Natuur en Milieu

IPCC overdreef klimaatverandering tientallen jaren

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder deze maand lekte een tussenrapportage van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties uit. Het verslag zou bewijzen dat klimaatverandering al 20 jaar wordt overdreven.

Het rapport moest eigenlijk pas in 2014 verschijnen, maar werd door een bron binnen het IPCC gelekt en kan op internet worden gedownload.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De stukken bevatten onder meer vier temperatuurmodellen die de groep sinds 1990 heeft gepubliceerd. In alle modellen wordt de temperatuurstijging op aarde overdreven.

Voorspellingen

“De temperatuur is lang niet zo sterk gestegen als de modellen voorspelden,” zei klimatoloog Roy Spencer van de Universiteit van Alabama in Huntsville. “De voorspellingen van het IPCC zijn tot vier keer toe grotendeels niet uitgekomen.”

Uit de grafieken van het IPCC blijkt dat de aarde tussen 1990 en 2012 met 0,5 tot 0,9 graden Fahrenheit zou opwarmen. In werkelijkheid bleek de temperatuur op aarde met minder dan 0,28 graden Fahrenheit te zijn gestegen.

Anderen zeggen dat de modellen van het IPCC niet onjuist zijn en wijzen op natuurlijke variaties in temperatuur en een vulkaanuitbarsting in 1991 die voor afkoeling zorgde.

Broeikasgassen

Onlangs publiceerde een wetenschapper nog een studie waaruit bleek dat de voorspellingen van het IPCC zeer accuraat waren. Het tegenovergestelde blijkt nu uit het gelekte rapport van het IPCC.

Hoewel Spencer zich kan vinden in de uitspraak van het IPCC dat mensen hebben ‘bijgedragen aan’ de opwarming, is het voor hem duidelijk dat broeikasgassen veel minder invloed hebben op het klimaat dan de invloedrijke organisatie dacht.

“Het rapport bewijst dat CO2 lang niet zo veel uitwerking heeft op het klimaat als het IPCC al die tijd heeft aangenomen,” zei hij. “Dit is echter een mogelijkheid die ze niet willen overwegen.”

Ondanks het gelekte rapport zegt Aaron Huertas van de Union of Concerned Scientists dat ‘klimaatverandering wordt gedreven door menselijke activiteit’.

Bron: Foxnews.com Foto: Bigpicture.ru

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
San
San
11 jaren geleden

tuurlijk Groenland smelt niet weg, ook al constateren de lokale bewoners wat anders, en welnee, de er is helemaal geen verandering in klimaat te zien sinds de industrieele revolutie die begon in 1850, tuurlijk slaap lekker verder, dit geloof je toch zeker zelf niet? schijtziek word ik van dit welles nietes spelletje, gewoon de feiten onder ogen zien is simpel. Luchtvervuiling is een probleem punt uit.

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

[quote name=”San”]tuurlijk Groenland smelt niet weg, ook al constateren de lokale bewoners wat anders, en welnee, de er is helemaal geen verandering in klimaat te zien sinds de industrieele revolutie die begon in 1850, tuurlijk slaap lekker verder, dit geloof je toch zeker zelf niet? schijtziek word ik van dit welles nietes spelletje, gewoon de feiten onder ogen zien is simpel. Luchtvervuiling is een probleem punt uit.[/quote]

Je snapt het niet.

Er wordt een CO2 hype gecreeerd met dure mensen om geld van het bedrijfsleven af te troggelen met die CO2-certificeringen.

CO2 is het probleem helemaal niet, en het is benodigd op deze planeet.
Het is de *samenstelling* van de diesel articles die sterk milieuvervuilend zijn. Bovendien onttrekken de verbrandingsmotoren zuurstof uit de omgeving, die wij nodig hebben.

Er is een klimaatverandering aan de gang in heel ons (binair) zonnestelsel, sinds 1994 waargenomen.

days of our lives
days of our lives
11 jaren geleden

[quote name=”DingieM”][quote name=”San”]tuurlijk Groenland smelt niet weg, ook al constateren de lokale bewoners wat anders, en welnee, de er is helemaal geen verandering in klimaat te zien sinds de industrieele revolutie die begon in 1850, tuurlijk slaap lekker verder, dit geloof je toch zeker zelf niet? schijtziek word ik van dit welles nietes spelletje, gewoon de feiten onder ogen zien is simpel. Luchtvervuiling is een probleem punt uit.[/quote]

Je snapt het niet.

Er wordt een CO2 hype gecreeerd met dure mensen om geld van het bedrijfsleven af te troggelen met die CO2-certificeringen.

CO2 is het probleem helemaal niet, en het is benodigd op deze planeet.
Het is de *samenstelling* van de diesel articles die sterk milieuvervuilend zijn. Bovendien onttrekken de verbrandingsmotoren zuurstof uit de omgeving, die wij nodig hebben.

Er is een klimaatverandering aan de gang in heel ons (binair) zonnestelsel, sinds 1994 waargenomen.[/quote]

Binaire stelsel? Waar is dan die tweede zon?

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

san?? aan de natuur kun jij en ik niets doen of iemand anders .de natuur doet wat het doet zoals de natuur in mekaar steekt .wel?? kunnen wij met elkaar er voor zorgdragen ! dat de fabrieken met hun rook en gassen . beter moeten worden bekeken .want?? waarom zit er een gat ? in de ozonlaag !nou dat komt gewoon door de gassen die hier niet thuis horen maar eigenlijk diep in de grond moeten blijven .alle gassen zijn een nadeel voor de mensheid en?? vooral voor de natuur wij hoeven niet op diezel of benzine te rijden hoor wij kunnen ook op het nul punt enerie ons voort bewegen .maar als wij daar aan beginnen dan zijn de mensen van het gas en olie bedrijf er niet zo blij mee .en dat?? is nou het nadeelk van ons de mensheid

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x