daarin als bijlage een afbeelding van een goudkleurige bom. en natuurklijk de eervolle vermelding dat zij die hebben gewonnen met het zgn fantastische werk wat zij pretenderen te doen voor planeet en mensheid (alsmede elke andere vorm van leven)

  0 likes
 8. joh!! natuurlijk zijn ze oplichters..
  geef ook geen reet aan die donaties. 99% douwen ze in hun eigen zak, en 1% naar het slachtoffers

  0 likes
 9. Ik ben ook jaren dodnor geweest voor 25 gulden per jaar. De intentie was goed maar helaas heeft de natuur er nauwelijks wat aan gehad.

  0 likes
 10. Weten jullie het nog duurzame soja uit zuid Amerika wat GEN soja bleek te zijn. Zogenaamd verantwoord verbouwd. Jaja naast de biologische boer. Wie had(den) daar ook alweer zijn belanghebbende neus in gestoken? Juist WNF en Universiteit Wageningen. Maar voorlopig wordt het hier wel geimporteerd.

  0 likes
 11. Hou alstublieft op over het wereldnatuur fonds.Of het moet in je natuur zitten “GRAAIER”te zijn, en een “SCHIJNHEIL”gelijktijdig!!!Het is echt om ziek van te worden.En Niets is wat het lijkt, of wat het ons lijken laten wil!!!Laaielichters dat zijn het!!

  0 likes
 12. Zo is ook Amnestie International een sinistere kliek. Zij lijken meer een extreem linkse beweging dan een organisatie die de rechten van de mens aanklaagt. Als bijvoorbeeld Israëlische soldaten een Palestijns huwelijk verstoren dan noemen ze dat een misdaad tegen de menselijkheid, maar heeft iemand ooit AI al iets horen zeggen van de genocide tegen de blanke bevolking van Zuid-Afrika? Al meer dan 8000 boeren vermoord en 20 procent van de blanken zijn al op de vlucht geslagen!

  0 likes
 13. zo geef ik al enkele jaren niets meer aan gladjakkers en kijk die zgn koniging van nederland nou eens met dat kunststoffen beestje en wat kijkt zij er zoet sappig bij om van over de nek te gaan n u we dit gelezen hebben !

  0 likes
 14. [quote name=”Marcel”]Ik ben ook jaren donor geweest voor 25 gulden per jaar. De intentie was goed maar helaas heeft de natuur er nauwelijks wat aan gehad.[/quote]

  Misschien hebben ze van de contributie een kettingzaag gekocht huh huh

  0 likes
 15. [quote name=”Petrus Rommers”]Ik ben benieuwd hoeveel leden van de Bilderberg group op de een of andere manier verbonden zijn met het wereld natuur fonds?
  Door middel van donaties of sponsoring.
  En hoeveel ze langs de andere kant er voor terug krijgen?
  Misschien is dit wel interessant om uit te zoeken?
  Bernhard zal toch wel flink aan het lobbyen geweest zijn voor (zijn) nieuwe clubje, zo kon hij zijn jacht instinct goed gebruiken!
  Zelf geven wij regelmatig aan goede dieren doelen waar wij van weten dat het geld bij de dieren en de natuur terecht komt zoals dier en project te Nispen.
  Zij voeren geen dure campagnes waar veel geld verloren gaat, hoe korter de weg hoe sneller de bestemming?[/quote]

  De Bilderbergroep zal wel duur gaan jagen in de “natuurgebieden” op neushoorns of zo. Klootviolen

  0 likes
 16. Sorry mensen dat dit of toppic is maar ik vind dat ik dit met jullie moest delen 🙂
  Er is namelijk nieuw nieuws over de Baltic sea UFO!! Zoals meerdere mensen al vermoeden gaat de zoektocht niet door omdat Rusland en Amerika nu plotseling een militaire oefening houden?????

  Zie links voor verdere info

  http://www.ufo-blogger.com/2012/06/baltic-sea-ufo-search-russia-us-forces.html

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14909892.ab

  0 likes
 17. Ik lust geen genetisch gemanipuleerd voedsel.
  Dat het WNF door en door corrupt was wist ik al, maar nu wordt het helemaal goed uitgezocht, gedocumenteerd en gepubliceerd. Hulde!

  de schuldigen zullen zich moeten verantwoorden

  0 likes
 18. Ik vind die foto eng van (onze) ?koningin? Ugh Ugh. Krijg altijd een rare vibe van haar. Nu dat er steeds meer bekent word over haar verbaast het mij niks. Als je iets goeds wilt doen voor de wereld kun je bij jezelf beginnen om dan te eindigen in een ander land om zelf huizen te gaan bouwen van het geld dat je op haalt dan weet je zeker dat het een goed doel is.

  0 likes
 19. Geven aan goede doelen is eigenlijk net zoiets als aflaten kopen van de paus.. Zorgt voor goed gevoel maar verergerd de ellende!

