Binnenland

‘Sturmabteilung’ van het KNMI waarschuwt voor gitzwarte ‘nachtmerriescenario’s’, kritiek barst los

Help ons door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!

Het KNMI waarschuwt dat Nederland door klimaatverandering nog meer last van hitte en droogte krijgt dan eerder werd verwacht. Ook de zeespiegelstijging valt als het tegenzit hoger uit, blijkt uit de nieuwste klimaatscenario’s waar het instituut jaren aan heeft gewerkt.

Zelfs in het meest optimistische scenario zijn de gevolgen voor Nederland groot, aldus het KNMI. Als de uitstoot fors daalt, zullen de gevolgen minder groot zijn, beweert het KNMI.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het instituut krijgt op social media bakken kritiek. “Het KNMI kun je inmiddels afschrijven als organisatie die je serieus moet nemen. Eerst door warme zomers uit het verleden te schrappen en nu ook door maffe scenario’s te bedenken qua zeespiegelstijging,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL).

Jurist Sietske Bergsma heeft een duidelijke boodschap voor het instituut:


Jan Roos merkt op: “KNMI weet niet eens welk weer het morgen wordt. Daar werken alleen maar alarmisten die door middel van boekjes en voordrachten over klimaat geld verdienen.”

Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal merkt op dat het KNMI in zijn scenario’s weer het omstreden en uiterst onwaarschijnlijke SSP5-8.5-scenario gebruikt.

Onverantwoordelijk

Niet alleen professor Roger Pielke jr. vindt het KNMI daar onverantwoordelijk in, de gerenommeerde klimaatonderzoekers Zeke Hausfather en Glen Peters schreven in Nature: ‘Gelukkig wordt de wereld die in dit scenario wordt verbeeld steeds onwaarschijnlijker’.

Het is volgens Rozendaal ‘onverantwoordelijk’ om zo’n scenario te hanteren.

Doodsvonnis

“Heb je alles gehad, komt de Sturmabteilung van het KNMI nog eens aankakken met een doodsvonnis,” zegt columnist Arthur van Amerongen.

Hoofddirecteur Maarten van Aalst van het KNMI zei tijdens een perspresentatie dat Nederland zich moet voorbereiden op ‘nachtmerriescenario’s’.

De rillingen lopen je over de rug.

4.9 204 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caatje
Caatje
7 maanden geleden

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Margie
Margie
7 maanden geleden

Ik ben niet bang. Dit is gewoon een vervolg op het enorme verdienmodel. Belachelijke klimaatdrammers. Het boeit me niet meer. Als die planeet verandert, dan verandert hij maar. Lig er niet wakker van. De zon is wel de hoofddader.

De waarheid
De waarheid
7 maanden geleden

Angstporno

Klaus de Waus
Klaus de Waus
7 maanden geleden

Elke maand 10 graden erbij als het ff kan. Hoeft de verwarming ook niet meer aan. Maar dan verdienen de parasieten niks meer dus het zal wel meevallen

Back to top button
178
0
We lezen graag je reactie!x