Buitenland

Hoofdredacteur over aanslag in Moskou: ‘Dit is niet het werk van IS’

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

Oekraïne en het Westen hebben hun toevlucht genomen tot valse vlag-operaties om iedereen ervan te overtuigen dat IS achter de terreuraanslag in concertzaal Crocus City Hall bij Moskou zat. Dat heeft Margarita Simonyan, hoofdredacteur van de Russische staatszender RT, gezegd.

Het hoofd van de mediagroep benadrukte dat de namen en gezichten van de daders al bekend zijn bij de autoriteiten en dat de terroristen alles hebben opgebiecht tijdens de ondervraging.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Meteen werd duidelijk waarom de Amerikaanse media in koor riepen dat het IS was,” zei Simonyan.

Gewiekste truc

Ze lichtte toe dat de daders zijn uitgekozen om de aanval op een dusdanige manier uit te voeren dat het Westen de internationale gemeenschap ervan kon overtuigen dat IS er achter zat.

Simonyan sprak van een ‘gewiekste truc’. “Dit is niet het werk van IS, maar van Oekraïners.”

Ze voegde toe dat de aanslag is uitgevoerd door ‘een goed geolied team bestaande uit diverse andere, alom bekende afkortingen’.

Niets mee te maken

Hoewel de westerse media meldden dat IS de aanslag heeft opgeëist, zeiden Oekraïense functionarissen dat de terreurgroep er niets mee te maken heeft.

RT zei zaterdag dat er 143 doden zijn gevallen bij de aanslag. Het onderzoeksbureau van de Russische overheid stelt het dodental voorlopig vast op 133. Er liggen nog ruim 100 mensen in het ziekenhuis, van wie tientallen ernstig gewond zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 188 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sint Nicolaas
Sint Nicolaas
1 maand geleden

CIA, Obama wn MI6. Ga daar maar zoeken. Ben je zo klaar.

FvD’er
FvD’er
1 maand geleden

Ik denk dat iedereen hier sinds de Corona plandemie wel weer dat de Westerse main stream media niet te vertrouwen is. Dus als ze in koor roepen dat t IS is dan is de kans groot dat het juist niet IS is.

David Mills
David Mills
1 maand geleden

De Russen gaan niet emotioneel, maar rationeel reageren. Iedere locatie in de Oekraïne waar zowel de Oekraïense als NATO inlichtingendiensten zich schuilhouden wordt met de grond gelijk gemaakt.

Lbery
Lbery
1 maand geleden

Ja tuurlijk geef lekker de moslims weer de schuld wan iedereen wil dat graag horen. De oo zo goede westen en de slechte moslims.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x