CoronaMens en Dier

Caroline van der Plas: ‘Waar waren de rechtsstaat en grondrechten tijdens de kabinetten-Rutte?’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

PVV, VVD, NSC en BBB moeten de komende tijd bij elkaar gaan zitten om te kijken of ze overeenstemming kunnen bereiken over het waarborgen van de Grondwet, adviseerde verkenner Plasterk.

Lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans noemde de discussie over de Grondwet een vorm van ‘politieke normvervaging’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zei woensdag in de Kamer dat ze alle ophef over de tussenfase niet snapt.

(Video verwijderd? Klik hier...)

U verspreidt desinformatie hiermee

Ze haalde fel uit naar Timmermans. “Er zijn daags na de verkiezingen nota bene hou-elkaar-vastdagen en uithuilsessies geweest. Scholen hingen posters op met de tekst ‘Koffers al gepakt? Kom praten over de verkiezingsuitslag’. Partijen in deze Kamer schreeuwden moord en brand. Er waren zelfs protesten tegen de verkiezingsuitslag. Sterker nog, er was een demonstratie tegen een persoon. Nou stelt de verkenner voor om daarover een gesprek te voeren en nou is het weer niet goed. Nou, schiet mij maar lek. En nee, meneer Timmermans, we gaan niet zes weken onderhandelen over de Grondwet. Dat staat namelijk helemaal niet in het advies. U verspreidt desinformatie hiermee.”

Waar was de rechtsstaat toen?

Van der Plas was nog lang niet klaar.

“Hadden de vorige coalities eerst maar eens een gesprek gevoerd over de rechtsstaat en de Grondwet. Want waar waren de rechtsstaat en de grondrechten toen toeslagenouders als fraudeurs werden neergezet en hun kinderen uit huis werden geplaatst? Waar was de rechtsstaat toen de huizen in Groningen scheurden en verzakten, de gaskraan verder openging en de schade niet vergoed werd? Waar waren de partijen die nu moord en brand schreeuwen over de grondrechten, in de coronaperiode toen hier voorstellen werden gedaan om artsen hun BIG-registratie te ontnemen, toen oude mensen uit elkaar werden gehaald, toen ze werden opgesloten en moesten zwaaien voor het raam naar hun kinderen en kleinkinderen? Waar was de rechtsstaat toen geliefden niet eens afscheid van elkaar mochten nemen op het sterfbed? Waar was de rechtsstaat toen ongevaccineerde mensen aan de deur van een café werden geweigerd, die alleen even naar de wc wilden en zonder een groen vinkje niet naar binnen mochten? Zij werden geweigerd terwijl binnen de gevaccineerde mensen met een verkoudheid een biertje stonden te drinken. Waar was de rechtsstaat toen gezonde jonge mensen werd verteld: als jij naar oma gaat, kan oma ziek worden en doodgaan? Waar was de rechtsstaat toen kinderen maandenlang niet meer naar school mochten, toen studenten en jonge mensen in diepe depressies raakten, doordat ze eenzaam op hun kamers zaten en hun sociale contacten verloren? Waar was de rechtsstaat toen?”

“Ja, grondrechten zijn heel belangrijk. Alle grondrechten! Laat daar geen misverstand over bestaan. Kijk dan met z’n allen gelijk even in de spiegel in plaats van in de verrekijker,” benadrukte ze.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 265 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
M.Heijmans
M.Heijmans
5 maanden geleden

Wow Carolien, wat ben jij ’n moordwijf. Je legt de vinger op de zere plek.
Geweldig, ga zo door!

Dirk
Dirk
5 maanden geleden

De Build Back Better show….
Wef clown.

Suus
Suus
5 maanden geleden

Caroline zet heel wat puntjes op de i.

Richard L.
Richard L.
5 maanden geleden

Ja, zo is het, mevr. Kuiken mocht vandaag direct aanschuiven bij Khalid & Sophie om te klagen over de grondrechten, maar deze Kuiken wilde artsen hun BIG registratie afnemen omdat ze kritiek uiten op het coronabeleid!! hebben wij geen vrijheid van meninguiting?
En dankzij steun van de PvdA kwam het CTB corona toegangsbewijs erdoor, stelletje onnozele hypocrieten, die PvdA, D66, CU etc.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x