Financieel

JPMorgan Chase gokt volop met spaargeld van klanten

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

JPMorgan Chase was nog niet hersteld van de vorige financiële kater of de bank kreeg gisteren opnieuw een klap, schrijft De Standaard.

Na nieuwe cijfers van de Amerikaanse beurswaakhond SEC is het helemaal gedaan met de reputatie van JPMorgan. Uit de cijfers blijkt dat JPMorgan veel meer risico neemt dan andere banken op Wall Street.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Eerder lekte al uit dat de handelsverliezen van de bank wel eens kunnen oplopen tot 5 miljard dollar. Dat meldde de Wall Street Journal op basis van gesprekken met ingewijden.

Geen wonder

Terwijl andere financiële instellingen als Bank of America en Barclays het overschot aan opgehaald spaargeld voor 95 procent beleggen in obligaties of stallen bij centrale banken investeert JPMorgan het grootste deel van dat geld in risicovolle beleggingen om extra rendement te behalen.

jpmorgan9234723978492834Nog geen derde van de portefeuille van de Wall Street-reus bestaat uit Amerikaanse schuldpapier, het laagste percentage van alle 20 banken op Wall Street. “Het is dan ook geen wonder dat JPMorgan nu tegen de lamp loopt,” aldus enkele anonieme bankiers.

Na het handelsschandaal vorige week biechtte JPMorgan een financiële put van 2 miljard dollar op. Een beurshandelaar met de bijnaam de Londense Walvis bouwde een derivatenportefeuille van maar liefst 100 miljard dollar op. Daarop begonnen hedgefondsen met succes te speculeren tegen de grootste Amerikaanse bank.

Onderzoek

De FBI, de Amerikaanse toezichthouder Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn een onderzoek begonnen naar mogelijke strafbare handelingen bij JPMorgan Chase.

Onlangs heeft topman James Dimon zijn verontschuldigingen aangeboden. Voor Dimon is de zaak extra pijnlijk omdat hij op Wall Street bekend stond als de koning van het risicobeheer.

Als gevolg van de blunder stapte topvrouw Ina Drew op. Drew was één van de meest hooggeplaatste vrouwen op Wall Street en met een jaarinkomen van ruim 12 miljoen euro één van de best betaalde topmensen binnen de Amerikaanse bank.

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P Rommers
P Rommers
11 jaren geleden

Met Gokkers loopt het vaak slecht af, ze belanden dan vaak in de goot, hopelijk nu ook.
Groeten uit Belgie

Aramata
Aramata
11 jaren geleden

Kijk even hier wat er gebeurt als deze gokker in de goot terecht komt!

http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/wat-als-een-grote-bank-omvalt.html

Groet uit Apeldoorn

GeosAlien
GeosAlien
11 jaren geleden

“Boontje komt om z’n loontje” of het is payback time….
Na wat JPM Nicola Tesla, en daarmee de mensheid, heeft aangedaan, doet z’n karma nu zijn werk. Het kan mij niet snel genoeg gaan….

Sheyan
Sheyan
11 jaren geleden

[quote name=”Aramata”]Kijk even hier wat er gebeurt als deze gokker in de goot terecht komt!

http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/wat-als-een-grote-bank-omvalt.html

Groet uit Apeldoorn[/quote]

Wat wel weer bedenkelijk is het einde van dat stuk: “Morgan heeft niets illegaals gedaan. Waarom dan toch een justitieel onderzoek? Nu, omdat ze het systeem in gevaar brachten.
Wie dat doet, die komt op de koffie.
Je mag jezelf bonussen geven die nergens op slaan, je mag consumenten bestelen tot ze scheel zien, maar breng niet het systeem in gevaar, want dan pakken ze je keihard aan.
Ik hoop dat u nu inziet waarom dat zo is”.
Met andere woorden: de reden is niet dat zij aangepakt worden voor hun daden maar omdat het criminele systeem in stand gehouden moet worden. En dat is dan weer een teleurstelling.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x