  0 likes
 20. Toen een paar jaar terug bekend werd dat de directeur van de Nederlandse Hartstichting zichzelf zoveel geld toe-eigende, oa van het collectegeld wat de mensen vrijwillig(!) ophaalden, ben ik zeer voorzichtig geworden en heb toch wel goed uitgezocht aan welk goed doel ik dan “veilig” kon geven.. Is dat niet triest?

  0 likes
 21. Mijn moeder waarschuwde mij altijd al ,wat voor oplichters ze zijn ,ik was er dus al van bewust dat het meeste geld gewoon naar de oprichters zijn geldlaatje gaat ,en die meisjes maar zielig doen op straat om geld in te zamelen ,en niet door hebben dat hun kleine salaris hier van wordt betaald ,en de rest van het geld naar de hoge pieten gaat daar in dat bestuur, en dan wordt er zogenaamd bossen gered voor pandas, maar intussen zijn het hun eigen bedrijven die de bossen daar kappen,…waar ben je dan mee bezig??????

  0 likes
 22. dat vind ik heel juist gezegd!!

  0 likes
 23. Ach wederom een open deur die wordt ingetrapt. Al jaren bekend, de cijfers van de organisatie worden zoveel mogelijk in nevelen gehuld, zodat het moeilijk te zien is wat nu daadwerkelijk wordt opgehaald en uitgegeven. Daarnaast 99% van de ideologische instellingen, hebben nooit meetpunten om te laten zien hoe succesvol ze zijn, of zijn geweest. Dit zegt alles. Als je niet kunt meten dat je succesvol bent, dan is het geld verkeerd besteed. Geen succes geen, verbetering, niets om te laten zien aan de donateurs.

  Van mij krijgen al die NGO´s die sterven van de belastingcenten, weggeven door overheden,geen cent. Enkel wanneer de organisatie zonder vaag heden duidelijk kan aantonen dat zij het geld goed besteed en effect heeft zal ik er iets aan over maken. Helaas val je dan altijd terug op privé initiatieven.

  0 likes
 24. in welk land met kinder arbeid worden die panda`s gemaakt? daar was toen ook al een keer ophef over met prins bernard!?

  0 likes
 25. ja het is allemaal met elkaar verbonden .

  en Bea schijnheilig een duivel in godin’s kleding …kijk die foto terwijl zij de mensen wilt uitroeien heb ik gezien video . jesse ventura gisteren nog op wiredin.nl .die dokter op het laatst van die vrouw die zei binnen kort komt er een grote schoon maak war op deze terug vroeg wat bedoel je hier mee nou wat ik zeg wij gaan mensen doden er zijn er te veel en wie gaat dat doen vroeg zij nou de elite .schrikken …en zij vond dit nog heel normaal dan zou ik zeggen het eerst u mevrouw .

  0 likes
 26. ja Marcel wij ook 50 euro gestort voor de tijger’s kan zelfs zo zijn dat deze aan de stroper’s werd gegeven kan zo maar waar zij .ik zit ook bij dier en project zij doet teminsten wel voor de dieren zij is er zelf altijd bij .ik en Debb hebben de zelfde gedachten over Bea .

  0 likes
 27. ah ja een paar jaar geleden op tv gezien van zwervers die hun bmw een paar meters geparkeerd had en zo geld verzamelden .heeft iemand dit toen ook gezien

  0 likes
 28. Ik ben al een hele tijd klaar met de z.g. goede doelen waarvan slechts enkelen profiteren.
  Ik heb een plakker op de voordeur met GEEN COLLECTES en dat bevalt prima!
  Ik ben al meer dan een jaar niet meer lastig gevallen door wandelende collectebussen.
  Het grappige is, dat bezoekers eerst met grote ogen naar de sticker kijken en later zeggen dat het toch wel een goed idee is en verscheidene kennissen hebben dit ook al gedaan.
  Ik kan het iedereen aanbevelen.

  0 likes
 29. Dank voor het plaatsen van dit uitstekende artikel. Is belangrijk om onder de aandacht te houden! Zo wennen we vast aan de ontmaskering van de vele omdraai-verhalen waarmee we zoet gehouden zijn!! Zoals in dit voorbeeld. Zgn. tbv. Natuur en Wildlife, maar feitelijk tbv. corporaties en huurlegers en control van onze Planeet!! Erg binnenkort gaat dit allemaal ten goede veranderen; onze Planeet en wij zijn daar erg aan toe!!Het is GAME OVER!!! Liberate the Earth and ALL LIFE on Her.

  0 likes
 30. Toch jammer dat jullie er niet bij vermelden dat de Duitse omroep WDR, die de documentaire heeft uitgezonden, op last van de rechter passages heeft moeten schrappen omdat deze niet op waarheid berusten. Wel dan het hele verhaal vertellen! Zie: http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/dossiers/pakt_mit_dem_panda/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...