Gezondheid

Het einde van de moderne geneekunde

Help mee door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

1903%20antibiotics9234782398437492Routineoperaties worden vanwege de resistentie tegen antibiotica wellicht onuitvoerbaar, zo heeft de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt.

Margaret Chan waarschuwde dat bacteriën dusdanig snel resistent worden tegen antibiotica dat ‘het einde van de moderne geneeskunde’ mogelijk in zicht is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als resultaat kan elk antibioticum dat ooit is ontwikkeld onbruikbaar worden waardoor routineoperaties onmogelijk zijn. Het gaat onder meer om veel medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van tuberculose, malaria, bacteriële infecties en HIV/AIDS, maar ook bij eenvoudige behandelingen van snijwonden.

Post-antibiotica tijdperk

Tijdens een conferentie van infectieziekte-experts in Kopenhagen zei Dr. Chan dat we mogelijk een ‘post-antibiotica tijdperk’ binnengaan. Multiresistente bacteriën komen steeds meer voor in Europa en elders in de wereld.

“Patiënten die zijn geïnfecteerd met multiresistente pathogenen hebben 50 procent meer kans om te overlijden,” zei Chan. “Een post-antibiotica tijdperk betekent het einde van de moderne geneeskunde zoals we die kennen.”

Misbruik

Bacteriën die ziekten veroorzaken worden vroeg of laat resistent tegen antibiotica. Veel infecties kunnen op die manier moeilijk of niet meer behandeld worden met moderne medicijnen.

De Wereldgezondheidsorganisatie wijt de huidige situatie aan het misbruik van antibiotica. Ze worden onjuist voorgeschreven en te vaak en te lang gebruikt. Door de stijging van het aantal multiresistente bacteriën, de nieuwe antibiotica die momenteel worden ontwikkeld en weinig stimulans binnen de industrie om te investeren in onderzoek en ontwikkeling is innovatie hard nodig, concludeerde de WHO.

Bron: Telegraph.co.uk

 

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x